U Kikić butikiću svi mališani su rođene zvijezde!

Adriana Karuza je mama, supruga, sanjar, veliki zaljubljenik u putovanja, ples i hula hop.

jastuci_kikic-butikic

Adriana Karuza je mama, supruga, sanjar, veliki zaljubljenik u putovanja, ples i hula hop Radi i kao novinarka za emisiju Extravagant te je glavna i odgovorna za sve što izlazi iz male kreativne radionice – Kikić butikić. Kikić butikić oaza je za sve nove mame koje žele zauvijek zabilježiti najvažniji trenutak u svome životu: rođenje djeteta. Ova čarobna radionica odiše usklađenošću umirujućim i blagim bojama te nježnošću tonova koja se gotovo može opipati.

"Kikić butikić je moja kreativna oaza. Mjesto na kojem nastaju različite dekoracije namijenjene prvenstveno djeci. Sve je počelo oslikavanjem drvenih slova za vrata ili zid dječje sobice, a kasnije se proširilo na oslikavanje okvira, drvenih zvijezdi i šivanje zvjezdanih jastuka, girlandica s imenom, zastavica", objašnjava nam Adriana.

Sve što se nalazi pod imenom "Kikić butkić" je ručni rad i sve zahtjeva dosta vremena i pažnje. "Inspiraciju nalazim doslovno svuda oko sebe. Internet je naravno rasadnik ideja, ali često me inspiriraju neke svakodnevne stvari i situacije, a posebno moja petogodišnja djevojčica" smatra Adriana.

"Danas je teško biti originalan i napraviti nešto što još ne postoji, zato je najvažnije unijeti sebe u proizvod, dati neki svoj „touch“ i onda kupci to prepoznaju kao originalno".

"Zvijezda je rođena"

Iako izrađuje različite predmete za djecu, jastuci - zvijezde su ipak najpopularniji proizvod. "Da, jastuci su napravili veliki „boom“. Ne mogu točno reći koliko sam ih napravila, ali sigurna sam da jako veliki broj beba i djece u Hrvatskoj, ali i šire ima svoj zvjezdani jastučić. Ideja je došla slučajno. Tražila sam kako najbolje sačuvati podatke o djetetovu rođenju, pa sam tako, između ostalog, naišla na jedan mali jastučić u obliku srca na kojem je pisalo ime i datum rođenja djeteta. Tada mi je pala na pamet zvijezda kao oblik, a natpis „zvijezda je rođena“ nametnuo se sam od sebe. Upravo taj natpis najčešće stoji na mojim jastucima, ali nekad mame žele „dream big“, „little princess“, „little mister“, mogućnosti su velike i uvijek se nastojim prilagoditi željama onoga tko naručuje".

Uz jastuke često u kompletu mame naručuju girlandice s imenom u jednakim bojama, ali i drvena slova, okvire, drvene zvijezde, pa čak i ogrlice u obliku sladoleda i lubenice. Najnoviji proizvod su pločice za ulazna vrata.

Biti zaposlena i mama poduzetnica uvijek je izazov. "Moram priznati da zna biti jako teško i naporno. Kao novinar freelancer nemam radno vrijeme, a i Kikić butikić zahtjeva puno. Nekada je zaista teško balansirati između obiteljskog i poslovnog života, ali uspjevam uz veliku podršku supruga te mojih i njegovih roditelja bez čije pomoći ovakav tempo ne bi bio moguć. A kada mi svega bude preko glave, pokupim obitelj i otputujemo negdje. Počela sam pisati i travel blog Kruzovi, koji mi dođe kao još jedan ispušni ventil".

Adriana je oduvijek znala da želi biti novinarka, a sve ostalo je došlo sasvim slučajno. Smatra da su joj se kockice tako poklopile i neizmjerno je sretna zbog toga. Puno radi, ali i uživa u svemu.