Koji probiotik koristiti za bolne vjetrove kod 6-mjesečne bebe?

Poštovani, imam šestomjesečnu djevojčicu koja je do 4. mjeseca starosti bila dojena i imala je grčeve do 3. mjeseca. Kako su grčevi prestali, tako su krenuli bolni vjetrovi.

shutterstock_1735801265.jpg

Po noći se dosta budi, prvo se rasplače te tad znamo da kreću vjetrovi, što zna potrajati po sat-dva. Kada smo prešli na adaptirano mlijeko koristili smo Bebimil 1 sve do šest mjeseci kad smo počeli s Bebimil 2. Bebimil 2 nije prihvaćala, slabo je jela i sve bi bljuckala što inače nije radila. Malo smo se raspitali i počeli smo koristiti Hipp Bio Combiotik 2, on joj odgovara. Problem su nam ti vjetrovi, koristili smo Bio Waya probiotik, 3 bočice za redom i nikakve pomoći nije bilo. Postoji li još koji probiotik za preporučiti osim Bio Waye i Bio Gaye? Hvala na odgovoru. Lijep pozdrav.

Poštovana,

neka djeca halapljivo jedu i dosta se nagutaju zraka, uz to plinove dodatno proizvode i dobre bakterije fermentacijom u crijevu. Mlijeko Combiotik ima već u sebi probiotik, ali i prebiotik, tako da nije potrebno dodavati druge probitike.

prim. ALEMKA JAKLIN KEKEZ, dr.med, specijalist pedijatar, uži specijalist pedijatrijske gastroenterologije

Poliklinika za dječje bolesti Helena