Ključ su navike

Rad na sebi: Ovih nekoliko navika učinit će te neodoljivom i sretnijom

Želiš li ostaviti dojam i biti jedna d onih osoba koje bi svatko htio u društvu, uvedi u svoj život navike koje su naizgled sitne, no imaju veliki utjecaj na druge

pexels-elle-hughes-1549280.jpg
Foto: Pexels

Možda to nećemo priznati na sav glas, ali u svima nama tinja želja da budemo drugima simpatične i privlačne. u ljudskoj je prirodi svidjeti se i biti prihvaćen. I to nema nikakve veze s atraktivnim izgledom.

shimmer fallback

U redu, izgled može igrati ulogu, ali samo na početku i samo površno te je na koncu sasvim nebitan. Ako ga ne prati lijepa osobnost i dobar karakter, ništa ne vrijedi. Isto je i u suprotnom smjeru. Neatraktivnu vanjštinu zasjenit će, odnosno uljepšat će karizmatičnost osobe. Toliko da će ti ona postati i fizički lijepa. Osim toga, ljepota je u oku promatrača, zar ne?

Image
Ogledalo duše

Smeđe, zelene ili plave: Što boja tvojih očiju otkriva o tvojoj osobnosti?


Stoga, želiš li biti neodoljiva i učiniti da te baš svatko želi u svome društvu, ne ulaži u skupu odjeću, atraktivno tijelo i frizuru, već poradi na svojoj osobnosti. U nastavku ti donosimo nekoliko sitnica i navika koje će te učiniti neodoljivom.

Budi znatiželjna

Nito ne voli kada razgovor zamre, a to se događa kada ni jedna ni druga strana više nemaju što za reći. Sugovornik kakvog svi priželjkujemo je onaj koji je znatiželjan, sluša i postavlja pitanja. Budi takva. Aktivno slušaj i zanimaj se za osobu s kojom razgovaraš. Također, postani osoba koja će u drugima probuditi znatiželju. Ulaži u sebe - uči, čitaj, sreći nove ljude, usvajaj nove vještine, budi informirana. U svemu što smo nabrojale kriju se materijali za razgovor. Ako išta ne radiš i ništa te ne zanima ni sama sebi nisi zanimljiva. U tom slučaju ne možeš očekivati niti da drugi budu zainteresirani za tebe.

shimmer fallback

Ne upuštaj se u glasne svađe

Nije ugodno kada se netko dere na tebe, no želiš li zadržati dostojanstvo i izaći iz konflikta kao pobjednica, ne uzvraćaj istom mjerom, odnosno ne dozvoli da te isprovociraju. Duboko udahni, razmisli o situaciji i razlozima zbog kojih si ljuta. Vrlo često se radi o nesporazumu. Nastoj ostati mirna i riješiti problem na civiliziran način - razgovorom.

shimmer fallback

Učini nešto lijepo za stranca

Govorimo o sitnicama koje možeš izvesti u hodu i pasolutno ništa te ne koštaju, a jako puno ti daju. Pridrži vrata nepoznatoj osobi dok ulazite u dućan, upozori je da joj je otvorena torba ili da je sjedalo na kojeje krenula sjesti mokro. Budi ljubazna i dobronamjerna prema drugima.

shimmer fallback

Nauči reći "ne"

Ljudi poštuju one koji su kadri jasno izreći svoje mišljenje, čak i onda kada se s njima nitko ne slaže. Štoviše, tada ih poštuju još više. Također, nauči reći "ne". Time ćeš sebe više cijeniti i doživljavati ozbiljno, a onda te ni drugi neće uzimati zdravo za gotovo. I treće, uvijek pronađi vremena za sebe. Budi si na prvome mjestu.

shimmer fallback

Male geste zlata vrijedne

Pošalji prijateljici buket cvijeća kao znak pažnje, osobito ako je zbog nečega tužna. Svi volimo lijepa iznenađenja i spoznaju da je nekome do nas stalo. Budi nekome razlog za osmijeh, uljepšaj mu dan.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.