Pronašle smo najbolje vježbe za tvoje ruke

Ove vježbe pomoći će ti da u par mjeseci dobiješ lijepo definirane ruke i riješiš se masnih naslaga na njima

Pronašle smo najbolje vježbe za tvoje ruke

Trening ruku  najčešće je dio kompletnog treninga, no nekada se možda želiš fokusirati samo na taj dio. Možda su ti ruke preslabe, ili ti se samo ne sviđa njihov izgled i želiš ih bolje definirati. Na sreću, postoji mnogo jednostavnih vježbi kojima ćeš to postići. Zato smo potražile najbolje video vježbe uz koje možeš vježbati, a koje uz to daju najbrže rezultate.


1.

Za ovu vježbu trebat će ti utezi. možeš je izvoditi sjedeći ili stojeći s blago pognutim koljenima i zategnutim trupom.

2.

Za ovu vježbu trebat će ti elastična guma (možeš ih kupiti u bilo kojoj trgoviti fitness opreme i nisu skupe). Jednom nogom iskorači prema naprijed i stani na gumu te se blago sagni. Trup neka bude ravam i zategnut.

3.

Za ovo će ti ponovo trebati nekakav uteg a najbolja je girja (možeš je improvizirati tako da u neku čvršću vreću ili košaricu dodaš teret željene težine). Pošto se vježba izvodi s rukama iza glave, pazi se u početku ne opteretiš previše jer bi mogla istegnuti mišić.4.

Za ovu vježbu trebat će ti jedan uteg (no možeš je izvoditi i sa dva). Ova vježba naziva se 7-7-7, a trik je u tome da, savijenim rukama, 7 puta podigneš uteg od početnog položaja do polovice, 7 puta od polovice do kraja, te 7 puta od početnog položaja do kraja.

5.

Sklekovi su s razlogom jedna od najpopularnijih vježbi za ruke - zaista su učinkoviti. Možeš ih raditi u više varijanti, a najvažnije je da prilikom njih maksimalno izdužiš tijelo i držiš ga čvrsto zategnutim cijelo vrijeme.


6.

Ovo se naziva ''borbena užad''. Možeš ih naći u nekim teretanama, a možeš iz improvizirati tako da pričvrstiš dugo i debelo uže za neki rekvizit u parku. Pogledaj dvije vježbe koje možeš izvoditi njime.

7.

Za ovo će ti ponovo trebati girja, ili improvizirana girja (a možeš koristiti i uteg). Važno je da krećeš iz čučečeg položaja i podižeš se u potpuno uspravan položaj s ravnim ramenima.

8.

Za ovu vježbu najbolje je koristiti girju ili uteg. Lezi na pod i podiži girju najprije jednom, pa zatim drugom rukom.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.