Čista klasika

Nikad ne izlaze iz mode: Ovo su najljepša tradicionalna imena za djevojčice i dječake

Neki vole originalnost, drugi biraju klasiku. No, ovim je tradicionalnim muškim i ženskim imenima teško odoljeti. Bezvremenska su i posebna i upravo su zato neka od njih posljednjih godina ponovno postala popularno. Provjeri koja - možda ti posluže kao inspiracija!

twins-gef4831bc5_1920.jpg
Foto: Pixabay

Dogovori o tome kako ćete nazvati bebu kod svakog para teku drugačije. Neki odavno znaju kako će im se zvati dijete, drugi parovi pokušavaju naći neko ime koje se oboma sviđa, a treći za tu odluku čekaju čas poroda. Pa ako je istina da nas ime određuje, jasno je zašto taj odabir nije lagan. Izbora je napretek. I dok danas u dječjim vrtićima i dječjim parkovima često odzvanjaju strana imena ili neke modernije inačice starih imena, mnogi se roditelji ipak odlučuju na klasiku. Ane i Davidi tako su iz godine u godinu na listama najpopularnijih. Jer, iako nema ništa loše u originalnosti - baš naprotiv - ovih 20 hrvatskih imena bezvremenska su i jednostavno pristaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Elegantna i upečatljiva

Uvijek posebna: Osam imena za djevojčice koja vuku latinske korijene

Neka od njih na neko vrijeme zamru pa se ponovno vrate u modu, a mi izdvajamo 10 imena za djevojčice i 10 za dječake s kojima ne možeš pogriješiti. A tražiš li dodatnu inspiraciju, nekad dobro dođe zaviriti u imendanski kalendar jer se ondje mogu pronaći imena za koje bi bilo šteta da budu potisnuta ili zaboravljena.

shimmer fallback

Do tad, izdvajamo vječne klasike!

1/21
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.