Odrastanje nije lagano

Bullying u dječjem svijetu: Kako naučiti mališane da se bore protiv nasilja?

Vršnjačko nasilje je puno češće nego što se misli. Stoga je vrlo važno naučiti djecu da se zauzmu za sebe, ali i da potraže pomoć

profimedia-0301616059.jpg
Foto: Profimedia.hr

Bullying ili vršnjačko nasilje je sve češće među djecom i postaje sve veći problem. Uz pojavu društvenih mreža pojavili su se i novi oblici nasilja te je važno da roditelji posebno paze na ove stvari. Vršnjačko nasilje se definira kao "negativna verbalna ili tjelesna akcija koja ima neprijateljske namjere, uznemiruje žrtvu, ponavlja se tijekom vremena, a zasniva se na nesrazmjeru moći".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Bolji odgoj

Toksične rečenice koje trebamo prestati govoriti svojoj djeci

Bez obzira na to što se djetinjstvo često smatra najljepšim periodom u životu ipak mnoga djeca dožive neki oblik vršnjačkog nasilja. I velika je vjerojatnost da će i tvoje dijete barem jednom doživjeti ovakvu situaciju. Najbolje što možeš učiniti za svoje dijete je da ga naučiš kako da se ponaša u takvim situacijama. Klinička psihologinja i autorica dr. Laura Markham objasnila je za Smartparenting kako možeš naučiti dijete da se obrani od vršnjačkog nasilja, a sljedeći savjeti pomoći će mu da se osnaži za cijeli život.

1/6
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.