Bebe na plaži - da ili ne?

Beba i more - da ili ne? Izjava pedijatra da bebe nemaju što tražiti na plaži izazvala pravu lavinu

Prvo ljetovanje s malom bebom krije brojne rizike s kojima bi se roditelji mogli suočiti, a crnogorski pedijatar Jovan Raičević izazvao je pravu pomutnju tvrdnjom na društvenim mrežama jer je naveo nekoliko razloga zašto malim bebama nikako nije mjesto na plaži

bebe-plaza.jpg
Foto: Unsplash

Za svakog novopečenog roditelja prvi odlazak na more s novorođenom bebom malo je stresan, no ipak je pravi gušt - jedva čekaju malo promijeniti klimu i okolinu i uživati sa svojim djetetom, koje po prvi puta može osjetiti čari morskih radosti. I iako većina roditelja slijedi pravila poput onog da beba mora stalno biti u hladu, da na plažu dolaze što ranije ujutro i što kasnije predvečer, kada sunce nije jako, ako se pita crnogorskog pedijatra Jovana Raičevića, trebali bi slijediti jedno jedino pravilo - a to je da s malim bebama uopće ne idu na plažu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Da ili ne

Jesu li bazeni za male bebe? Na ove stvari moraš pripaziti

U Facebook statusu koji je neki dan objavio, a koji je izazvao brojne rasprave na društvenim mrežama, crnogorski pedijatar rekao je kratko i jasno - male bebe nemaju što raditi na plaži. "S obzirom na to da se proteklih dana u ambulanti sve češće srećem s roditeljima koji se pitaju kako da svojoj bebi omoguće siguran boravak na plaži, odlučio sam napisati kratak tekst sa savjetima za mlade roditelje koji s djetetom mlađim od godinu dana žele ići na plažu. Dakle, idemo po točkama: 1. MALE BEBE NEMAJU ŠTO TRAŽITI NA PLAŽI!" - tako glasi objava dr. Raičevića.

Nakon ove kratke objave, koja je podigla puno prašine, a koju su prenijeli i brojni mediji, dr. Raičević napisao je još jednu, malo podužu objavu, u kojoj je naveo nekoliko razloga zašto stoji iza svojih riječi i zašto smatra da malim bebama nije mjesto na plaži, odnosno koji su potencijalni rizici s kojima bi se roditelji mogli suočiti tijekom ljetovanja s malom bebom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao pedijatar s iskustvom i u ambulantnoj i u bolničkoj zdravstvenoj ustanovi u gradu koji je ljetna turistička destinacija, ne mogu lako ni nabrojiti što sam sve vidio u svojoj karijeri, od opekotina od sunca, preko teških gastrointestinalnih infekcija pa do utapanja. Ljetovanje se lako pretvori u noćnu moru", upozorio je dr. Raičević roditelje i istaknuo da se s novorođenčetom ne bi smjelo nigdje putovati, a objasnio je i zašto.

1/4
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.