U ovim teškim vremena ljudima oko tebe je potrebna podrška, evo kako ju sitnicama možeš pružiti

Ponekad nije potrebna velika gesta da nekome pokažeš da ti je stalo i da misliš na njih

U ovim teškim vremena ljudima oko tebe je potrebna podrška, evo kako ju sitnicama možeš pružiti

Moramo se složiti da situacija u svijetu trenutno nije dobra. Broj zaraženih koronavirusom svakodnevno raste, kao i onih koji su ostali bez posla. Među njima se možda nalaze i oni najbliži tebi, a upravo su oni ti kojima je baš sada podrška najpotrebnija.

Image

Pravo prijateljstvo velik je dar! Ovi citati podsjetit će te na to


Iako nije na tebi da rješavaš sve probleme ovoga svijeta, možeš učiniti nekoliko sitnica koje će drugima puno značiti, a tebe neće puno koštati. Takve sitnice pokazat će osobi da ti je do nje stalo, ali i da misliš na nju kada nisi u mogućnosti biti pored nje. Ako si i sama u teškoj situaciji, pružiti pomoć osobi kojoj je pomoć još potrebnija ispunit će te zadovoljstvom koje će te možda potaknuti na rješavanje vlastitog problema. Zato ne oklijevaj i učini nešto dobro za one najbliže.

Twice Approved GIF from Parksandrec GIFs


Iznenadi ih poklonom

I sama znaš koliko je lijep osjećaj dobiti poklon koji nisi očekivala. Poklon ne mora biti velik i skupocjen, može biti i neka sitnica kojom ćeš osobi pokazati da misliš na nju i da ti je do nje stalo. Postoji nebrojeno mnogo online trgovina u kojima možeš izabrati nešto posebno za osobu koju želiš obradovati.

shimmer fallback


(Foto: Unsplash)

Učini nešto korisno za njih

Iako je poanta izolacije i karantene smanjiti kontakt s ljudima oko sebe na minimum, ne znači da im moraš prestati pomagati. Svatko tko želi pomoći, pronaći će način. Pomozi starijoj osobi u kupovini namirnica ili plaćanjeu računa, prošetaj susjedinog psa i tako joj priušti jednu brigu manje tog dana. 

shimmer fallback


(Foto: Unsplash)

Kupuj od malih i lokalnih proizvođača

Mali obrtnici su zbog situacije s koronom trenutno pod najvećim pritiskom i upravo oni trebaju našu pomoć. Većina ih se brzo prilagodila novim uvjetima i počela nuditi dostavu svojih proizvoda do tvojih vrata. Naruči domaće svježe voće i povrće, orašaste plodove i ostale proizvode i podrži domaću proizvodnju.

shimmer fallback


(Foto: Unsplash)

Pomozi drugima u potrazi za poslom

Realnost situacije je da je mnogo ljudi zbog posljedica korone izgubilo posao. No neki novi poslovi su doživjeli procvat. Primjerice usluge dostave koje su mnoge kompanije pokrenule zahtijevaju nove ljude svakodnevno. Također postoji mnogo poslova koje je moguće obavljati online za koje ti je potrebno računalo i malo vremena da ih savladaš. Pomozi prijateljima u potrazi za poslom, sigurno će im puno značiti.

shimmer fallback


(Foto: Unsplash)

Razveseli ukućane finom večerom

Bilo da se u izolaciji nalaziš s voljenom osobom, obitelji, djecom ili cimerima, skuhaj im nešto posebno. Najavi da ćeš pripremiti finu večeru, obucite se kao da idete u najfiniji restoran i uživajte u posebnoj prigodi. Provedi neko vrijeme u potrazi za savršenim receptom i uživaj u pripremi. Još bolje, pripremajte večeru zajedno i tako se još više zabavite. Jednu večer zaboravi na zdravu hranu i pripremi sve što ste oduvijek htjeli jesti. 

shimmer fallback


(Foto: Pexels)

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.