#ponosna

Dubravka Mandić u pedesetima je pokrenula kozmetički brend za intimno područje žena

Ona je bila šefica u autoindustriji i radila u upravi multinacionalne tvrtke u Parizu, a onda je u pedesetima napravila zaokret u karijeri. Vratila se u Osijek i pokrenula kozmetički brend za intimno područje žena.

Dubravka Mandić jedna je od onih uspješnih žena čija priča je pronašla mjesto u našem serijalu “Ponosna”.

“Zadnjih deset godina bila sam menadžerica u jednoj velikoj autokući, nacionalnom ponosu Francuske. Od toga sam pet godina radila u Hrvatskoj na mjestu direktorice logistike i komercijale. Nakon toga sam otišla u Pariz gdje sam bila menadžer za tri zone, za Češku, Slovačku i Poljsku. Pet godina kasnije odlučuje napustiti korporativni svijet, iako joj je tadašnji posao bio dinamičan, ono što je presudilo je manjak vremena za sebe.

Image

“Shvatila sam da u životu želim raditi nešto drugo što me više čini sretnom i više ispunjava. I nakon što sam završila svoj mandat, ekspatrijacijski ugovor je bio gotov, ostala sam u Parizu”, pojašnjava te godinu i pol dana provodi u francuskoj prijestolnici istražujući sve ono što nije stigla dok je radila na rukovodećoj poziciji. I baš taj period iskoristila je da puno nauči o biljkama i kozmetičkim preparatima.

“Našla sam se na pravom mjestu gdje mogu pokupiti ogromnu količinu znanja koja se u tom segment nudi. Nakon što sam se vratila iz Pariza pokrenula sam svoju proizvodnju kozmetike”, kaže jer metropola poznata kao središte ljepote, kozmetike i mode, bila je dovoljni poticaj da pokrene ručno rađeni brend DermaWise koji se u potpunosti proizvodi u Hrvatskoj.

Važnost zdravlja mišića zdjeličnog dna

“Odlučila sam krenuti u proizvodnju tri proizvoda, od kojih su dva vrlo specifična. VaGel je namijenjen ženama bez obzira na dobnu skupinu. Ne starimo svi jednako i neke žene će stariti brže, a neke će imati usporeniji proces. Ista stvar se događa s intimnim dijelovima tijela. Mlada žena može preventivno, možda nakon prvog porođaja, možda i prije, početi koristiti jer je to proizvod koji čuva elastičnost vaginalnih stijenki jer ih prokrvljava i na taj način navlači kolagen, a to je iznimno bitno”, objašnjava Dubravka te nastavlja: “Gubitkom estrogena vaginalne stijenke počnu propadati. Gubi se kolagen, elastičnost i vaginalna stijenka postaje dehidrirana. Sve su to razlozi ubrzanog propadanja sklopa mišića zdjeličnog dna koji su iznimno važni, a često zanemareni kod žena”.

Objašnjava da mjerilo tonusa vagine nije broj poroda jer postoje predispozicije koje ga mogu oslabiti: “To su žene koje su izložene teškom fizičkom poslu, koje puno stoje na nogama, vježbaju s utezima, ali ne pod stručnim nadzorom trenera. Nije pravilo da će žena koja nije rodila, da će njezini vaginalni mišići, stijenke biti opuštenije nego kod mlađe žene koja nije imala porođaja”, kaže, a problem koji se često javlja pri ulasku u perimenopauzu i menopauzu je i suhoća rodnice. Zato je kozmetička linija koju je Dubravka pokrenula rješenje za neke od tih problema.

Image

Od putovanja Azijom do rušenja tabu tema u Hrvatskoj

Brojne teme na našem području i dalje su tabu, a jedna od tih je i razgovor o problemima intimnog područja. Potvrđuje nam to i Dubravka: “To je svakako jedna od tema o kojima se malo teže progovara, razgovarat će žene među sobom, ali neće otvoreno ulaziti u detalje”, kaže.

A priča oko pokretanja brenda počela je dok je još putovala Azijom. “Ono što mi je ostalo u sjećanju je njihov nacionalni ping pong show koji se izvodi za turiste. Kad sam ga vidjela, zapitala sam se koliko snažni vaginalni mišići mogu biti”, kaže. No na ovome ne planira stati. Sljedeći korak u proizvodnji su preparati za rješavanje hiperpigmentacijskih promjena, vitiliga te prodaja lubrikanata.

Pariz osvaja na pravu, ali doma je ipak najljepše?

Pariz i Osijek gotovo je nemoguće usporediti, ali objasnila nam je zašto baš naše gradove hvale i njezini prijatelji iz Francuske. “U Parizu sam prošla jedno te istom ulicom dvadeset, trideset puta i svaki put sam vidjela nešto novo. Naši gradovi su puno manji, puno manje sadržaja, ali ima jedna lakoća življenja koja tu postoji. I to je ono što kažu moji prijatelji kad dođu u posjetu, da se ovdje živi, da nema te težine, tog tereta kao kad izađete na pariške ulice”, zaključuje.

Cijelu priču pogledajte u videu.