Play logo

Stvari koje treba znati svaka dobra prijateljica

Prava su prijateljstva vrlo dragocjena i rijetka te ih trebamo njegovati.

Stvari koje treba znati svaka dobra prijateljica
Play logo

Svakoj je ženi u životu potrebna jedna najbolja prijateljica i sve ju mi uglavnom imamo. Onu jednu koju ne bismo mijenjale nizašto. Ona vam je poput sestre. Dobro vas poznaje, zajedno ste proživjele neke najljepše i najgore trenutke, ponekad vas ljuti, ali vi ju unatoč svemu neizmjerno volite. 

Ona je odličan terapeut i njoj možete reći sve jer znate da će vas razumjeti. 

Prava su prijateljstva vrlo dragocjena i rijetka i stoga ih trebamo njegovati. U čast prijateljstvu mi vam danas donosimo nekoliko zlatnih pravila kojih bi se trebala držati svaka dobra prijateljica...

1. Nikad nemojte izaći s njezinim bivšim

Nema veze ako su bili u vezi prije 3 godine. To je bivši dečko vaše najbolje prijateljice i za vas je on strogo zabranjen pa nemojte ni pomišljati na taj odnos ne želite li izgubiti svoju prijateljicu. 

2. Nemojte kopirati njezin stil

Vi ste prijateljice, a ne blizanke. Ako ste si najbolje to ne znači da morate izgledati poput klonova. Ostanite vjerni svom stilu.

3. Iskrenost je najbolja politika

Najbolja prijateljica bi trebala biti osoba na koju se uvijek možete osloniti. Stoga je u takvom odnosu iskrenost vrlo važna. Uvijek kažite svojoj prijateljici istinu, koliko god ona neugodna bila. 

4. Čuvajte tajne

Ako je vaša prijateljica s vama podijelila svoju tajnu to znači da vam vjeruje i da ju morate čuvati, a ne izbrbljati prvom prilikom. 

5. Vi ste njezin čuvar

Prave su prijateljice uvijek tu jedna za drugu i uvijek paze jedna na drugu. Uvijek bi se trebale držati skupa, osobito tijekom noćnih izlazaka tijekom kojih možete naletjeti na mnoge čudake. 

6. Čuvajte se ljubomore

Kad vaša prijateljice doživi uspjeh, budite ponosni na nju a ne ljubomorni. U pravom prijateljskom odnosu nema mjesta ljubomori. 

7. Dvosmjerna komunikacija 

Kod svakog je prijateljstva vrlo važna dvosmjerna komunikacija, a to znači da trebate znati i slušati. Nemojte samo stalno govoriti o sebi već ponekad poslušajte i što ona ima za reći. Naravno, vrijedi i obrnuto. 

8. Razgovori o seksu su sveti

Sve što vam je ona ikad rekla o svom seksualnom životu trebalo bi ostati tajna pa imajte to na umu. 

9. Ostavio ju je dečko

Ako je vašu prijateljicu upravo ostavio dečko bitna joj je vaša emocionalna podrška pa joj pokažite da ste tu za nju, bez obzira na sve. 

10. Sramotne fotografije

Fotografije na kojima vaša prijateljica nije u baš najboljem izdanju trebale bi ostati privatna stvar. Nemojte ih javno dijeliti putem društvenih mreža i tako sramotiti svoju prijateljicu jer to nije nimalo ok. 

11. Uvijek se pobrinite da je sretno stigla kući

Bilo da je vaša prijateljica trijezna ili pijana, ako je noć trebali biste je ispratiti i provjeriti je li sretno stigla kući. 

12. Nemojte se miješati u njezinu vezu

Ne morate voljeti njezinog dečka, ali njezina je ljubavna veza njezina stvar. Nemojte se miješati u njihove svađe i pokušajte biti neutralni. Pružite joj podršku, izrazite svoje mišljenje, ali nemojte se ni na koji način uključivati ili rješavati njihove probleme. To je njezin posao. 

13. Nemojte joj pričati iza leđa

Nije lijepo tračati, a kamoli nije lijepo najboljoj prijateljici govoriti iza leđa. Ako joj imate nešto za reći, recite joj to direktno.

14. Uvijek joj odgovorite na poruku ili poziv

Stvar pristojnosti.

15. Podrška

Ako se vaša prijateljica osjeća potišteno ili nesigurno vaš je posao da joj vratite optimizam. Uostalom, to je i smisao prijateljstva, zar ne? 

Play logo


Izvor: www.wewomen.com 
Foto: Freedigitalphotos.net/nenetus

Play logo