Play logo

Vježbama oblikujte bedra

Vježbama oblikujte bedra
Play logo

Na nesreću, mi žene imamo prirodnu tendenciju debljati se u predjelu bokova i bedara. Vježbe za bedra će vam pomoći učvrstiti te dijelove tijela, ali trebate naravno pripaziti i na unos kalorija.
Evo nekih jednostavnih vježbi koje će vam pomoći učvrstiti bedra:

Play logo

1) Stolica
Ova vježba je odlična za skijaše u zimi. Stanite leđima prema zidu i iskoračite sa obje noge. Kližite leđima dolje po zidu, dok vam bedra nisu paralelna sa podom (koljena vam ne bi smjela biti pod kutem manjim od 90 stupnjeva da izbjegnete naprezanje koljena). Zadržite se u tom položaju koliko dugo možete, pa se vratite u uspravan stav.

2) Vježba za bokove i bedra Stanite u uspravnom stavu i koristeći stolicu za ravnotežu, podignite nogu u stranu, koliko god možete. Vratite nogu u početni položaj. Ponovite ovu vježbu 10-15 puta sa svakom nogom.

3) Bočni udarci nogom

Play logo

Ova vježba pomaže u učvršćivanju unutarnje i vanjske strane bedra. Lezite na bok i poduprite se laktom. Slobodnom rukom se pridržavajte zbog ravnoteže. Noge položite pod kutem od 45 stupnjeva u odnosu na tijelo kako bi bili stabilniji. Podignite gornju nogu 4-5 cm iznad druge noge i držite ih tako paralelno. Polako podižite i spuštajte gornju nogu, bez dodirivanja donje noge.  Ponovite ovu vježbu 10-15 puta sa svakom nogom.   Napredniji oblik vježbe ćete napraviti tako da podignete gornju nogu oko 30 cm od zemlje, a zatim podignete i drugu nogu i spojite ih. Zadržite se u tom položaju 15 sekundi i tada ih vratite u početni položaj. 

4) Vježba za unutarnju stranu bedra

Legnite na bok i stavite gornju nogu ispred donje. Gornju nogu savijte iznad stražnjice, rukom pridržavajući gležanj. Stopalo savijene noge položite čvrsto na pod ispred drugog bedra. Podignite donju nogu oko 5 cm od poda u početni položaj. Zatim dignite nogu najviše što možete. Stopalo neka vam bude zategnuto. Zadržite nogu u tom položaju nekoliko sekundi, a tada je vratite u početni položaj. Ponovite vježbu 10-15 puta sa svakom nogom.

Play logo

5) Iskorak

Ova vježba je djelotvorna za noge i stražnjicu. Kako ćete se izboljšati u izvedbi ove vježbe, počnite koristiti i male utege. Stanite u uspravni stav i napravite veliki iskorak sa lijevom nogom i spustite koljeno stražnje noge niže k podu. Pripazite da vam koljeno prednje noge ne prelazi prste na nogama. Ispružite se i stanite kad vam prednje koljeno napravi pravi kut (a ne manje) kako bi izbjegli ozljede. Napravite vježbu 10-15 puta. Isto ponovite i sa drugom nogom. 

Ako brinete o izgledu bokova i bedara, obucite crne hlače ili suknju. U njima će vam izgledati uže. Izbjegavajte pruge (vodoravne ili okomite), jer privlače pažnju na to područje. Neutralne boje i jednobojna odjeća će vam biti najbolja za prikrivanje nedostataka.

Samo upamtite, radite svaki dan nekoliko vježbi i polako ćete vidjeti rezultate.

Play logo