Mali Francuzi nisu izbirljivci

Šest pravila francuskih roditelja zbog kojih njihova djeca jedu sve

Roditelji u Francuskoj uče djecu kako se jede i uživa u hrani - s ljubavlju i strpljenjem te ustrajno izlažu svoju djecu velikom izboru okusa i tekstura koji su sastavni dijelovi raznolike i zdrave prehrane

profimedia-0346437873.jpg
Foto: Profimedia.hr

Hrana, moda, parfemi - sve su to riječi koje se povezuju s Francuskom i Parizom. Francuzi su uvijek bili posebni i svijet ih prepoznaje kao ljude koji uživaju u životu, ali sve rade sa stilom. Tako se isto ponašaju i kao roditelji, barem u to vjeruje ostatak svijeta, te su zbog toga napisane mnoge knjige. Životom na francuski način posebno su fascinirani stranci koji su živjeli u Francuskoj. Stoga su u mnogim knjigama opisali kako Francuzi odgajaju djecu i zašto Francuskinje izgledaju šik i kada imaju obitelj, a mališani jedu sve što im je ponuđeno bez posebnog zanovijetanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
I to je moguće

Zdrava prehrana na budžetu: Kako se hraniti bolje, a ne potrošiti previše?

Roditelji u Francuskoj uče djecu kako se jede i uživa u hrani - s ljubavlju i strpljenjem te ustrajno izlažu svoju djecu velikom izboru okusa i tekstura koji su sastavni dijelovi raznolike i zdrave prehrane. Pedijatri u Francuskoj kao prvu čvrstu hranu za bebe predlažu juhu od poriluka, špinat i ciklu. Također uče djecu da zdrave namirnice imaju odličan okus i da se nešto ne jede zato što je zdravo već zato što je ukusno.

Male Francuze roditelji uče da razmišljaju o načinu na koji jedu. Francuzi neće pitati dijete "jesi li se najeo?" nego "jesi li još uvijek gladan?". Radi se o potpunom drugačijim osjećajima, bez ljutnje, nagovaranja ili forsiranja djece na obrok. Postoji i druge stvari koje se razlikuju od drugih naroda. Djeca u Francuskoj jedu samo jednu užinu dnevno i izbjegavaju se grickalice. Vrlo su oprezni s grickalicama i svjesni su da mogu dugoročno biti štetni te stvoriti loše prehrambene navike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No osim toga postoje i druga pravila, a Kanađanka Karen Le Billon opisala je sve u knjizi "French Kids Eat Everything". Neka od glavnih pravila možeš pročitati u nastavku.

1/7
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.