U rekordnom roku!

Samo 15 minuta treninga dnevno učvrstit će ti tijelo i ojačati srce

Ako si kampanjka poput nas, od sutra počinješ s pripremama za ljeto. Odlična je stvar što postoji trening kojim ćeš isklesati liniju u kratkom roku, ali i ojačati srce

pexels-jonathan-borba-3076516.jpg
Foto: Pexels
Play logo

Pred ljeto svi krećemo vježbati prvenstveno kako bismo skinuli kilgrame nakupljene tijekom zime i u što boljem izdanju osvanuli na plaži. Zbog toga su u ovo doba godine dućani sportskom opremom puni, a isto tako i teretane, parkovi, ceste. No, bilo da si se odlučila voziti bicikl, trčati, plivati, ići na pilates ili aerobic, za svaku od navedenih sportskih aktivnosti trebaš izdvojiti minimalno sat vremena da bi dale rezultate.

Play logo

Ipak, postoji jedna vrsta treninga koja traži samo 15 minuta vremena dnevno i baš zbog toga je posljednjih godina postala vrlo popularna. Riječ je o HIIT (high-intensity interval training) treningu, visokointenzivnoj fizičkoj aktivnosti za koju ti ne treba nikakva oprema, već samo malo vremena i dobre volje.

Osim što ćeš pomoću HIIT-a učvrstiti tijelo i skinuti kilograme, studija u kojoj su analizirani podaci 11 prethodnih studija o utjecaju tjelovježbe na zdravlje, a koju je prenio Inverse.com, pokazala je da ova vrsta tjelovježbe jača srce i općenito jako dobro djeluje na zdravlje - trošeći energiju dobivenu iz ugljikohdrata i masnoća što je direktno povezano s regulacijom šećera u krvi, a to pak s prevencijom dijabetesa tipa 2.

Play logo
Image
Od žena ženama

Trenerica Ivana nam je pokazala početničke vježbe za noge i stražnjicu

Na srce djeluje tako da ga doslovce jača i povećava njegovu sposobnost pumpanja krvi te za 30 posto smanjje rizik od infarkta i moždanog udara. Zar nije sjajna vijest da samo 15 minuta vježbanja dnevno može tako dobro utjecati na zdravlje i figuru?

Sada kada znaš sve ovo potraži na youtubeu ili društvenim mrežama HIIT trening koji ti odgovara, poput ovog s Instagrama, i kreni već danas s vježbanjem. I samo detalj za kraj - u ovih 15 minuta nisu ubrojeni trenuci odmora između vježbi. Znači, računa se samo aktivnost.

Play logo
Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.