Neformalni zavod za zapošljavanje, Iskrice i Logopedi bez granica nagrađeni su projekti ovogodišnjeg natječaja Tele2 i Zaklade Reach for Change – Budi promjena

Na održanom svečanom proglašenju dobitnika Tele2 i Zaklade Reach for Change, projekti Neformalni zavod za zapošljavanje, Iskrice i Logopedi bez granica dobili su ukupno 540.000,00 kn

Neformalni zavod za zapošljavanje, Iskrice i Logopedi bez granica nagrađeni su projekti ovogodišnjeg natječaja Tele2 i Zaklade Reach for Change – Budi promjena

Zaklada Reach for Change provodi svoje aktivnosti u 18 zemalja svijeta. Samo je u prošloj godini zahvaljujući radu programa unaprijeđen život milijuna djece u Europi, Aziji i Africi. Pružanjem podrške, Tele2 je omogućio rad zaklade Reach for Change u Hrvatskoj, podržavajući projekte inovativnih socijalnih poduzetnika s ciljem poboljšanja kvalitete života djece.

„Tele2 je ponosni partner Zaklade Reach for Change-Budi promjena jer smo svjesni ozbiljnih nedostataka u zadovoljavanju važnih potreba djece - od obrazovanja, razvoja do zaštite i tako je na svim tržištima gdje Tele2 radi. Socijalni poduzetnici koje možemo podržati kroz Reach for Change imaju jedinstven položaj popuniti ove nedostatke i pružiti podršku upravo onoj djeci koju su propustile podržati institucije i velike organizacije.“, istaknuo je potpredsjednik Tele2 Grupe gosp. Guillaume van Gaver.

Kroz partnerstvo Tele2 i Zaklade Reach for Change u Hrvatskoj se uvode značajne inovacije u području društvene odgovornosti na način gdje Tele2 osim financijske podrške, socijalnim poduzetnicima kroz Reach for Change pruža dugoročnu stratešku podršku u razvoju. Tako se ostvaruje važan doprinos kvaliteti i održivosti programa koji odgovaraju na neke od najvećih izazova s kojima se djeca u Hrvatskoj susreću u području zdravlja i razvoja, obrazovanja, zaštite od nasilja i zlostavljanja, skrbi, društvenog i ekonomskog sudjelovanja te izražavanja, a u skladu s UN-ovom Konvencijom o pravima djeteta.

„Tele2 ulaže u socijalne poduzetnike jer je to jedinstvena mogućnost da podržimo one koji rade na inovativnim rješenjima problema s kojima se suočavaju djeca, a koji traže način da postignu održivost svoga rada. Njima iznimno koriste iskustva i pojedini modeli iz poslovnog sektora, a kroz ovaj program socijalni poduzetnici dobivaju više od financiranja – dobivaju upravo takvo savjetovanje i mentorstvo koje im pomaže postići održivost i time dugotrajno pružati podršku sve većem broju djece.“, izjavio je predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska gosp. Viktor Pavlinić na svečanosti proglašenja dobitnika.

Projekti dobitnici su:

Iskrice – u okviru Udruge Vjetar u leđa, primjenjuje cjelovit pristup u radu s darovitom djecom, kroz sustavne radionice potiče kod njih kritičko, kreativno, znanstveno i produktivno mišljenje, emocionalnu inteligenciju, socijalne vještine, prezentacijske sposobnosti i vještine učenja. Tako zadovoljava njihove potrebe, pomaže im da prihvate sebe i nauče vještine za siguran rast i razvoj u izazovnoj okolini

Neformalni zavod za zapošljavanje - Više od 95% mladih koji godišnje napušta domove za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi ima ozbiljne poteškoće prilikom osamostaljivanja jer ne mogu nikako pronaći posao i osigurati si minimalne uvjete za život. Ovaj projekt, kojeg je inicirao tim Otvorene medijske grupacije, organiziranjem specijaliziranih treninga u području izrade životopisa, vođenja vlastitih financija te direktnim povezivanjem mladih iz domova bez odgovarajuće roditeljske skrbi i poslodavaca, kroz oblik neformalnog zavoda za zapošljavanje, mladima će pružiti priliku da s novostečenim saznanjima i ojačanim samopouzdanjem izađu na tržište rada, kako bi što prije došli do željenog zaposlenja i kako bi si osigurali bolju i stabilniju budućnost.

Logopedi bez granica - U Hrvatskoj su logopedske usluge centralizirane, što znači da se u velikim gradovima dugo čeka na termin za dijagnostiku ili terapiju, dok s druge strane u manjim, ruralnim i slabije naseljenim područjima nema logopeda pa roditelji moraju putovati u gradove, a terapija je povremena. Ovaj projekt nudi online logopedsku dijagnostiku i terapiju za sve koji je trebaju, bez prostornih i vremenskih ograničenja.