Zavrti!

Hulahop - luda zabava i najkraći put do savršenog struka

Nekada ti je bio omiljena igra, a sada bi ti mogao postati najzabavnija vrsta treninga. Hulahop će ti pomoći ojačati sve mišiće na tijelu i postići pješčanu figuru

pexels-karolina-grabowska-4379090.jpg
Foto: Pexels

Ako nisi ljubiteljica treninga u teretanama, trčanja ili bilo koje vrste fizičkog napora, a želiš do ljeta 'isklesati' figuru i riješiti se viška kilograma i celulita, hulahop je kao stvoren za tebe.

Image
Do ljeta raketa!

Ljeto je sve bliže! Napravi ovu promjenu u treningu i gledaj masti kako se tope

Trening koji je ustvari igra i to ona kojom si ovladala u vrijeme kada si naučila pisati prva slova, pomoći će ti da dođeš do cilja. Pritom ćeš se dobro zabaviti, ali i probuditi djevojčicu u sebi. Sve što to treba za ovaj trening je plastčni obruč koji ćeš za par desetaka kuna pronaći u dućanima sportske opreme ili trgovinama koje prodaju igračke. Predlažemo da ipak izabereš onaj sportski jer je namijenjen odraslima i malo teži od igračke, a time i učinkovitiji za trening.

U sat vremena 'hulahopanja' može se sagorjeti do 400 kalorija, koliko i u sat vremena trčanja, no to ne znači da moraš sat vremena vrtjeti hula hop. Čak i pet do deset minuta redovitog 'hulahopanja' čini razliku.

Kako odabrati pravu veličinu hulahopa?

Položi hulahop pred sebe (uspravno), tako da jednim dijelom dodiruje tlo. Vrh hula hopa trebao bi ti dosezati do pupka. Ako je tako, taj je pravi za tebe.

Hulahop će ti pomoći oblikovati struk, učvrstiti trbušne i leđne mišiće, bedra i noge, ali i mišiće ruku jer su one, dok vrtiš hulahop, podignute i aktivne. Osim toga, potaknut će cirkulaciju u zdjelici što je važno za hormonalno zdravlje te otkucaje srca. Ovo je sjajna kardio vježba. Hulahop održavaš neprestanim kružnim gibanjem tijela pri kojem rade svi mišići, ali i tvoj fokus, odnosno koncentracija.

No, prije nego kreneš vrtjeti hulahop dobro se razgibaj kako bi prevenirala ozljede leđa te poštuj osnovne korake. U videu pogledaj kako vrtjeti hulahop.

Ovaj zabavni kolut ime je dobio po havajskom plesu hula, jer podsjeća na pokrete koje plesači izvode. Nabavi svoj hulahop i nauči novu vještinu, odnosno prisjeti se onoga što već znaš! Stanice pamte i trebat će ti tek pokoji zamah da ponovno ovladaš hulahopom baš kako si ti činila kada si bila malena.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.