Nike Free - dobri sportski rezultati uz trening i tenisice za vježbu

Podsjetite se zašto su mišići i stopala važni prilikom vježbanja

Nike Free - dobri sportski rezultati uz trening i tenisice za vježbu

To koliko su stopala važna nerijetko se uzima zdravo za gotovo. Prilikom vježbanja većina se ljudi fokusira na trening čitava tijela - prsa, ruke, noge, ali stopala se znaju zanemariti. Vrijeme je da se to promijeni - stopala su se predugo oslanjala na tenisice. Nike Free tenisice nastale su kako bi udovoljile trkaču i njegovim stopalima, pa je tako nošenje Nike Free tenisica pokazalo da je kod trkača došlo do povećanja snage određenih mišića u stopalu i zglobu. Na primjer mišića poput lexor hallucisand flexor digitorum koji pridonose kretnji metatarsalphalangeal zgloba.

Odgurivanje je aktivni dio hodanja pri čemu noga i zglob stvaraju silu dovoljnu kako bi se tijelo pomicalo prema gore i naprijed pri čemu metatarsalphalangealni zglob izdužuje. Prilikom prirodnog načina kretnje pomiču se i ti mišići i pritom jačaju. Kad ojačaju ljudska ravnoteža postaje bolja i fleksibilnost stopala se povećava.... Uz Nike Free nema više lijenih nogu.

shimmer fallback


Vježbanje

Svi sportaši, nevažno govorimo li o rekreativcima ili profesionalcima, shvaćaju da je vježbanje najvažnije kako bi postigli i ostvarili svoj pravi potencijal. Kako bi im se ostvarivanje tog potencijala učinilo još jednostavnijim Nike je dizajnirao tenisice Free koje sportaši mogu nositi ne samo kada trče već i prilikom drugih vrsta treninga. Ono što povezuje sve vrste vježbanja i treninga jest maksimalna pokretljivost stopala, u svim smjerovima za 360 stupnjeva, a to im svakako olakšava kvalitetna tenisica.
Kada je riječ o ženskom treningu prirodno kretanje njihovih stopala omogućuje im da se kreću kada vježbaju „core mišiće“, primjerice dok rade sklekove, izdržaj, čučanj, iskorak, položaj vage i rotaciju.

shimmer fallback


shimmer fallback


shimmer fallback


shimmer fallback


shimmer fallback


shimmer fallbackNike Free tehnologija omogućuje stopalu prirodno kretanje čak i tijekom rigoroznog vježbanja. Sportašice mogu odabrati nekoliko tenisica za vježbanje koje je Nike lansirao u sklopu svoje ljestvice: 3.0 Nike Free Advantage - elastična, ali izdržljiva tenisica koju odlikuje prozračnost u višim zonama, a dodatan plus joj je i jedinstvena uporaba boje, a onim ženama koje traže 5.0, Nike Free TR Fit Breathe nudi pojačanu potporu i jastučiće koji omogućuju stopalu osjet i učinak prirodnog kretanja.

shimmer fallback


Kada govorimo o muškarcima Nike Training spaja dizajn koji osobi koja vježba omogućuje osjećaj prirodnog kretanja i osjećaj bose noge uz elastičnu potporu, bočnom podrškom i snažnim gumenim čvorovima za multipovršinsko istezanje koju mu osigurava tenisica. Kada osoba trenira nekoliko sportova surovost tih treniranja je intenzivna pa je ključno osloniti se na prirodnu biomehaniku stopala i osigurati mu stabilnost.

Nikeov Free Trainer 5.0 tkani gornji dio, inspiriran kineskom zamkom za prste, mekan je i gibak, ali je ispod potpomognut Dynamic-Fit tehnologijom kako bi se osiguralo prilagodljivo stabilizacijsko prijanjanje. Donoseći Nike Free core pogodnosti u raznim disciplinama, ovo je potpuno drugačiji pristup Nike Training dizajnu koji spaja prilagodljivost i izvedbu.


.Nike evolucija


Ono što je započelo kao revolucionarno otkriće u „manjoj“ mjeri je zauvijek promijenilo trkaću obuću. Kada su 2004. godine Nike Free tenisice lansirane po prvi put bile su namijenjene i ženama i muškarcima, dizajniranom potpuno odskačući od bilo koje trkaće tenisice viđene do tada. Od tada, Nike Free serija tenisica izrasla je u čitav spektar tenisica koje danas znače i više od sporta.

Sportaši danas mogu odabrati nivo prirodnog kretanja koji odgovara njihovim osobnim potrebama, bilo da se radi o bosonogom osjećaju 3.0 ili dodatno mekim potplatom 7.0. Ovosezonska Nike Free kolekcija nudi široki izbor trkaćih i atletskih tenisica koje ujedinjuju prirodni pokret i dinamičku tehnologiju gornjeg dijela tenisice, a sve kako bi iskoristile puni potencijal stopala. Stopala osjećaju ugodu i benefite u skladu s tim kako se razvijaju gornji dio tenisice i njen potplat.

shimmer fallback


2004. godina

shimmer fallback


2006. godina

shimmer fallback


2007. godina

shimmer fallback


2009. godina

shimmer fallback


2010. godina

shimmer fallback


2011. godina

shimmer fallback


 2012. godina

shimmer fallback


2013. godinaNike ljestvica Free tenisica

Tijekom razvoja pojavili su se brojevi, što znače svi ti brojevi na Nikeovoj ljestvici? Zapravo je jednostavno objasniti i razlikovati 3.0 od 7.0 Nike Free tenisice. Nike Free ljestvica se kreće od nule do deset. Niži brojevi pružaju osobama koje nose tenisice s nižom oznakom osjećaj bosonog trčanja. Tenisice, pak, s višim brojevima, omogućavaju stopalima veću potporu s većom razlikom u zadebljanju između prstiju i gležnja.

shimmer fallback


Nike Free 3.0

shimmer fallback


Nike Free 4.0

shimmer fallback


Nike Free 5.0Bez obzira na to koliko nisko išli na toj ljestvici tenisica ona uvijek pružaju stopalu određenu razinu zaštite i površinskog istezanja. Odlična startna pozicija je tenisica Nike Free 5.0 napravljena tako da pruža osjećaj „na pola puta između bosonoge i standardne tenisice“. Ali, ako je vaše treniranje jako agresivno 7.0 će, sa svojom dodatnom potporom, zadovoljiti vaše potrebe.
Nisu potrebne nikakve matematičke vještine- samo zdrav razum i sigurnost u to što želite postići svojim vježbanjem.

Više o trčanju pročitajte u prijašnjem članku Sloboda prirodnog pokreta

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.