Frajerica

Inspirirana jakim ženama, Vesna stvara nakit za 'Frajerice'

Svoj je hobi pretvorila u posao i danas uživa u svakom trenutku provedenim za lot stolom, a njezine narukvice, naušnice i prstenje od mjedi i srebra sve češće možemo vidjeti na ženama i djevojkama


Tražiš li poklon za najbolju prijateljicu, sestru, mamu ili pak sebe želiš počastiti lijepim komadom nakita, znamo vrata na koja trebaš pokucati. Nalaze se u Sesvetskom Kraljevcu, a otvorit će ti ih Vesna Zadro, mlada žena koja stoji iza brenda Frajerica. Šalimo se, ne moraš doslovce ići kucati Vesni na vrata. Klikom na njezinu internetsku stranicu otkrij što sve Vesna stvara. Istina, pritom je nećeš imati priliku uživo upoznati, no zato smo mi tu. Pokucale smo na spomenuta vrata, a Vesna nas je pozvala u svoj dom u kojem se nalazi i njezino malo carstvo. U njemu proizvodi narukvice, naušnice i prstenje od mjedi i srebra, nakit koji među djevojkama i ženama postaje sve popularniji.


Image
Foto: Petar Kleščić/RTL

Osim što proizvodi nakit, a u to se hrabro upustila prije dvije godine, ostavivši siguran posao u korporaciji, Vesna je supruga i mama. Ima dvoje klinaca u dobi od šest i devet godina, curicu i dečka. Oni su jedan od glavnih razloga što se usudila pokušati ostvariti svoje snove. "Bitno mi je bilo pokazati im primjerom da se stvari mogu napraviti, ako to zbilja želiš. Meni je velika želja bila baviti se nakitom, ali u trenutku u kojem sam se nalazila, a imala sam siguran posao i sve obveze koje idu uz to, to mi se činilo nemoguće. No, treba malo sreću povući za rep", kaže Vesna i nastavlja postavljajući sama sebi pitanje koje je dobro poznato svakom roditelju - "Kako da djeci govorim da slijede svoje snove, ako ja to ne radim? Bila mi je motivacija pokazati im da se smiju predomisliti i da je to zbilja u redu. Neće se ništa dogoditi ako se predomisliš i ideš za onim što voliš", objašnjava Vesna iza koje su danas dvije kolekcije, Olivia i Kaja.

Image
Foto: Petar Kleščić/RTL

"Olivia mi je jako draga. Ona je simbol nade koji se krije u listu masline. Znakovita je zbog svega što je bilo iza nas u trenutku kada sam je stvarala (pandemija, lockdown i potresi). Kaja je osobnija priča. Za nju sam inspiraciju tražila u sebi, dok su me za Oliviju inspirirali vanjski događaji na koje nisam mogla utjecati. Kaja je došla iz mene. Sjetila sam se žena iz moje obitelji koje mi uvijek drže leđa, bez kojih ne bi bila kakva jesam. Moja baka se zove Kaja, kolekcija je posvećena njoj jer želim prihvatiti svoje naslijeđe, prihvatiti ono što one nisu mogle promijeniti, slaviti njihove pobjede i za buduće generacije oplemeniti to naslijeđe koje mi je dano na poklon", objašnjava Vesna.

Na pitanje kakvim je ženama namijenjen njezin nakit, odnosno koga ima pred očima kada ga stvara, Vesna odgovara: "Kada sam dobila prvi bonus u firmi, mislila sam da sam najbogatija cura na svijetu i baš sam bila ponosna na sebe pa sam si odlučila nešto kupiti. Bio je to srebrni prsten koji i danas nosim. Tada sam si rekla: 'Ako ikada budem proizvodila nakit, želim da se upravo kao što se sada ja osjećam, osjeća cura koja će ga nositi. Da bude zadovoljna i ponosna i da ga kupi kako bi ovjekovječila taj svoj trenutak. Ili pak u znak odavanja priznanja drugoj curi, prijateljici, nekome svom bliskom", završava Vesna, a više o njoj i njezinoj Frajerici pogledaj u videu.Možda će te zanimati

Image
UMJESTO SMEĐE I SIVE

Unesi malo boje: Najljepši ljubičasti komadi za razigrane kombinacije

Image
OBRVE SU OKVIR LICA

Dovoljno je samo nekoliko koraka do savršenih obrva i naglašenih očiju