Ljetni kamp: pošaljite dijete na nezaboravno ljetovanje

Pošaljite dijete u ljetni kamp koji će mu pomoći da unaprijedi i razvije svoje vještine

Ljetni kamp: pošaljite dijete na nezaboravno ljetovanje

Ljetni kampovi za djecu su se posljednjih godina značajno razvili. Ne tako davno mogli ste izabrati kamp bez mnogo dodatnih sadržaja, dok danas možete dijete poslati u sportski kamp, kamp sa učenjem stranih jezika, izviđački kamp, kreativni kamp i slično.

Prije nego odaberete kamp trebali bi razmisliti o novcu koji možete potrošiti na to, te o koliko tjedana se radi. Koliki budžet imate na raspolaganju? Možete li si priuštiti slanje djeteta u specijalizirani kamp? Da li dijete ima tamo uključen i smještaj ili je uključen svakodnevni prijevoz? Koliko dugo želite da vam dijete ide u kamp? Da li želite da većinu ljeta provede tamo? Ili ćete ga poslati samo na tjedan ili dva, prije nego svi zajedno obiteljski odete na godišnji odmor?

Kada tražite specijalizirani kamp koji unapređuje određene djetetove vještine, poput sporta ili umjetnosti, uzmite u obzir je li vaše dijete zainteresirano za takvu vrstu aktivnosti. Ovakav tip kampa se specijalizira za razradu dječjeg talenta i uče ih dodatnim sadržajima koje možda nemaju u školi. Drugim riječima, vaše dijete bi možda trebalo imati nekakvo osnovno znanje o toj aktivnosti, pa imajte to na umu prije nego ga upišete. Na primjer ako upišete dijete u jezični kamp, raspitajte se koju razinu znanja treba imati kako bi se uklopilo.

Odabir kampa je aktivnost koju bi trebali raditi zajedno sa djetetom. Zajedno sjednite i napravite listu svega što dijete želi. Popričajte sa djetetom koliko dugo bi htjelo ostati u kampu, te uzmite u obzir da li je ikada bilo samo negdje bez vas. Možda ćete shvatiti da vaše dijete još nije spremno za ovakvu avanturu i ne želi biti samo u nepoznatoj okolini, sa nepoznatim ljudima i djecom. U tom slučaju odgodite odlazak u kamp za koju godinu ili odaberite neki dnevni kamp u vašoj blizini, u kojem ne mora biti smješteno, već može svaki dan prespavati kod kuće sa vama.

Nakon što ste napravili popis, te riješili pitanja budžeta i perioda, možete započeti potragu za kampom koji odgovara vašim kriterijima. Najviše informacija o kampovima možete dobiti u školi, te u lokalnoj turističkoj agenciji. Raspitajte se također o osoblju koje vodi kamp, te referencama.

U sklopu ljetnog kampa za mlade Eklata možete pronaći više različitih aktivnosti za svoju djecu – od škole jezika, kreativnog kampa do sportskog kampa, a osoblje kampa čine profesori stranih jezika i izvorni govornici, profesori kineziologije i educirani kadrovi drugih akademskih usmjerenja te mladi i stručni animatori, obučeni u američkim i našim školama animacije. Mentori s visokim akademskim titulama i bogatim iskustvom nadziru i usmjeravaju njihov svakodnevni rad s djecom i mladima.  Osim toga, prijavom preko web portala Žena.hr dobivate popust od 300,00 kn.

Zajedno sa djetetom pronađite kamp koji vam najbolje odgovara. Jednom kad se odlučite, možete biti sigurni da će vaše dijete provesti ugodno i nezaboravno ljeto. A što ćete tada vi učiniti sa svojim slobodnim vremenom?