Uživa u treninzima

Vježbaj kao Jennifer Aniston: Prijateljica otkrila tajnu vitke figure

Ako tko zna kako uvijek izgledati sjajno, to je Jennifer Aniston, žena koja od svoje mladosti nosi isti konfekcijiski broj, a s godinama izgleda sve bolje i bolje

profimedia-0569645904.jpg
Foto: Profimedia.hr

Naravno da nije riječ samo o genetici i majci prirodi koja je bila velikodušna kada je stvarala najpopularniju prijateljicu te davne 1968., već o predanom radu na sebi.

Jennifer surađuje s najboljim trenerima i zna kako održati odličnu formu. Dok mi obični smrtnici plank držimo u prosjeku minutu, glumica u planku ostaje svakodnevno po deset minuta u komadu. Ako si ikada radila plank onda možeš zamisliti koliko moraš biti jaka da bi ga držala dulje, no što traje blok reklama na televiziji, u prime timeu.

Ključ njezine zavidne linije su redoviti treninzi, a redovitost postiže zato što bira samo one treninge u kojima uživa. Osim toga, otkriva Jen, nikada ne ide preko svojih granica u teretani. "Prioritet dajem onim vježbama koje su mi zabavne i u kojima uživam. Često ih mijenjam kako mi ne bi dosadile, no nikada ne idem preko svojih granica kada se trebam za neko snimanje dovesti u formu. Radije ću cijelo vrijeme umjereno vježbati", kaže Aniston za portal Well and Good.

Image
Pločice do ljeta

Vježbaj kod kuće s Ivanom: Trening trbušnih mišića

"Imam sreće pa volim vježbati. Fizička aktivnost podiže mi raspoloženje. Trenutno uživam u pilatesu, čije sam čari otkrila za vrijeme karantene", nastavlja glumica, no i dodaje kako briga o sebi ne prestaje kada završi trening.

"Ona je stil života. Od moje jutarnje meditacije do toga što jedem, ali i čime hranim mozak te kakvim se ljudima okružujem", otkriva Jennifer. U njezin uži krug ljudi spada i Courteney Cox, prijateljica Prijateljica. "Nas dvije skupa idemo u teretanu i welness. Dok ja vježbam, ona je u infracrvenoj sauni", zaključuje Jennifer.

I za kraj, otkriva kako joj uspijeva držati plank deset minuta. "Moj trener boksa, Leyon Azubuiuke, naučio me raditi plank. Počeli smo s jednom minutom pa mi je nakon nekog vremena dodao još jednu i nije prošlo puno, bila sam na tri minute. Dok bih držala plank on bi pričao sa mnom i odjednom sam bila na pet, a onda i na deset minuta. Ustvari, podići s tri na pet ili deset minuta nije bilo teško", iskreno će simpatična glumica.

Nadamo se da te njezin primjer barem malo motivirao da promijeniš položaj pa iz sjedećeg odeš u ležeći i napraviš pokoji trbušnjak ili u plank pa ga, za početak, držiš koliko možeš. Ustvari da se pokreneš i učiniš nešto dobro za sebe.