Želiš bebu?

Pet učinkovitih načina kako povećati plodnost u 30-ima i ranim 40-ima

I dok će neki postati roditelji, a da to nisu ni planirali, drugi će se morati potruditi, ne bi li ih 'posjetila roda'. Ako si u ovoj drugoj skupini, imamo nekoliko savjeta za tebe

pexels-andre-furtado-2617210.jpg
Foto: Pexels

Plodnost kod žena smanjuje se s godinama. Rađamo se s određenim brojem jajnih stanica, a kako starimo njihov broj i kvaliteta opadaju, a time i šanse za trudnoću, osobito u tridesetima i ranim četrdesetima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Moguće je

Plodnost i policistični jajnici: Pet koraka uz koje možeš povećati šanse za začećem

No, važno je imati na umu da, dok se problemi s plodnošću obično smatraju problemom ženskog zdravlja, uzrok neplodnosti može dolaziti s muške strane, odnosno nizak broj spermija te njihova poretljivost uvelike utječu na šanse za začeće, upozorava za India.com dr. Shobha Gupta, stručnjakinja za neplodnost. Ona tvrdi kako je danas količina sperme kod prosječnog muškarca otprilike upola manja, nego prije četrdeset godina.

shimmer fallback

Ako kod para ne postoje fizički uzroci nepolodnosti, dr. Gupta smatra kako treba poraditi na kvaliteti života i na taj način podići si šanse za trudnoćom, osobito ako si u 30-ima ili 40-ima, a želiš dijete. U nastvaku ti donosimo njezine savjete za povećanje plodnosti.

1/6
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.