Isprobaj i ti

Plesom do ravnog trbuha? Ova trenerica pokazala da je to moguće

Kreni na put do ravnog trbuha na najzabavniji način te uživaj u transformaciji

pexels-artem-podrez-6003271.jpg
Foto: Pexels

Kako nam dani postaju topliji, sve više žena počinje svoje tijelo gledati pod povećalom. Osim na guzu i bedra, posebnu pažnju obraćamo na trbuh. Posljednja godina bila je potpuno drugačija nego sve do sada pa se tako i tvoje tijelo vjerojatno promijenilo i malo ulijenilo. Na svu sreću, TikTok nas opet spašava novim trendom.

Image
Umjesto da mršaviš, ti se debljaš?

Ova vrsta hrane može ti sabotirati dijetu, čak i dodati kilograme

Što kada bi ti rekle da plesom možeš doći do ravnog trbuha? Možda zvuči kao bajka, no žena poznata kao @janny14906 na TikToku je pokazala kako je to baš idealna tjelovježba za žene koje žele izgubiti kilograme. Malo toga se zna o samoj Janny, no njezini klipovi na društvenim mrežama postali su toliko popularni da su žene diljem svijeta odlučile pratiti njezine pokrete.

Radi se o vrlo specifičnom načinu plesa koji aktivira tvoje mišiće i povećava otkucaje srca bez prevelikog opterećenja na tijelo, posebno zglobove. Iako postoje i drugačiji pokreti koje Janny kombinira s ovom tehnikom, primaran je jedan pokret pri kojem jednostavno zatežeš trbušne mišiće uz ritam glazbe.

Kod izvođenja ove vježbe najbitnija je forma kako ne bi oštetila kralježnicu ili neki drugi dio tijela. Samu tjelovježbu najbolje opisuje Janny, no ono što svakako znamo je da sve pokrete trebaš izvoditi tako da stežeš i opuštaš trbušne mišiće, a ne da zdjelicu guraš prema naprijed pomoću drugi mišića ili leđa. Za početak je dobro da odabereš sporije pjesme čiji ritam možeš lakše pratiti, no kada postaneš iskusna možeš se okušati u pjesmi koju u svakom videu prati Janny.

Omiljena TikTok trenerica i sama je imala višak kilograma nakon trudnoće, no nakon što je na svijet donijela bebu, stvorila je još zavidniju figuru. Sve što je na njezinom tijelu ostalo nakon trudnoće je mali višak kože na trbuhu koje se Janny nikako ne stidi nego ponosno pokazuje u svojim klipovima.

Za najbolje rezultate ovu vježbu je potrebno raditi oko 30 minuta dnevno, ali ne nužno u komadu. To znači da možeš tijekom dana napraviti tri male plesne pauze od 10 minuta. Koliko je ova tehnika efektna dokazuje i sama Janny koja izgleda odlično, a njezin primjer pratile su tisuće žena na TikToku koje gotovo svakodnevno snimaju svoje tjelovježbe i nevjerojatne rezultate koje su postigle.

Kao i svaka tjelovježba, niti ova ne može napraviti čuda ako ne pripazimo na prehranu i dobar san. Ravnoteža ta tri segmenta je najbolji ključ uspjeha, a kako Janny voli istaknuti u svakom klipu, 'dokle god smo sretne, dobra figura će doći'. Nama se ova vježba prije svega čini jako zabavna i svakako ćemo ju isprobati, a ako ju isprobaš i ti, svakako svoje dojmove podijeli s nama i čitateljicama u komentarima.