Ne može lakše!

Jednostavne vježbe za mršavljenje i 'klesanje' figure

Ove jednostavne vježbe za mršavljenje pomoći će ti da u kratkom vremenu dovedeš svoju figuru do savršenstva

Žena vježba
Foto: Unsplash

Ponekad se osjećaš kao da možeš obarati rekorde u svojoj disciplini - toliko energije i volje imaš, a ponekad ti se ne da ustati s kauča. No, kontinuitet je izuzetno bitan kada je u pitanju sport, odnosno tjelesna aktivnost.

Image
Pokreni se

Preskačeš treninge za vrijeme menstruacije? Nemoj. Nose ti puno dobroga

"Bez obzira ako si i u najboljoj kondiciji, imat ćeš dana kada treba usporiti i poslušati svoje tijelo. Na taj način prevenirat ćeš ozljede, ali i zadržati kontinuitet", kaže za Baazar trenerica iz Los Angelesa Betina Gozo predstavljajući čitateljicama ove jednostavne vježbe.

Ako pak uopće nisi u kondiciji, ne brini, težinu vježbi možeš prilagoditi sebi i polako krenuti s trenizima. Gozo otkriva jednostavne vježbe pomoću kojih ćeš skinuti višak kila i učvrstiti cijelo tijelo.

Možeš ih raditi samostalno, kod kuće, bez trenera. Izvode se bez utega, samo uz pomoć težine tijela. Ove jednostavne vježbe za mršavljenje najviše će aktivirati trbušne mišiće, trup, bedra i noge. U nastavku pročitaj koje su to vježbe i već danas kreni s treningom.

Iskorak

Ovom vježbom jačaš stražnjicu i noge. Stani tako da ti stopala budu jedno kraj drugoga, a ruke skupi ispred prsa. Lijevom nogom napravi veliki iskorak, a desnom gotovo dotakni pod, odnosno idi u čučanj dok ti noge ne naprave kut od 90 stupnjeva, a potom ustani i priključi desnu nogu lijevoj pa njome otiđi u iskorak i ponovi vježbu.

Ukoliko ti je ovo preteško, postoji način kako olakšati vježbu. Iskorači unatrag pa nogu vrati u početni položaj. Ne hodaj.

U videu je prikazan i prednji i stražnji iskorak.

Bočni iskorak

U ovoj vježbi rade bedra, gluteusi, noge i kukovi. Stani u raskorak i ruke spoji ispred prsa ili položi dlanove na prepone. Iskorači desnom nogom u stranu i lijevom otiđi u čučanj dok ti bedro ne bude paralelno s podom. Kratko zadrži poziciju i vrati se u početni oložaj. Vježbu ponovi 12 puta pa isto učini i s lijevom nogom.

Pregib u kuku

U ovoj vježbi rade noge i stražnjica, a pritom vježbaš i ravnotežu. Stani uspravno, omekšaj koljena, lijevu ruku odruči, a desnu stavi na bedro. Prebaci težinu na desnu nogu i ravnih leđa otiđi u pretklon, odnosno dođi do pozicije u kojoj su ti prsa paralelna s podom. Pritom pošalji lijevu nogu iza. Kratko zadrži poziciju pa se vrati u početni položaj. Vježbu ponovi 12 puta pa isto učini s drugom nogom.

Podizanje nogu

U ovoj vježbi rade mišići trupa i trbuha. Lezi na leđa. Ruke spusti uz tijelo i dlanove položi na pod. Nastoj što više "prilijepiti" donji dio leđa uz podlogu (na taj način preveniraš ozljede), aktiviraj trbušne mišiće, glavu također drži na podu, dlanovima pritišći u pod te diži noge u zrak i spuštaj ih polagano natrag. Ponovi vježbu 12 puta.

Bočni plank

Lezi na bok, podigni se na ruku koja ti je bliže podu. Možeš na lakat ili na dlan. Aktiviraj sve mišiće, slobodnu ruku pošalji u zrak i ostani u toj poziciji 30 sekundi. Pokušaj biti što mirnija.

Ako ti je položaj pretežak, napravi bočni plank tako saviješ koljena i digneš se na lakat. To znači da si u planku od koljena do ramena.