Puno je razloga zašto bi plank trebala uvrstiti u svoju svakodnevnu rutinu vježbanja, a mi ti ih donosimo njih sedam

Plank ili izdržaj vježba je koja ima brojne prednosti - poboljšava mišićnu masu, snagu našeg koštanog sustava, našu sposobnost koncentracije, pa čak i ujednačava naše disanje

Puno je razloga zašto bi plank trebala uvrstiti u svoju svakodnevnu rutinu vježbanja, a mi ti ih donosimo njih sedam

Plank ili izdržaj je jedna od najjednostavnijih vježbi koje možeš uključiti u svoju rutinu vježbanja - to je jednostavna, ali učinkovita vježba koja ti pomaže da uspostaviš stabilnost i snagu u cijelom tijelu. Plank se može raditi na više različitih načina, ali glavni je onaj da tijelo postaviš okomito na tlo, trbuhom okrenutim prema dolje i pridržavaš se laktom ili rukama na tlu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Elastične trake za vježbanje učvrstit će i tonirati tvoje mišiće. Istražile smo kako ih koristiti


Kao vježba, plank je sličan sklekovima, ali se ne pomičeš gore ili dolje, već 'stojiš' na mjestu. Iako možda zvuči ljepše i jednostavnije od klasičnih sklekova, plank može vrlo brzo postati jako naporna vježba.


via Giphy


Izdržaj je toliko svestrana vježba i većina ljudi nije ni svjesna koliko je dobra za tijelo - cilja gotovo svaku skupinu mišića u našem tijelu, a to znači da će dodavanje planka u tvoj režim vježbanja ojačati cijelo tijelo. Uz to, poboljšava mišićnu masu, snagu našeg koštanog sustava, našu sposobnost usredotočenja i koncentracije, pa čak i ujednačava naše disanje.

To su samo neke od prednosti plank vježbe, a mi smo izdvojile sedam razloga zašto bi ovu vježbu trebala uvrstiti u svoju svakodnevnu rutinu vježbanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
1/8
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.