Nije teško

Za rupicu manje na remenu: Kako se riješiti sala oko struka u 5 koraka

Nećeš vjerovati, ali o jednom od koraka pjeva i Goran Bare. Tko bi rekao da Baru možemo povezati s odličnim savjetima za žene koje žele dotjerati figuru

pexels-elina-fairytale-3823043.jpg
Foto: Pexels

Struk nije dio tijela na kojem želimo viškove. Kad bismo mogle birati ili sugerirati majčici prirodi, zamolile bismo je da tu gomilicu koju je namjerila staviti nam na struk podigne malo bliže bradi. Bujnije poprsje ipak je popularnije od bujnog struka, a veće grudi sakrit će i pokoji kilogram viška na trbuhu. No, ako nisi stvorena po uzoru na Merlinku, Monicu Bellucci ili Sophiu Loren pa nemaš grudi koje će te spasiti vježbanja i dijete, poradi na svojoj liniji pješčanog sata.


Image
Uslast i u stare traperice!

Doručak za mršavljenje: Skini kilograme bez gladovanja

Nećeš vjerovati, ali nije teško. U nastavku ti donosimo pet koraka koji će te dovesti bliže željenoj liniji. Jednostavni su, ne traže od tebe da se fizički iscrpljuješ ni da gladuješ, samo da malo više obratiš pažnju na sebe.

Izbaci gazirana pića

Neka ti nepce škakljaju samo kefir ili mineralna voda. Zaboravi na slatka gazirana pića jer ti se ona, ako ćemo biti slikoviti, doslovce lijepe za struk. Obiluju šećerima i kalorijama i potiču ovisnost. Istraživanje objavljeno u časopisu Obesity pokazalo je kako osobe koje piju gazirana pića, čak i ona dijetalna imaju više sala oko struka od onih koji ih ne konzumiraju.


Image
Foto: Pexels

Povećaj unos povrća i voća

Konzumacija voća i povrća bitna je ne samo za mršavljenje, već i za zdravlje općenito. No, kada smo kod ovog prvog, povrće i voće obiluje vlaknima koji potiču probavu i čine te sitom. Povrće jedi koliko te volja, no s voćem, osobito onim slađim pripazi, jer sadrži i poprilične količine šećera. Istraživanje objavljeno u časopisu Nutrients pokazalo je poveznicu između povećanog unosa povrća i mršavljenja. Osobe čija se prehrana temelji na povrću uglavnom nemaju problema s pretilosti.

Image
Foto: Pexels

Budi jasna u svojim ciljevima

Najučinkovitiji način da se dovedeš u red je da definiraš jasne ciljeve. Ukoliko ni sama nisi sigurna što točno želiš, teško da ćeš nešto postići jer ćeš energiju trošiti na vrludanja i dvojbe. Stoga, stavi na papir ciljeve i nastoj da budu realni. Papir zalijepi na hladnjak. Vjeruj nam, nema boljeg mjesta. Istraživanje objavljeno u časopisu Obesity Reviews pokazalo je da najveću ulogu u skidanju kilograma i održavanju zdrave tjelesne težine ima - glava, odnosno motivacija.

Image
Foto: Pexels

Budi ponosna na sebe

"Budi ponosan!", poručuje roker iz Vinkovaca, a s njime se slažu i znanstvenici koji su istraživanje objavili u publikaciji Harvard Health. Mi ćemo samo malkice korigirati i reći - budi ponosna. Zdrav odnos prema sebi, koji podrazumjeva odsutstvo neracionalnog osjećaja krivnje i samokažnjavanje, u ovom slučaju vezano uz hranu, temelj je zdrave tjelesne težine. Radi na tome da promijeniš svoj odnos prema hrani ukoliko ona kod tebe izaziva gore spomenutu emociju ili pak sram, ljutnju i na koncu debljanje. Sve je to povezano. Pomiri se sa sobom, pronađi razloge da budeš ponosna na sebe. Na taj način izgradit ćeš i zdraviji odnos prema hrani i jesti samo onda kada si gladna, a ne kada ti treba utjeha ili društvo.

Kreći se

Da, ovo i ptice na grani znaju, no toliko je bitno da je uvijek vrijedno ponoviti. Kretanje je temelj svega. Nismo stvorene da ležimo zavaljene na kauču ili sjedimo po cijele dane. Stvorene smo da se krećemo. Sjedilački način života jednako je štetan za zdravlje kao i pušenje. Želiš li skinuti salo oko struka, ali i učvrstiti tijelo, potaknuti metabolizami cirkulaciju, ojačati imunitet i razbistriti misli - hodaj. Svaki dan barem 15 do 30 minuta brze šetnje nužno je za dobro zdravlje. Sve ono iznad toga još je bolje. Rekreiraj se na način koji ti najviše odgovara.

Image
Foto: Unsplash

Možda će te zanimati

Image
UMJESTO SMEĐE I SIVE

Unesi malo boje: Najljepši ljubičasti komadi za razigrane kombinacije

Image
OBRVE SU OKVIR LICA

Dovoljno je samo nekoliko koraka do savršenih obrva i naglašenih očiju