Izradite kremu protiv strija u trudnoći od potpuno prirodnih sastojaka

Uz trudnoću i iščekivanje bebice vežu se brojne divne i uzbudljive stvari i pojave, ali i one manje lijepe koje bi sve trudnice najradije preskočile i nikad ne doživjele.

domaca-krema_pixabay

Jedna od njih su zasigurno strije. Rijetke su trudnice koje se s njima nikad ne susretnu, gotovo prave sretnice. Na jedne od njih vjerojatno je utjecala priroda i ne sklonost nastanku strija, dok su druge vjerojatno koristile različite preparate i kreme. Dakako, velika većina trudnica koja je nažalost izgubila rat protiv strija također ga je na različite načine pokušavala i dobiti. Teško je reći da li su "krivac" kreme ili bi ih trudnica dobila svakako, jer genetika u ovom slučaju igra veliku ulogu.


Za kreme protiv trudničkih strija potrebno je izdvojiti i ponešto novaca, a iako se izjašnjavaju kao sigurne za bebu i trudnicu, ponekad želja za prirodnim proizvodima prevlada, pa se trudnice odlučuju na prirodne - domaće pripravke.

Osnovni sastojci domaće kreme protiv strija su:

1. Shea maslac (ili karite maslac) biljni je maslac boje slonovače koji se dobiva iz oraha američkog shea drveta. Ovaj maslac poznat je i kao "superkrema" za duboku hidratizaciju kože, izlječenje i regeneraciju.

2. Kakao maslac nastaje hladnim prešanjem zrna kakaa. Ima miris i okus čokolade. Odlično hidratizira suhu kožu.


3. Kokosovo ulje pomaže u zacjeljivanju i oporavku kože.

4. Ulje koje sadrživitamin E izrazito je važno kod zacjeljivanja kože.

5. Esencijalna ulja lavande za koje se vjeruje da imaju protuupalna djelovanja, a osim toga utječu na opuštanje i dobro mirišu.


Postupak izrade domaće kreme protiv strija:

Izmiješati po dvije čajne žličice shea maslaca, kakao maslaca i kokosova ulja.

Dodati 10 kapi ulja vitamina E.

Mješavinu preliti u lonac i miješati dok se sastojci ne otope.

Kada je mješavina otopljena, promiješati je i maknuti sa štednjaka.

Dodati 5 kapi lavandina ulja i miješati dok se svi sastojci ne stope.

Mješavinu pospremite u malene staklenke.

Redovito mješavinom masirajte područja na kojima želite izbjeći strije (najčešće je riječ o trbuhu, bokovima, grudima i bedrima).

Iz recepta bi trebala ispasti dovoljna količina kreme, no ako nemate vremena učestalo kuhati novu, možete odmah pri kuhanju uduplati sastojke kako bi dobili veću količinu kreme.

Iako su svi sastojci iz ove kreme na prirodnoj bazi, ako sumnjate u njihovu moguću štetnost prema bebi, svakako se prije upotrebe konzultirajte s vašim liječnikom.


Možda će te zanimati

Image
VELIKO UZBUĐENJE

Prve reakcije finalista 'Superstara': Neki nisu očekivali prolazak dalje

Image
VELIKO UZBUĐENJE

Spektakl i suze u studiju 'Superstara': U finale idu Hana, Dino, Toni i Petar!