korak po korak

Hodanjem se mršavi, no ne bilo kakvim. Ovako bi trebala hodati želiš li skinuti kilograme

Postoje određena pravila u hodanju koja će, budeš li ih se pridržavala, dovesti do rezultata, odnosno manjeg konfekcijskog broja

hannah-busing-P6tBU2aqdW8-unsplash.jpg

I dok djeca za blagdane dobivaju poklone, odrasli dobivaju kilograme. Svakome ponešto, a poslovica kaže, po zaslugama. Želiš li nakon Božića i novogodišnjeg dočeka elegantno ući u traperice koje sad nosiš, vrijeme je da se kreneš pripremati, odnosno napraviš mjesta za kolače i svečane ručkove koji te čekaju krajem prosinca.

Image

Ovo je 5 razloga zašto trebaš vježbati, a nemaju veze s mršavljenjem

Prvi korak je napraviti korak i to doslovce. Hodanje topi kilograme. Možda će te iznenaditi, ali čak i više od trčanja. Ipak treba usvojiti neke zakonitosti želiš li hodanjem smršavjeti i otopiti salo oko trbuha. Sve što t treba za trening hodanja su udobne tenisice i udobna odjeća.

Ritam je bitan, odnosno tempo

Hodanje umjerenim tempom najviše topi kalorije i to one iz masnoća, što je vrlo bitno. Umjereni tempo onaj je pri kojem još uvijek možeš pričati, ali ostaješ pomalo bez daha pa ipak važeš svaku riječ koju ćeš izreći.

Najmanje 20 minuta dnevno

Hodaj najmanje 20 minuta dnevno ili triput tjedno po pola sata. Nastoj izmjenjivati ravne dionice i uzbrdice kako bi aktivirala sve mišiće na tijelu. Redovitim hodanjem ojačat ćeš srce i kosti, sniziti krvni tlak i regulirati razinu šećera u krvi te ubrzati metabolizam, što također pridonosi mršavljenju. 

Aktiviraj ruke

Iako pri normalnom hodu ruke gotovo pa miruju, pri umjereno brzom hodanju trebala bi ih aktivirati jer ćeš na taj načini povećati potrošnju kalorija i trening učiniti učinkovitijim.

Image

FOTO: Pexels