Nije uvijek lako

Najčešćih problema parova nakon dolaska bebe - i kako ih riješiti

Terapeuti su objasnili što bračnim partnerima postaje veliki problem kada se obitelj proširi

profimedia-0280784939.jpg
Foto: Profimedia.hr

Rođenje djeteta čarobno je vrijeme u kojem se svaki par povezuje na potpuno novoj razini. Ali život s novorođenčetom nešto je potpuno novo, ali i stresno jer se svaki član obitelji mora prilagoditi potrebama bebe uz veliki nedostatak sna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

10 najčešćih razloga zbog kojih ljudi završavaju u braku bez seksa

Koje su najčešće brige s kojima se novopečeni roditelji suočavaju odmah nakon rođenja djeteta? Bračni terapeuti objasnili su za Huff Post o kojim problemima se najčešće razgovara u njihovim ordinacijama, a podijelili su i nekoliko savjeta za ugodniji bračni život.

"Moj se partner nije uz mene na pravi način"

Novopečeni roditelji teško uspostavljaju ravnotežu: neprestano se mijenja raspored spavanja i jela, pregledi kod liječnika, obavljanje svakodnevnih poslova s uznemirenom bebom. Vrlo je iscrpljujuće, uglavnom posao koji može dovesti do ruba ako osoba nema podršku partnera.

"Nemoj dopustiti da očekivanja o odgovornostima u vezi s bebom ostanu neizgovorene, ako stvari nisu ravnopravne i ako većinu roditeljskog i posla u kući obavljaš sama", objašnjava psihoterapeutkinja Dori Gatter za Huff Post. Važno je sve reći partneru bez krivice, kritike ili negativnosti. Razgovor možete započeti s vlastitim djetinjstvom, kakve su uloge imali vaši roditelji u odgoju djece i želite li raditi slične stvari ili drugačije. Zatim trebate razgovarati o onome što očekujete, a ne samo zahtijevati i pronaći kompromis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
1/6