Snažno i zdravo tijelo

5 pilates vježbi uz koje ćeš ojačati trbušne mišiće bez puno muke

Ove vrlo jednostavne vježbe pomoći će ti da ojačaš donje trbušne mišiće, a mogu se izvoditi kod kuće

profimedia-0187813309.jpg
Foto: Profimedia.hr

Pilates je mnogim ženama omiljeni način vježbanja jer jačaju tijelo, vježbe se izvode polako, a tijekom treninga vrlo je važna svjesnost o držanju tijela i pokretima. Kod većine vježbi radi se s težinom vlastitog tijela, a vježbe se mogu izvoditi bilo gdje i nije potreba dodatna oprema.


Image
SOS za leđa

Boli te donji dio leđa? Probaj ove joga položaje za otklanjanje boli

Trenerica Kirsten King, osnivačica Fluidform Pilatesa, naglašava da je kod pilates treninga fokus na svjesnom kretanju i stabiliziranju mišića koji podržavaju zglobove, držanje, ravnotežu i stabilnost. Uz ove vježbe izgradit će se snaga, ali će i svi mišići tijela biti u ravnoteži. Samim time se smanjuje rizik od ozljeda koje se događaju kada tijelo ne funkcionira optimalno. Kako naglašava King, tijelo će biti fleksibilnije, a kretanje učinkovitije. Kontrolirane vježbe koje se izvode polako pravi su trening, ali bez puno znojenja.

Image

Zvuči nemoguće? Isprobaj sljedećih pet pilates vježbi za donje trbušne mišiće i uvjeri se kako dobro utječu na tijelo. Tijekom izvođenja vježbi vrlo je važno držati tijelo u neutralnom položaju odnosno trtičnu kost držati ispod trbuha ili izravnati leđa s podom. U nastavku pogledaj i odvoji vrijeme za vježbanje kod kuće jer ljeto je sve bliže.

Podizanje jedne noge

Lezi na leđa, obje noge savij u koljenima te stopala spusti na pod. Zatim polako digni jednu nogu, dok druga miruje. Nakon toga polako jednu pa drugu nogu povlači prema prsima. Vrlo je važno vježbu izvoditi polako, a vježba se treba izvoditi deset puta.


Podizanje prsa

Lezi na leđa s podignutim koljenima, stopala su na podu te polako diži prsni koš. Ruke su u ravnini s tijelom. Vježba se izvodi polako i važno je pravilno disati tijekom izvođenja. Vježbu ponoviti deset puta.

Plank s podizanjem nogu

Tijelo je podignuto na rukama i vrhovima prstiju, a prsti na rukama čvrsto se naslanjaju u prostirku. Važno je da zdjelica bude u ravnini s ramenima, a zatim se jedna noga podigne prema gore i vrati u početni položaj. Zatim slijedi druga noga. Vježbu treba ponoviti deset puta.

Podizanje koljena

Ovo je klasična vježba istezanja, a pomoći će kod razvijanja fleksibilnosti i jačati tijelo. Lezi s podignutim koljenima i stopalima na podu. Zatim oba koljena povuci prema grudima i ostani u tom položaju. Vježbu ponovi nekoliko puta, a tijekom izvođenja vježbe mišići nikako ne bi trebali boljeti.

Podizanje ruku i nogu

Početni položaj je na podu, a zatim se podigne gornji dio tijela i koljena na devedeset stupnjeva. Ruke su ispružene uz uši, a noge se također ispruže pod kutem. Kralježnica treba biti u neutralnom položaju.


Možda će te zanimati

Image
PRESLATKI!

Trendi u psećem svijetu: Najslađi božićni puloveri i ove će zime grijati naše pse

Image
ČEŠKI FENOMEN

Što se dogodi tinejdžeru kada otkrije da mu je tata gej? Život mu se okrene naglavačke