Najbolje od najboljeg na tradicionalnoj dodjeli ICT Gold Awards priznanja

Jedan od vrhunaca cijelog događaja bit će premijerno predstavljanje liste 50 najutjecajnijih žena u hrvatskoj IT industriji

Najbolje od najboljeg na tradicionalnoj dodjeli ICT Gold Awards priznanja

ICT GOLD AWARDS jedinstvena je konferencija kao dio poznatog VIDI awards natječaja tehnološke izdavačke kuće VIDI, koja već 20 godina nagrađuje iznimne i inovativne tehnološke projekte. Ovogodišnja ICT GOLD AWARDS konferencija održat će se 27. listopada 2016., s početkom u 9 sati, kada će ICT Gold Awards ponovo okupiti vodeće ljude hrvatske IT scene u zagrebačkom Hotelu Esplanade. Više od 200 visoko pozicioniranih menadžera sudjelovat će u sadržajima i atraktivnim raspravama na temu trenutačnih izazova civilizacije u području medicine, proizvodnje hrane, distribucije dobara i raznih drugih s kojima smo suočeni, te primjene tehnologije kao mogućeg rješenja. Osim vrhunskih govornika, zanimljivih panela i izvrsnih debata, na samoj konferenciji bit će dodijeljene i nagrade za najbolja poslovna ICT rješenja godine na koja su se mogli javiti svi, a u odabiru za najbolja našla su se samo ona ICT rješenja čiju su kvalitetnu implementaciju potvrdili krajnji korisnici. Na konferenciji će biti predstavljena najbolja domaća ICT rješenja iz kategorija Business Intelligence, IT infrastruktura i Billing System.


shimmer fallback


Konferenciju će uvodnim izlaganjem otvoriti profesorica Mirjana Pejić Bach s Katedre za informatiku Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, čime će započeti i svečani dio programa. U svome kratkom izlaganju profesorica Bach predstavit će rezultate istraživanja, koji će otkriti koliko žena djeluje u hrvatskoj IT industriji, u kojim ulogama, kako su hijerarhijski pozicionirane te koji im je opći položaj u IT industriji. Nakon uvodnog govora počet će se s glavnom temom ovogodišnjeg panela IT Biz Crunch Forum – „Izazovi civilizacije s kojima smo suočeni te primjena tehnologije kao mogućih rješenja? ? posebno u kontekstu toga kako Hrvatska u tome sudjeluje te kako bi mogla sudjelovati. O ovoj zanimljivoj i izazovnoj temi govorit će prof. dr. sc. Bojan Biočina, zatim Branko Roglić, vlasnik Orbica, najveće distributerske tvrtke u regiji, mag. inf. Matija Kopić, osnivač i vlasnik tvrtke Farmeron, te gost iznenađenja dok će cijelu raspravu moderirati Dubravko Merlić.


shimmer fallback


Svaki će govornik pokrivati pitanja specifična za svoju industriju. Prof. dr. sc. Bojan Biočina ? kardiokirurg koji uporabom TAH tehnologije ugrađuje umjetna srca, vodi tim prilikom ugradnje umjetnih srca u KBC-u Rebro, koji je ujedno i prvak na tom području u Hrvatskoj i regiji – pokrivat će pitanja budućnosti zdravstva, odnosno izazova u primjeni tehnologije u zdravstvu. Dipl. ing. el. Branko Roglić  osnivač je i vlasnik najveće hrvatske distributerske kompanije Orbico d.o.o., jedne od najvećih hrvatskih tvrtki koja posluje u više zemalja Europe. Pitanja koja će Roglić pokrivati tiču se „supply managementa? i izazova s kojima se distribucija suočava. Mag. inf. Matija Kopić  osnivač je i vlasnik tvrtke Farmeron, koja razvija softver za upravljanje mliječnim farmama u SAD-u, ali i globalno, a koju preuzima velika američka kompanija za proizvodnju stočne hrane Virtus Nutrition. Obje tvrtke dijele zajedničku viziju stavljanja tehnologije i podataka u središte nove paradigme upravljanja farmama, što će i biti Kopićev fokus na panelu.


shimmer fallback


Nakon ? nema sumnje ? zanimljivog i dinamičkog IT Biz Crunch Foruma slijedi dodjela nagrada najboljim ICT rješenjima te panel ICT Gold Award Forum, na kojem će se podrobnije raspraviti aktualni izazovi poslovne primjene ICT-a. Događaj i cijela konferencija bit će zaključeni premijernim predstavljanjem liste 50 najutjecajnijih žena u hrvatskoj IT industriji. Misija projekta Top 50 ICT Women In Croatia jest prvi put u Hrvatskoj sustavno prepoznati i istaknuti važnost žena u IT industriji, poduzetništvu i znanosti, koje svojim radom uvelike pridonose organizacijskom i tehnološkom razvoju IT proizvoda i usluga te na taj način stvaraju novu vrijednost za hrvatsko društvo u cjelini. Popis najuspješnijih je sastavio žiri koji dolazi iz profesionalnog IT svijeta i mnogih hrvatskih medijskih kuća, a sam izbor dio je projekta Who is Who in IT Croatia.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.