Pogreške u odgoju

Često su nesvjesne: Tri roditeljske navike zbog kojih djeca postaju materijalisti

Možda si se zapitala što nije u redu s kupovinom stvari posebno ako roditelji to mogu priuštiti djetetu. Istraživanja su potvrdila da djeca tako lakše postanu materijalisti u odrasloj dobi, a takvi ljudi su puno češće nezadovoljni

andrey-k-X-E6o693SL8-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Većina kućanstava ima pretrpane ormare i kutije pune igračka, a kada bi se zbrojilo koliko je novaca potrošeno vjerojatno bi se radilo o stotinama, ako ne i tisućama eura. Posebno ako se radi o obitelji s više djece. No bez obzira koliko djeca imaju igračaka i dalje će za rođendan ili blagdane tražiti neki skuplji poklon. Iako su roditelji svjesni da treba povući granicu često im je to jako teško s djecom. No treba osvijestiti da nije zdravo darovati djeci toliko puno stvari jer djeca koja dobivaju puno više nego trebaju mogu se pretvoriti u materijaliste u odrasloj dobi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Hvalisavci bez pokrića

5 stvari s kojima se roditelji stalno hvale, a nemaju nikakve veze s odgojem

Istraživanja pokazuju da djeca kojoj se stalno ugađa mogu imati posljedice koje će se doživotno osjetiti. Odrastaju i postaju nezadovoljne i narcisoidne odrasle osobe. No nisu samo skupe igračke ono što uzrokuje pretjerano ugađanje djece. Možda si se zapitala što nije u redu sa kupovinom stvari posebno ako roditelji to mogu priuštiti djetetu. Zašto ne bi kupila odjeću poznatih marki ili skupu sportsku opremu ako možeš?

Image
Foto: Profimedia.hr

Istraživanja su potvrdila da djeca koja su okružena materijalnim dobrima često postanu materijalisti u odrasloj dobi. A to može imati ozbiljne posljedice, uključujući puno više nezadovoljstva tijekom odrasle dobi, piše psihoterapeutkinja Amy Morin za Verywellfamily. Zašto djeca postaju materijalisti i u čemu roditelji griješe kad je riječ o odgoju - provjeri u nastavku.

1/4