6 efikasnih vježbi kojima ćete se riješiti celulita

Uz dobar plan i celulit nestaje bez puno muke

6 efikasnih vježbi kojima ćete se riješiti celulita

Znate li da sa pravim planom vježbe možete izgubiti jako puno celulita? Ako je u to uključena i zdrava prehrana, rezultati sigurno neće izostati. Trik je u tome da zaposlite mišiće svakog dijela tijela, pogotovo donjeg, te smanjite temeljne zalihe masnoće. Sljedeće vježbe izvodite jedan set od 10 do 15 ponavljanja, tri puta tjedno. Prije početka se zagrijte hodanjem, bicikliranjem ili laganim istezanjem.


Strana na stranu

Ova vježba može se izvoditi bez ikakvih utega, ali ako ih imate radije ih koristite. Držite ruke na bokovima. Ako želite teži nivo, utege možete držati na ramenima prilikom izvođenja vježbe.

Stanite s nogama razdvojeno u širini ramena. Držite utege u svakoj ruci i stavite ih na svoje bokove. Stanite veliki iskorak u lijevu stranu i ispružite desnu nogu. Držite tako par sekundi, vratite se na početni položaj i ponovite pokret s drugom nogom.

shimmer fallback


Jačanje stražnjice

Spustite se na podlaktice i koljena. Držite leđa i glavu ravnima, to jest u ravnini s leđima, tako da vaše oči gledaju prema dolje. Noge su vam savijene. Zatim polako odignete jednu nogu prema stropu. Držite tako čvrsto par sekundi, a zatim se vratite u početni položaj. Napravite jedan set s desnom nogom, zatim se prebacite na lijevu nogu.

shimmer fallbackshimmer fallback


Unutarnja strana bedara

Legnite na lijevi bok, a glavu naslonite na nadlakticu, a desnu ruku stavite ispred prsa. Desnu nogu savijte i prebacite preko lijeve koja je u ležećem položaju. Tada lagano dignite nogu koja je dolje, držite par sekundi i polako spustite. Napravite par ponavljanja s jednom nogom, zatim zamijenite strane i ponovite isto s drugom nogom.

shimmer fallbackshimmer fallback


Čučnjevi

Polako savijte koljena i napravite čučanj kao da želite sjesti na stolicu. Noge neka budu u širini ramena, a ruke na bokovima. Leđa izravnajte. Napravite pauzu, a zatim izravnajte svoje noge podižući jednu nogu lagano s poda laganim iskoracima u stranu. Pauza, vratite se u početni položaj. Ponovite isto s drugom nogom.

shimmer fallbackshimmer fallback


V vježba

Legnite na pod i ruke stavite uz tijelo. Ispružite obje noge ravno, stavite na njih gumu i podignite ih u zrak. Polako širite svoje noge koliko možete. Kada postane jako napeto, vratite polako noge u početni položaj i odmorite. Ponovite postupak.

shimmer fallbackshimmer fallback


Jačanje nogu

Stanite oko dva koraka ispred čvrste stolice. Jednu nogu ispružite tako da vrhom prstiju dodirujete stolicu, drugu savinite. Držite leđa ravno i lagano se spuštajte prema dolje. Zamijenite noge i ponovite par puta.

shimmer fallbackshimmer fallback


Izvor: prevention.com
Foto: Photoxpress.com

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.