Jednostavni i učinkoviti savjeti za mršavljenje tijekom ljetnih mjeseci

Zdrava prehrana i fizička aktivnost svakako su nužne i trebale bi ti biti prioritet želiš li smršavjeti, no postoje i brojni drugi načini koji će ti omogućiti skidanje suvišnih kilograma

Jednostavni i učinkoviti savjeti za mršavljenje tijekom ljetnih mjeseci

Ljeto nam se lagano približava, a to znači i da ćemo više vremena provoditi u kraćoj odjeći i kupaćim kostimima. Unatoč koronavirusu, nekako se ipak svi nadamo da ćemo imati prilike uživati na plažama i u drugim ljetnim aktivnostima.

Velik broj žena se nakon zime suočava s viškom kilograma, a ljeti postaje puno teže sakriti sve one nedostatke i šlaufiće oko trbuha pa smo svi u potrazi za što efikasnijim trikovima za skidanje suvišnih kilograma.

via GIPHY

Zdrava prehrana i fizička aktivnost svakako su nužne i trebale bi ti biti prioritet želiš li smršavjeti, no postoje i brojni drugi načini koji će ti omogućiti skidanje suvišnih kilograma. Neke od njih otkrivamo u nastavku.


Foto: Unsplash


Plivaj

Mrziš li vježbati, onda razmisli o plivanju koje je odlična aktivnost za sagorijevanje kalorija. Uostalom, tijekom vrućih ljetnih dana donijeti će ti osvježenje, bilo da se odlučiš za plivanje u moru ili pak bazenu. U prosjeku, pola sata umjerenog plivanja pomoći će ti da sagoriš oko 190 kalorija. Nije loše, zar ne?  Image

Planinari

Ako nisi 'morski' tip, onda razmisli o drugim ljetnim aktivnostima poput planinarenja koje je odlično za tijelo, ali i za duh. Planinarenje će ti pomoći kod mršavljenja, ali će ti omogućiti i da se riješiš loših misli, stresa i negativne energije. Čak i tijekom ljeta, planinski je zrak svjež i puno ugodniji.Image

Slušaj svoje tijelo

Kod mršavljenja je vrlo važno slušati svoje tijelo i njegove potrebe. To znači da jedeš samo onda kada si gladna i da prestaneš kada osjetiš da si sita. Nemoj jesti brzo i nauči biti svjesna svakog zalogaja. Isto tako, nemoj zaboraviti na hidrataciju i kvalitetan san koji su također vrlo bitni ne samo za tvoju težinu, već i za zdravlje općenito.


Image

Prati rezultate

Kako bi ostala na dobrom putu kad je riječ o mršavljenju, važno je da pratiš svoje svakodnevne rezultate. Možeš voditi dnevnik prehrane i zapisivati sve što si pojela, koliko si kalorija unijela i koliko si smršavjela u određenom periodu. Izbjegavaj nezdrave namirnice, a umjesto sladoleda i slatkiša, biraj voće i salata koje sadrže puno manje kalorija a jednako su ukusne.


Image

Pronađi društvo

Bez obzira na to za koju se fizičku aktivnost odlučiš, uvijek će ti biti zabavnije u društvu. Odlučiš li otići na plivanje, zamoli prijateljicu da ide sa tobom. Ili neka ti se dragi pridruži u svakodnevnom trčanju. Na taj će ti način sve skupa biti puno lakše i zabavnije pa svakako probaj pronaći nekoga tko također želi smršavjeti i tko će zajedno s tobom uživati u svim tim odličnim aktivnostima.Image

Planiraj svoje obroke

Zdrava prehrana je nužna želiš li smršavjeti, a kako bi ti bilo što lakše držati se zdravih navika, počni planirati svoje svakodnevne obroke. Prije odlaska u trgovinu uvijek zapiši sve što ti je potrebno i kupuj samo ono što je na popisu. Izbjegavaj police na kojima se nalaze slatkiši i druge namirnice koje bi te mogle dovesti u napast.


Image

Nemoj zaboraviti hidrataciju

Voda je tvoj najbolji prijatelj, osobito tijekom ljetnih mjeseci. Da bi bilo zdravo, tvojem je tijelu potrebna hidratacija i nemoj to nikada zaboraviti. Kako bi potaknula metabolizam, svako jutro natašte popij čašu tople vode u koju si iscijedila malo limuna. Čak je i znanstveno dokazano da oni koji piju više vode imaju mnogo bolje rezultate u gubljenju kilograma.


Image