Žene oprez! Bliži nam se još jedan retrogradni Merkur, a najviše će pogoditi ova 4 znaka

Retrogradni Merkur je poznati astrološki fenomen koji nam donosi mnoge šumove u komunikaciji i otežava sve odnose. Ovoga će puta posebno pogoditi četiri znaka

Žene oprez! Bliži nam se još jedan retrogradni Merkur, a najviše će pogoditi ova 4 znaka

Čak i ako ne znaš puno o astrologiji, sigurno si čula za fenomen retrogradnog Merkura. To je ona dobra stara astrološka pojava koja nam je kriva za apsolutno sve nedaće u životu. I ovoga puta će ih donijeti, pogotovo kad su u pitanju ova četiri znaka.

Svaka sezona boluje od svog retrogradnog Merkura. Ovaj astrološki fenomen uvijek se ispreplete s našim posebnim životnim situacijama i svaku od nas dotakne na potpuno neočekivan i drugačiji način. Iako je na glasu po svojim nevoljama, na kraju tog nezgodnog razdoblja uvijek izvučemo važnu lekciju. Ovoga će nas ljeta pogoditi 7. srpnja i trajat će do 31. srpnja. 

Ovo je razdoblje koje može snažno uzdrmati naše društvene i emocionalne odnose, a ako ne odigramo sve karte ispravno može ih i trajno narušiti. Potrudi se biti posebno oprezna, pogotovo kada je riječ o maloj tipki ''pošalji'' na tvom mobilnom i računalnom uređaju (a da ne pričamo o onome što ćeš htjeti reći ljudima u živo). Retrogradni Merkur ima moć probuditi mnoge skrivene emocije, a posebno opasne situacije nastaju dok te emocije buknu na površinu bez kočnica. 

Razlog za ovaj društveni slom koji nosi retrogradni Merkur leži u simbolici tog planeta. On je vladar komunikacije, tehnologija i putovanja, a kada uđe u retrograd (što znači da se počinje lagano pomicati unazad) njegova promijenjena energija remeti upravo te važne aspekte našeg života. 

Retrogradni je Merkur težak za sve nas, no ovoga će puta najteže pasti blizancima, rakovima, lavovima i djevicama.

Blizanci

''Ahilova peta'' blizanaca definitivno su tračevi. Ovaj znak uživa u ogovaranju drugih iako im se često čini da samo prepričavaju zanimljive dogodovštine drugih. Općenito, svi to radimo i nitko te neće osuđivati ako si rođena u ovom znaku, no za vrijeme ovog retrogradnog Merkura dobro pazi što pričaš i pred kime. Ovakve situacije mogle bi biti potpuno pogrešno protumačene i donijeti ti mnogo nepotrebne drame u životu. Rak

Vladar rakova je Mjesec, zbog čega im se raspoloženje obično mijenja češće nego plima i oseka. Ako si rođena u ovom znaku, ovaj će ti retrogradni Merkur donijeti još više turbulencija na emocionalnom planu nego inače. Emocije će ti se vrlo brzo izmjenjivati od potpuno pozitivnih do izrazito negativnih, stoga se pripremi na sve izazove i pokušaj ih prihvatiti čim mirnije moguće.

Lav

Lavice će ovaj period posebno zbuniti, na što definitivno nisu navikle. Zvijezde poput njih uvijek nastoje sjati čim jačim svijetlom, no retrogradni će Merkur poremetiti njihov, inače nepogrješiv, stil. Pripremi se da ćeš biti izrazito zaboravljiva i iscrpljena, pa se opskrbi dodatnim vremenom i sve provjeri barem dva puta. 


Djevica

Perfekcionistima poput djevica ovaj će retrogradni Merkur biti izrazito frustrirajuć. Osjećati češ se paranoično i mogla bi početi misliti da ti ljudi pričaju svašta iza leđa. Pokušaj se suzdržati od svih neutemeljenih zaključaka jer bi ti se oni mogli samo obiti o glavu. Sjeti se da u ovom razdoblju svi imaju problema s komunikacijom, i ostavi sve važne razgovore za mirno razdoblje nakon retrogradnog Merkura.


Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.