Moja beba pije dovoljno AD, ali nikako se ne može zasititi

Pozdrav, beba je stara 2 mjeseca. Hranili smo ga s AD Novalac 1, od kojeg je imao čvrstu stolicu, pa smo po savjetu pedijatra počeli miješati Novalac IT i Novalac 1.

shutterstock_1735801265.jpg

Međutim, beba se ne može zasititi i stalno bi jeo. Prešli smo na Aptamil Pronutra+, kakica mu je kremasta i vodenasta ali je i on također nezasitan. Kakva bi trebala biti stolica kod bebe od 2 mjeseca na AD? Naime, s dva različita mlijeka imali smo dvije potpuno različite stolice. S tim da dok je pio Novalac 1 bio je sit s jednom bočicom od 120 ml i držalo bi ga oko 3.5 sata sitog. Ne znam da li da uvodim neko treće AD koje je zasitnije, jer više ni sama ne znam što da radim. Molim za savjet.


Da se nadovežem: koliko je normalno bebi dati čaja dnevno, u kojim količinama i kojeg? Savjet pedijatra bio je da dam po 10 ml nakon obroka ali on većinu vremena poslije obroka spava, tako da je nemoguće dati iza jela. Da li bebi na AD dati prokuhane vode da pije?

Odgovor:

Poštovana,

boja stolice kod djece hranjene AD formulom može biti promjenjiva, od žute do žutosmeđe ili zelenosmeđe boje. Normalna konzistencija je tekuće kremasta. Sve klasične formule imaju otprilike istu energetsku vrijednost, tako da vam je potpuno svejedno koju koristite. Ne morate se slijepo držati tablica na pakiranju, one su samo okvirna smjernica, slijedite apetit vaše bebe.Možda će te zanimati

Image
ŽENSKO ZDRAVLJE

Najčešći zdravstveni problemi s kojima se suočavaju žene u 40-ima

Image
ZIMSKA BEAUTY RUTINA

Njega stopala važna je i u zimskim mjesecima – ovo su kreme za njegu koje volimo