Želiš imati isklesano tijelo? Isprobaj Callanetics, odličnu fitness tehniku jačanja mišića tijela

Spoj joge, pilatesa i fitnessa - Callanetics je pomalo zaboravljen tip tjelovježbe koji bi se definitivno trebao vratiti u modu. Želiš li isklesano tijelo i brz gubitak masnog tkiva, uključi ga u svoju vježbačku rutinu

Želiš imati isklesano tijelo? Isprobaj Callanetics, odličnu fitness tehniku jačanja mišića tijela

Prije petnaest godina u svakoj se većoj zagrebačkoj teretani ili fitness clubu mogao upisati sat Callaneticsa, posebne fitness rutine koja kombinira elemente joge, pilatesa i aerobika tvoreći tako iznimno efikasnu vježbačku rutinu koja transformira tijelo u rekordnom roku.

Image

Deset najboljih videa za trbušne mišiće, a traju samo 15-ak minuta


Od tada do danas u svijetu fitnessa promijenilo se mnogo toga, a Callanetics je od hit metode postao pomalo zaboravljena tehnika formiranja tijela. Vrijeme je da mu vratimo staru slavu.


Naime, unatoč tome što moderni fitness centri danas pružaju iznimno velik izbor programa oblikovanja tijela, rijetko koji drži sate Callaneticsa i za to postoji dobar razlog – on se može jako efikasno vježbati i kod kuće.  
U trenutku kada korona virus hara svijetom te ne znamo kada ćemo moći reći da smo ga pobijedili, dobro je razmotriti opciju trajnog vježbanja kod kuće. Baš zato ti predstavljamo Callanetics, odličnu tjelovježbu uz koju ćeš ojačati svaki mišić u tijelu, imati isklesana leđa i izgubiti do 1 kilogram masnih naslaga u mjesec dana.


Callanetics, baš kao bazični pilates i joga, ne zahtijeva nikakve rekvizite, a same vježbe poprilično su jednostavne pa ne traže dodatna pojašnjenja i pomoć osobnih trenera. Sve što je potrebno za ovu aktivnost je samodisciplina, a u kratkom je vremenu moguće izgubiti prekomjernu težinu, oblikovati stražnjicu, bedra i noge te izravnati trbuh. Uz to, Callanetics će odlično osnažiti sve dijelove leđa te aktivirati mišiće za koje nisi znala ni da postoje. Bolovi od sjedenja postat će stvar prošlosti, a ti ćeš se osjećati bolje no ikad prije.

Inače, Callanetics metoda je osmislio Callan Pinckney, revolucionar fitnessa koji je vježbe formirao s ciljem oblikovanja idealne figure, učvršćivanja tijela i poboljšavanja kondicije. Vjeruje se da je jedan sat bavljenja ovom aktivnošću jednak 20 sati aerobika ili nekoliko sati klasičnog vježbanja. Vježbe su prilično jednostavne, ali i prilično intenzivne te traže postepeni pristup. Potrebno je pažljivo slijediti upute za držanje tijela. Na početku se vježbe mogu činiti preteškima, ali nakon nekog vremena neće biti nikakvih problema u izvedbi.


Iznimno je važno pravilno disati i pokrete polako izvoditi. Preporučuje se vježbanje od najmanje dva puta tjedno po sat vremena, a postepeno se broj treninga može i povećavati kako bi se što prije vidjeli odlični rezultati tjelesne transformacije.
  Svaki se sat Callaneticsa sastoji od tri dijela – zagrijavanja, središnjih vježbi i istezanja na kraju. Najbitnije su središnje vježbe kojima se oblikuju ruke, bokovi i bedra, kao i područje trbuha. Završno istezanje se provodi uz štopericu, jer svako istezanje i svaka poza traje od 50 do 100 sekundi, ovisi o tome kako je propisano, pa je potrebno mjeriti vrijeme držanja pozicija.

Nikada nije postojao program tako brz u poboljšanju mišićne izdržljivosti kao Callanetics metoda. Idealan za gubljenje težine, uz istovremeno oblikovanje mišića, Callanetics uključuje rad svih mišića u aerobnom režimu rada, bez koreografije. Za mjesec dana intenzivnog vježbanja može se izgubiti i do 1 kilogram masnog tkiva i sve to bez velikih promjena u načinu prehrane, tj. bez povećanja ili smanjenja kalorijskog unosa.

Pogledaj ove You Tube Callanetics treninge i uvjeri se zašto je ovo idealna fitness metoda koja će ti pomoći da imaš tijelo o kakvom sanjaš.Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.