3 jednostavna i brza načina da se riješite stresa

Otklonite stres iz svoje svakodnevice

3 jednostavna i brza načina da se riješite stresa

Stres je danas veliki problem mnogih te gotovo da i nema čovjeka koji ne osjeća stres i pritisak zbog svakodnevnih obaveza koje nam život nameće.

Problem je u tome što je stres nezdrav i okidač je mnogih drugih bolesti koje, ako se ne liječe, mogu imati i smrtne posljedice. 

Iako stres ne možemo u potpunosti ukloniti iz svog života (osim ako odemo živjeti negdje u planinu gdje nema nikoga), njime možemo upravljati i kontrolirati ga. Također, možemo odlučiti kako ćemo reagirati na određene situacije u svom životu te na taj način minimizirati količinu stresa u svojoj svakodnevici. 

Danas vam otkrivamo tri učinkovita trika pomoću kojih se vrlo brzo i jednostavno možete riješiti nakupljenog stresa.

Plešite

Ples je lijek protiv stresa, depresije i bezvoljnosti. Ako osjetite u nekom trenutku da ste puni stresa, ostavite sve, pustite svoju omiljenu pjesmu i zaplešite. Već ćete se nakon nekolliko minuta osjećati mnogo lakše i opuštenije.

Budite zahvalni na malim stvarima

Svaki put kad osjetite da vam je dosta svega, prisjetite se svih onih koji imaju mnogo manje od vas i budite zahvalni što ste tu gdje jeste. Duboko u sebi izrazite zahvalnost na svemu što imate – ne samo na velikim stvarima, već i na onim malim sitnicama koje vas zapravo i najviše usrećuju. Jednom kad postanete svjesni koliko ste sretni, stres će nestati sam od sebe.

Pojedite nešto zdravo

Poznato je da određena hrana sadrži tzv. hormon sreće – serotonin. Serotonin se skriva u mnogim namirnicama kao što su banana, orasi, chilli papričica, kakao i, naravno, čokolada. Stoga uvijek uz sebe imajte neku od spomenutih namirnica i prigriznite kad se osjetite depresivno ili bezvoljno.


Foto: marcolm/Freedigitalphotos.net