Molim vas pomozite mi - imam 15 godina i ne želim biti gay

Bok ja sam Z. i imam 15 godina. Zanima me kako postati straight, a ne biti gay. Ne volim biti gay, ali me dečki privlače.

shutterstock_1735801265.jpg

Želim imati curu, probao sam s mnogim curama, ali su me ostavile zato jer sam silovan od strane ujaka i to se dogodilo kad sam imao 3 godine. Molim vas pomozite. Ne želim biti gay.

Odgovor:

Dragi čitatelju,

na početku ti moram napisati da ti ne mogu pomoći u tome da promijeniš svoju seksualnost. Ono u čemu ti stručnjaci moje struke mogu pomoći jest da prihvatiš i zavoliš sebe takvog kakav jesi, da nemaš potrebu biti nešto što nisi.

Trauma koju si proživio u djetinjstvu je nešto kroz što ne moraš prolaziti sam i gdje bi bilo neophodno da je proradiš sa stručnom osobom od povjerenja. Ne znam jesi li već razgovarao s nekom odraslom osobom o tome, je li ujak procesuiran i slično, no ako nisi, a postoji netko tko bi ti mogao dati podršku bilo bi dobro da mu se obratiš.

Ako u svojoj okolini nemaš blisku osobu, savjetovala bi ti da se javiš u Tesu – psihološki centar koji na raspolaganju ima i telefonsko savjetovalište (01/4828-888; svaki radni dan između 10:00 i 22:00).

Šaljem ti podršku.