Vježbaj pilates kod kuće s našom Haidi: Vježbe za ravan trbuh

S instruktoricom pilatesa Haidi Stojković možeš vježbati i kod kuće. Došlo je proljeće i pravo je vrijeme da svaki dan radimo vježbe za ravan trbuh

Vježbaj pilates kod kuće s našom Haidi: Vježbe za ravan trbuh

Instruktorica joge i pilatesa Haidi Stojković već dvanaest godina vodi različite grupne programe. Zadnjih godina vodi isključivo body and mind programe. Vježbanje kod kuće postat će pravi užitak , a osim uz ovaj video možeš vježbati i uz druge koje smo ranije pripremile za naše čitateljice. 

Image

Vježbaj pilates kod kuće s našom Haidi: Vježbe za jutarnje razgibavanje

1. Smjestimo se u ležeći položaj, savijemo koljena (stopala su na podu), zatim podižemo desnu nogu, pulsiramo, te razgibavamo stopalo.

2. Pružimo ruke iznad glave, te podižemo gornji dio tijela (desna noga je i dalje u zraku) i spuštamo u početni položaj (fokus na angažmanu trbušnih mišića). Na kraju pulsiramo.

3. Spustimo gornji dio tijela i krenemo kružiti s desnom nogom (aktiviramo donji dio trbuha, pazimo na dah). Zatim mijenjamo smjer. 1. i 2. i 3. ponovimo s lijevom nogom

4. Privučemo koljena na prsa, podižemo gornji dio tijela, pa naizmjence pružamo jednu, pa drugu nogu. (aktiviramo cijeli trbušni zid, pazimo da ne preuzima vrat). Zatim pulsiramo s jednom pa s drugom nogom. 

5. Pružimo obje noge prema stropu, te kružimo u desnu, pa lijevu stranu naizmjenično. (umirimo donja leđa i gornji dio tijela). 

6. Iz istog položaja opet podižemo gornji dio tijela, pa naizmjenično spuštamo jednu pa drugu nogu. Pazimo i dalje na dah, dišimo s cijelim tijelom. 

shimmer fallback


(Foto: Borna Jambrošić)

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.