Sve zbog uloge

11 holivudskih zvijezda koje su drastično smršavjele zbog uloge

Ove glumice i glumci prošli su razne dijete i čak prestali jesti kako bi zasjali na velikom platnu

11 holivudskih zvijezda koje su drastično smršavjele zbog uloge

Mnogi glumci na neki način transformiraju svoja tijela da bi se pripremili za ulogu u filmu. Ponekad to uključuje značajno dobivanje na težini ili pak značajan gubitak kilograma. 

Image

10 zvijezda koje su svoju težinu dovele pod kontrolu


Neki od tih istih glumica i glumaca koji su se zbog uloge udebljali, također su bili na raznim dijetama pa čak i prestali jesti za svoje uloge nominirane za Oscara i pobjedničke uloge balerina, novinara, oboljelih od AIDS-a i drugih. 

Ususret novom Jokeru za čiju je ulogu glumac Joaquin Phoenix izgubio više od 20 kilograma, izdvojile smo 11 najznačajnijih filmskih mršavljenja:


Jake Gyllenhaal

Glumac je za Variety rekao da nije bio na nikakvoj posebnoj dijeti već je jednostavno prestao jesti.

"Pokušao sam jesti što manje kalorija", rekao je Gyllenhaal. "Fizički se isplatilo, ali kemijski i mentalno mislim da je bilo jedno fascinantno putovanje. Za mene je to postala borba." Gyllenhaal je također dodao da je često trčao 20 kilometara od svoje kuće do filmskog seta. 

 • izgubio 13 kilograma zbog filma 'Nightcrawler'


shimmer fallback

(Foto: www.profimedia.hr)

Natalie Portman

Glumica je bila na dijeti od mrkve i badema te vježbala pet do osam sati dnevno godinu dana kako bi pripremila svoju već dobru figuru za glavnu ulogu u filmu 'Crni labud' Darrena Aronofskyja.

"Bilo je nekih noći za koje sam mislila da ću doslovno umrijeti. Prvi sam put shvatila kako se možeš toliko zamotati u ulogu da te to na neki način može slomiti", otkrila je glumica za Entertainment Weekly.

 • izgubila 9 kilograma za film 'Crni labud'
shimmer fallback

(Foto: ww.profimedia.hr)

Mila Kunis

Glumica je bila prilično otvorena zbog zaprepaštenja svojim krhkim tijelom. "Mogla sam vidjeti zašto je ova industrija tako iscrpljena jer...doslovno bih se pogledala u ogledalo i pomislila: 'O, Bože! Nisam imala oblik, ni grudi, ni guzicu", rekla je za Daily Mail.

"Sve što ste vidjeli bila je kost. Izgledala sam grozno." Kunis se čak našalila: "Trebalo mi je pet mjeseci da izgubim 9 kilograma, a trebalo mi je nekoliko sati da ih vratim!"

 • također izgubila 9 kilograma za film 'Crni labud'
shimmer fallback

(Foto: www.profimedia.hr)

Chris Pratt

Pratt je rekao da je prestao piti pivo kako bi se pripremio za ulogu Petera Quilla. Također je otkrio svoju rutinu vježbanja s osobnim trenerom i nutricionistom za Men's Fitness. Sastojala se od trčanja, plivanja, boksa, kickboxinga, triatlona i konzumiranja 4.000 kalorija dnevno.

"Zapravo sam smršavio jedući više hrane, ali jedući pravu i zdravu hranu, tako da kad sam završio s filmom, moje tijelo nije bilo u stanju gladi", rekao je Pratt za časopis People.

 • izgubio 27 kilograma za film 'Čuvari galaksije'
shimmer fallback

(Foto: www.profimedia.hr)

Christian Bale

Redatelj filma Brad Anderson nije ni tražio Christiana Belea da izgubi 28 kilograma za film. Glumac je za BBC rekao da je to sam želio učiniti.

"Mene je zaintrigirala moja izopačena priroda samo da vidim mogu li prijeći ono što su mi rekli da je zapravo sigurno i u redu i da vidim mogu li pomaknuti granice", rekao je Bale.

Glumčeva dnevna prehrana sastojala se od konzumiranja vitamina, trčanja i jedenja samo jabuke i konzerve tune dnevno. Zanimljivo je da je nedugo nakon filma dobio skoro 100 kilograma za film 'Batman'. "Prilagodit ću se za sve što je potrebno", rekao je Bale za People. "Ali samo ako sam prilično opsesivan tom ulogom."

shimmer fallback
 • izgubio 28 kilograma za film 'Nestajanje'

(Foto: www.profimedia.hr)

Anne Hathaway

Anne Hathaway obrijala je glavu i izgubila 7 kilograma za ulogu prostituke u filmu 'Jadnici'. 

"Nema ništa poput života na humusu i rotkvici", našalila se glumica. Također je otkrila kako je za film 'Vitez tame: Povratak' postala vegetarijanka za "Tamni vitez ustaje" te praktički živjela od kelja.

shimmer fallback
 • izgubila 7 kilograma za film 'Jadnici'

(Foto: www.profimedia.hr)

Tom Hanks

Glumac je smršavio i udebljao za nekoliko uloga, ali njegove pripreme za film Brodolom života bile su najekstremnije od svih.  

Za E ntertainment Weekly rekao je da su mu najviše nedostajali prženi krumpirići, a jedino čega se nije odrekao bila je kava. Prije 'Brodoloma života', Hanks je ulogu Jimmyja Dugana u 'A Legaue of Their Own' dobio 13 kilograma, a nakon toga je za ulogu Andrewa Becketta u filmu 'Philadelphia' izgubio 11 kilograma. 

 • izgubio 25 kilograma za film 'Brodolom života'
shimmer fallback

(Foto: www.profimedia.hr)

Ben Kingsley

Kingsley, čiji je otac porijeklom iz Indije, podvrgnut je opsežnoj pripremi za ulogu - obrijao je glavu, čitao biografije, proučavao fotografije te izgubio 9 kilograma na vegetarijanskoj prehrani.

 • izgubio 9 kilograma za film 'Gandhi'
shimmer fallback

(Foto: www.profimedia.hr)

Chris Hemsworth

Poznati 'Thor' rekao je za "Dobro jutro Amerika" da je smršavio 15 kilograma u otprilike četiri tjedna na dijeti od 500 kalorija dnevno. 

Za Men's Health je otkrio detalje svoje dijete: "U jednom su trenutku obroci bili kuhano jaje, par krekera i štapić celera", rekao je Hemsworth te dodao kako je to dijeta koju "ne bi nikome preporučio".

 • izgubio 15 kilograma za film 'U srcu mora'
shimmer fallback

(Foto: www.profimedia.hr)

Matthew McConaughey

Glumac je izgubio preko 20 kilogerama za ulogu koja mu je donijela Oscara. "Dijeta je bila prilično naporna. Mršavio sam svaki tjedan 7 kilograma", rekao je McConaughey za Daily Mail.

"Pio bih dijetnu Colu, dva bjelanjaka ujutro, komad piletine, zatim još jednu Colu. Bilo je iscrpljujuće. Bio sam gladan i razdražljiv...Teško je to", dodao je. 

 • izgubio 22 kilograma za film 'Dobri dileri iz Dallasa'
shimmer fallback

(Foto: www.profimedia.hr)

Jared Leto

 • izgubio između 15 i 20 kilograma za film 'Dobri dileri iz Dallasa'

"Jednostavno nisam jeo", rekao je Leto za EOnline.com nakon što je spao na oko 50 kilograma za ulogu transseksualca u filmu iz 2013. godine. "Izgubio sam između 15 i 20 kilograma. Nakon nekog vremena prestao sam brojati", rekao je glumac i dodao da je gubitak tjelesne težine utjecao na sve, od načina na koji je hodao i razgovarao do toga da se osjećao krhkim i nesigurnim.


shimmer fallback

(Foto: www.profimedia.hr)

Joaquin Phoenix

Za svoju najnoviju ulogu Jokera u istoimenom filmu, glumac je neko vrijeme jeo samo jednu jabuku na dan.

"Želio sam da lik izgleda gladno i nezdravo, poput neuhranjenog vuka", rekao je redatelj Todd Phillips u produkcijskim bilješkama rekavši da je njegova ideja da Phoenix smršavi.

 • izgubio 23 kilograma za film 'Joker'
shimmer fallback

(Foto: www.profimedia.hr)

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.