Ovan- godišnji horoskop 2022.: Godina koja će ti pomoći u širenju svijesti i potrebi za pomaganjem drugima

Sretni Jupiter od 28.5. do 28.10. bit će u tvom znaku, čime će ti pomoći ostvariti važne osobne projekte i proširiti tvoj utjecaj. U Ovna konačno ulazi 20.12., što si čekala dvanaest godina!

profimedia-0323903765.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Sretan ti rođendan i prvi dan proljeća! Sretni Jupiter je sredinom prosinca 2021. ušao u Ribe, gdje će provesti dio ove godine, kraće nego u drugim znakovima, a od 28.5. do 28.10. bit će u tvom znaku, čime će ti pomoći ostvariti važne osobne projekte i proširiti tvoj utjecaj. U Ovna konačno ulazi 20.12., što si čekala dvanaest godina!

U međuvremenu u 2022., pomaže ti u širenju svijesti i potrebi za pomaganjem drugima. Tu je i Neptun, a oba planeta naglašavaju tvoju duhovnu i suosjećajnu stranu, kao i intuitivne sposobnosti; osjećaš povezanost s drugima, a idealizam je na najvišim razinama.

Po čemu su Ovnovi posebni

Prirodni si vođa i zračiš samopouzdanjem. Tvoj predvodnički instinkt je veoma snažan; uvijek želiš biti prva. Nalaziš se tamo gdje se odvijaju glavna zbivanja. Kreativna si, otvorena, hrabra, borbena i ambiciozna. Posjeduješ ogromnu energiju, entuzijazam i snagu volje. Uživaš u započinjanju novih projekata, ali ti često postaju dosadni ili te nešto omete prije nego ih završiš. Djeluješ neustrašivo, a na konkurenciju gledaš kao na gnjavažu. Odlučiš li se na brak, trebaš pronaći partnera koji prihvaća tvoje vodstvo; to nije lako, zbog čega mnogi Ovnovi ulaze u brak više nego jednom.   

Rođeni u 1. dekadi (21.-30.3.): Mars je posebno snažan u tvojoj karti, što te čini prilično "zapaljivom". Moraš dobiti ono što želiš, kad to želiš. Samostalna si i poduzetna, hrabra, aktivna, energična i nezavisna. Ove ćeš uz puno optimizma pokrenuti važan osobni projekt, ali s punim zaletom kreni tek od kraja prosinca. Ključni pojmovi: ozbiljna, snažna, povjerljiva.

Rođeni u 2. dekadi (31.-9.4.): Sunce je posebno važno u ovoj dekadi. Njegov utjecaj ti daje dostojanstvo, unutarnju snagu, ambiciju i želju za priznanjem. Imaš predvodničke sposobnosti; koristiš li ih dobro, donose ti uspjeh. Umjesto da nastojiš kontrolirati druge, njeguj svoju duhovnu stranu. U sljedećoj godini dana, odredi jasan cilj, budi aktivna na njegovom ostvarivanju, ali pazi na komunikacije. Ključni pojmovi: jaka, ambiciozna, utjecajna.

Rođeni u 3. dekadi (10.-20.4.): Možeš jako puno ostvariti, koristiš li snagu sretnog Jupitera na mudar način. Ovaj planet je naročito jak u tvojoj karti, a daje ti sposobnost stvaranja dobrog života i postizanja uspjeha. Ove godine u timskom radu možeš sprovesti u djelo važan plan, uz puno rada i discipline. Prijateljstva imaju posebnu vrijednost. Ključni pojmovi: ekspanzivna, privlačna, otporna.

Pregled po planetama

Jupiter je sada u Ribama i tvojem polju psihološke stabilnosti, a time širi tvoju svijest, želju za pripadanjem nečem većem, ali ti donosi i unutarnji mir i optimizam. Jupiter uvijek djeluje ekspanzivno: na ovom mjestu te čini sretnom i vedrom, no ublažava i tvoj ego pa si spremnija pomoći drugima. Ovaj sretni planet će na nekoliko mjeseci ući u tvoj znak i astrološko polje osobnosti i identiteta (11.5.-28.10. 2022.), pa možeš krenuti s najvažnijim projektima, jer ti tada sve polazi za rukom. Možda je bolje samo obaviti dobru pripremu jer u toj zoni Jupiter kreće u retrogradni hod (28.7.), a tada ćeš neke stvari morati analizirati ili staviti malo na čekanje; procjenjivat ćeš koje su tvoje stvarne osobne vrijednosti. Od 20.12. Jupiter ulazi u Ovna na godinu dana pa će to biti izuzetan period u kojem trebaš aktivno iskoristiti svaku priliku na koju naiđeš!

Saturn i dalje ostaje u Vodenjaku i tvojem polju najvažnijih ciljeva, planova i želja, te društvenih aktivnosti i prijatelja. Ovaj planet traži strpljenje i predan rad, a tvoja želja za brzim rezultatima može smetati u ostvarenju željenog. Uhvati se u koštac s izazovima smireno i organizirano i strpljivo ih rješavaj – kasnije ćeš shvatiti koliko je to bilo važno. Krajem ove prognoze (7.3.2023.), Saturn ulazi u tvoju zonu podsvijesti, pa tada trebaš izbaciti sve iz psihe što te opterećuje i što pripada prošlosti. Jupiter će ti pomoći zadržati dobro raspoloženje.

Uran, Planet probuđenja, i dalje se kreće kroz Bika, tvoje polje novca, prihoda i vrijednosti; ovdje ostaje sedam godina, a sada je na pola puta. Ovaj planet uvijek donosi nagle promjene, nabolje ili nagore, stoga je važno paziti i ne ulaziti u prevelike rizike. Ne reagiraj naglo i nepromišljeno. Uran simbolizira neočekivane preokrete, iznenadne akcije i neplanirane promjene: na ovom mjestu može govoriti o promjenama u izvoru zarade, kao i novim idejama oko novca. Pristupaj promjenama s mjerom, iako ćeš se ponekad morati snalaziti u trenu.

Neptun, planet duhovnosti, iluzije i razbijanja iluzija, nalazi se u Ribama do 2025. Ovaj tranzit i dalje djeluje na pojačavanje mašte i idealizma, kao i na bogate snove, ali te također može i zbunjivati. Neptun se nalazi u tvojoj zoni psihologije, transcendentalnog i duhovnosti, pa je potrebno unijeti više realizma, jer ovaj tranzit pojačava tvoju idealističku stranu. S obzirom da sada ovdje boravi i sretni Jupiter, možeš obogatiti i proširiti svoju svijest, ali drži sve pod kontrolom kako ne bi djelovala konfuzno i nejasno; megalomanija i fantazije mogu biti problem. Mogla bi iskusiti i pozitivnu i negativnu stranu ovog položaja Neptuna. Neki ljudi na koje nailaziš će te inspirirati, drugi te mogu zbuniti, prevariti ili razočarati. Ulazi li tranzitni Neptun u izazovne aspekte s bilo kojim od natalnih planeta, može doći do problema. Što god da se dogodi, moraš čvrsto ostati s nogama na zemlji.

Mars predstavlja energiju, akciju i hrabrost. Za vrijeme prolaska kroz tvoj horoskop, ovaj planet te potiče na aktivnost, suočavanje s problemima te upućuje da želje pretvoriš u stvarnost. U sljedećih godinu dana, tvoj vladar Mars putuje od Vodenjaka do Blizanaca, naglašavajući različita područja tvog života. Povećaj šanse za uspjeh poduzimajući odgovarajuće korake u vrijeme kad Mars podupire tvoje napore.

Od početka prognoze – 14.4.: Mars je u Vodenjaku zbog čega se više baviš u društvenim aktivnostima, izlaziš, družiš se s prijateljima i istomišljenicima. Također, radiš na postavljanju ili ostvarivanju svojih planova, ciljeva i najdražih želja. Netko iz kruga poznanika mogao bi te posebno privući u veljači i početkom ožujka. Pripazi na nesklad između planova i financiranja, a razmisli trebaš li posuditi novac prijatelju.

15.4. – 23.5.: Dok jeMars je u Ribama, puno radiš iza scene. Čuvaj se potisnutih frustracija i nekontroliranih ispada. Opuštaj se i nastoj odmarati što više. Sada bi bilo dobro malo usporiti. Dotakni svoju duhovnu stranu; molitva, meditacija, joga, inspirativno čitanje ili povlačenje ti u tome mogu pomoći. Ostani smirena i riješi se svega nepotrebnog. Nakon toga ćeš biti spremna za sljedeće poteze. Imaš li želju za ulaskom u tajnu vezu ili nezakonite aktivnosti, najvjerojatnije ćeš biti otkrivena.

24.5. – 4.7.: Dok je Mars u Ovnu, znaku kojim vlada, puna si energije, samopouzdana i spremna na nove početke. Promoviraj svoje sposobnosti ili interese, obavljaj privatne poslove ili nastoj ostvariti velike stvari u samostalnom radu. Sada možeš kupiti novu odjeću ili na neki drugi način poboljšati svoju sliku ili način na koji pristupaš novim ljudima ili aktivnostima. Aktivna si fizički, mentalno, duhovno ili emocionalno. Osobe koje srećeš prvi put vide te kao uzbudljivu, energičnu, napornu, aktivnu, seksi, ili agresivnu osobu, ovisno o tvom ponašanju i pristupu. Ako si sklona glavoboljama, izbjegavaj sve što ih izaziva. Ovo je vrijeme za akciju i rad na svojim projektima, jer su ti okolnosti veoma povoljne.

5.7.-19.8.: Zbog Marsa u Biku, tvoje financije i potrošačke navike su u središtu pažnje. Možda imaš troškove koji su viši ili neočekivani. Ovo je dobro vrijeme za rad na budžetu, ostvarivanju prihoda, organiziranju računa ili nalaženju novih izvora zarade ili emocionalne potpore. Možda ćeš doživjeti napad velikodušnosti ili želiš kupiti nove stvari, ali odupri se nagonu za nekontroliranim trošenjem! Do sukoba može doći ne slažeš li se s partnerom oko novca ili vrijednosti.

20.8. – do kraja prognoze: Mars prolazi kroz Blizance, što tvoj um čini veoma brzim i aktivnim, dok drugima u komunikaciji nastojiš objasniti i uvjeriti ih u svoja stajališta. Prikupljaš podatke, baviš se mentalnim radom, učiš nove stvari, sređuješ korespondenciju, upoznaješ nove ljude ili ideš na kraća putovanja. Ne budi gruba, naporna ili nepromišljena, zbog čega trebaš paziti i na ponašanje pri upravljanju vozilom. Rodbina i susjedi mogu biti problematični. Od 30.10. do 12.1.2023. Mars je retrogradan, pa ćeš u komunikacijama biti nervozna, iritabilna, nestrpljiva, a možda i konfliktna. Um ti je konfuzan, kao i tvoje ideje i zamisli. Pazi na promet i nemoj nametati svoje viđenje stvari. Od 13.1., razmišljati ćeš jasnije i moći napraviti sve ono što je bilo problematično u dok je Mars bio retrogradan.

Svi planeti, osim Sunca i Mjeseca, u određenim periodima naizgled zastaju i kreću prividno unatrag (gledano sa Zemlje), što nazivamo retrogradnim hodom. Tada u projektima ili odnosima može doći do zastoja. Pojavljuju se teškoće i zakašnjenja. Stvari se opet pokreću nakon što planet krene u direktni hod. Ove periode možeš iskoristiti za odmor, analizu posla, promišljanje o važnim pitanjima, pripremu za buduće poslove ili skupljanje snage za dane ispred vas. Pokazalo se kako retrogradni periodi Merkura ukazuju na više problema u svakodnevnom životu od ostalih planeta.

Merkur će u sljedećih godinu dana imati tri retrogradna perioda: od 10.5. do 2.6., zatim od 9. do 30.9. 2022., te od 29.12. do 18.1. 2023. Ova razdoblja vrijede za sve znakove, a karakteriziraju ih problemi i poremećaji u komunikacijama, kao i odgode i promjene planova putovanja. Također, uputno je izbjegavati nabavu razne tehničke opreme. U ovim je periodima povećana opasnost gubitka podataka i problema s računalima i elektronikom. Nastoj biti jasna kad govoriš ili pišeš, kako bi smanjila mogućnost nesporazuma u ovim periodima. Ne planiraj potpisivanje ugovora ili važnih dokumenata; u suprotnom, vrlo vjerojatno će kasnije doći do problema, nesuglasica ili odgoda.

Eklipse (pomrčine): Eklipse naglašavaju sferu života koja je naročito važna u vrijeme njenog događanja i još 6-12 mjeseci nakon nje. Njen učinak je najjači u vrijeme kad se dešava; zatim joj utjecaj slabi sve dok ne dođe do sljedeće eklipse iste vrste. Pojavit će se četiri eklipse u idućih godinu dana, a odnose se na tvoje financije, osobne i one dijeljene. Prva je pomrčina Sunca u Biku (30.4. 22.), a u prvi plan stavlja tvoj novac, zaradu i vrijednosti; u sljedećih šest mjeseci bit će posebno fokusirana na prihode. Sljedeća je Mjesečeva pomrčina u Škorpionu (16.5.), a od tebe traži donošenje odluke u vezi neke novčane obveze, ulaganja ili bilo čega što dijeliš s važnim partnerom, uključujući i emocionalni život. Sunčeva pomrčina, opet u Škorpionu, pojavljuje se 25.10., a govori o istoj temi i početku novog ciklusa u zajedničkim resursima. Konačno, potpuna Mjesečeva pomrčina se pojavljuje u Biku (8.11.), a u glavnom fokusu su opet osobne financije.

Prognoze za ljubav, novac i posao te zdravlje potraži na sljedećoj stranici.

Prognoze za ljubav, novac i posao te zdravlje

Ljubav i odnosi

Onaj tko želi dobiti i zadržati tvoju ljubav, mora biti inteligentan, veseo, zabavan, sklon sportskim aktivnostima, ali i prepustiti ti vodeću ulogu u odnosu. Na početku prognoze Venera, planet ljubavi, boravi u tvojoj zoni prijatelja i društvenih aktivnosti. Družiš se s dragim ljudima, a prilikom izlazaka, netko bi te mogao očarati. Od 6.4. do 2.5., Venera je u zoni skrivenog, pa se možda upuštaš u neki tajni odnos ili uživaš s posebnom osobom daleko od svačijih pogleda. Venera u tvoj znak stiže 3.5. i ostaje do 28.5.; čini te još šarmantnijom i privlačnijom. Vrijeme je za modni preobražaj, tretman uljepšavanja i izlaske u kojima ćeš privlačiti poglede. Od 23.6. do 17.7., Venera ti pomaže u komunikacijama i kontaktima. Možda ćeš upoznati nekog preko rodbine. Najbolje se osjećaš kod kuće (18.7.-10.8.), kad uživaš s najbližima, dok zajedno uljepšavate dom i primate drage goste. Najljepše emocije Venera stvara u polju istinske ljubavi (11.8.-4.9.), zbog čega ćeš više uživati u postojećoj vezi ili naći nekoga tko ti posebno odgovara. Prisutnost Venere u zoni rada (5.-28.9.) može ti donijeti osobu koju upoznaješ preko posla. Boravak planeta ljubavi u Vagi i polju partnerstva (29.9.-22.10.), pojačava tvoj interes za bliska druženja; ovo je period kad možeš više izlaziti s partnerom ili naći nekoga tko će te opčiniti. Dubokim seksi vibracijama ovaj planet zaslađuje intimnost (23.10.-15.11.), a posebno su ti privlačni stranci ili osobe iz obrazovanja (16.11.-10.12.). Može ti se svidjeti netko od šefova ili osoba na važnim položajima (11.12.-3.1.2023.). Osoba iz kruga prijatelja možda želi biti i nešto više (4.1.-26.1.) ili ćeš pri izlascima šarmirati nekoga tko će privući i tvoj interes. Nakon toga ulazi u tvoju zonu skrivenog (27.1.-20.2.), pa se možda upuštaš u neki tajni odnos. Od 21.2. do 16.3. Venera je opet u tvom znaku: zavodnički sjajiš i posebno si privlačna, što primjećuju svi oko tebe. Ovo je idealno vrijeme za novu garderobu ili posjet kozmetičarki.

Novac i posao

Nepredvidljivi Uran se i dalje nalazi u polju prihoda i novca, zbog čega ponekad možeš neke poteze povući brzopleto i naglo, bez promišljanja – s dobrim ili lošim posljedicama. Sretni Jupiter će u tvom znaku boraviti od 11.5. do 28.10., a s obzirom da taj veliki planet simbolizira ekspanziju, važno je iskoristiti taj period za ostvarenje osobnih ciljeva. Istina, u retrogradni hod kreće 28.7., pa je bolje da sve dovršiš do tada, jer nakon toga kreće usporavanje i nije vrijeme za pokretanje novih inicijativa. Godišnji financijski ciklus ti počinje 20.4. 2022., kad Sunce uđe u znak Bika, što je odlično vrijeme za organiziranje računa i rad na budžetu. Novac možeš zaraditi radom od kuće (18.7.-10.8.), a vedrinu donosi na radno mjesto (5.-28.9.); to je vrijeme kad ti sve ide od ruke, uz naklonost šefova i kolega. Uvijek se informiraj o stanju partnerovih financijskih aktivnosti, a naročito između 29.10. i 17.11., jer tada Merkur posjećuje tvoj sektor dijeljenih (zajedničkih) financija. Veoma je važan dugotrajni boravak tvog Marsa u zoni komunikacija (20.8.-25.3.) jer ćeš imati povećani pritisak u odnosima s okolinom, nejasnog razmišljanja, a neke projekte ćeš morati ponovo odraditi ili odgoditi, vjerojatno dok će biti retrogradan (30.10.-12.1.). Napredovati u svojoj profesiji možeš između 22.12. i 20.1., jer tada Sunce u Jarcu podupire svaki tvoj napor; fokusiraj se na uspješno dovršavanje poslova koji pokazuju tvoje jedinstvene sposobnosti.

Zdravlje

Neptunov dugotrajni boravak u psihološkoj zoni budi idealizam, ali i sklonost sanjarenju, iako sretni Jupiter snažno pomaže u širenju svijesti. Duhovno će te više ispunjavati, no pazi da ne pretjeraš s iluzijama. Ovaj sretni planet djeluje ekspanzivno, pa je jedini problem što može "pripomoći" Neptunu u maštarijama. Svoje projekte nastoj dobro organizirati jer ti je Jupiter uvelike od pomoći u 2022. (11.5.-28.10.), a posebno u sljedećoj godini. Mars boravi u zoni komunikacija veoma dugo (20.8.-25.3. 2023.), a bit će i retrogradan (30.10.-12.1.): ovo je naporan period u kojem se moraš čuvati nervoze u svim vrstama odnosa; smanji nestrpljivost ili agresivnost (i onu pasivnu). Trebaš umjereno vježbati, zdravo se hraniti, osigurati sebi puno sna i odmarati se, kao i miran dom gdje se osjećaš ugodno i sigurno. Nemoj pretjerivati ni s kojom aktivnošću, a to uključuje i rad.

Mjesečne prognoze

TRAVANJ – Mars i Venera u spoju sa Saturnom govore kako svoju energiju strastveno i s puno truda usmjeravaš na ostvarenje ciljeva, iako nailaziš na velike prepreke i ograničenja, no neke financijske rezultate bi mogla postići, uspiješ li u timskom radu uravnotežiti svoju i volju drugih. Mladi Mjesec (1.) najavljuje novi osobni ciklus; tu je i Merkur, pa želiš upogoniti neku važnu ideju ili donosiš bitnu odluku. Venera i Mars ulaze u Ribe (6., 15.), gdje se pridružuju sretnom Jupiteru i idealističkom Neptunu, pa ti je polje psihologije sada veoma važno. Budi se unutarnji optimizam, a tvoji ideali te inspiriraju na suosjećanje prema drugima i postizanje pozitivnih stvari! Sretni Jupiter se ovdje spaja s maštovitim Neptunom (od 6.) pa će cijeli mjesec biti zadovoljena tvoja duhovna strana. Merkur i Sunce (11., 19.) ulaze u Bika, stoga si okrenuta planiranju godišnjeg budžeta i svim aspektima osobnih financija. Posveti pažnju i partnerovim potrebama za Punog Mjeseca (16.) jer su tvoje bile u prvom planu u prethodna dva tjedna. Kraj mjeseca (dani oko 27.) podižu idealizam, duhovnost i psihološku inspiraciju na najviše razine, a u tome ti pomaže i neka financijska vijest, stoga su ovo još jedni dani za pamćenje! Spoj Mjeseca s Venerom, Neptunom i Jupiterom i pridruženi aspekti s Plutonom i Merkurom obećavaju sjajan poslovno-novčani uspjeh!

SVIBANJ – Mladi Mjesec (30.4.) označava početak novog osobnog novčanog ciklusa: nov izvor ili način zarade mogao bi biti u prvom planu i iznenadni zaokret dolazi od psihološke snage. Ovaj sjajan start mjeseca trebaš iskoristiti za postavljenje temelja uspjeha i zadržavanje dobrog raspoloženja cijeli mjesec. Venera ulazi u Ovna (3.) i čini te šarmantnijom, zavodljivijom i željnom komplimenata; ovo je vrijeme za modni preobražaj ili tretman uljepšavanja. Merkur je retrogradan baš u polju komunikacija (od 10.), stoga moraš paziti na moguće nesporazume, pogrešne dogovore i probleme s komunikacijskim i tehničkim uređajima. Također, pazi na probleme u prometu ili s vozilom. Nije vrijeme za kupnju takve opreme ili potpisivanje važnih ugovora. Pomrčina Mjeseca u Škorpionu (16.), stavlja dijeljene resurse i financijske obveze u fokus u sljedećih šest mjeseci. U teškom je aspektu sa Saturnom, pa očekuj pritisak na svoje planove, ali pomoć stiže od drugih planeta: psihološkom snagom, dobrim promišljanjem i vjerom u sebe, riješit ćeš sve prepreke! Sunce ulazi u Blizance i tvoju zonu komunikacija, razmišljanja i bliske rodbine (21.), pa je jasno na čemu je fokus u sljedećih 30 dana. Merkur se u retrogradnom hodu vratio u Bika (23.), zato budi oprezna u svim novčanim poslovima i dogovorima. Jupiter i Mars ulaze u Ovna (11., 25.), čime dobivaš svu potrebnu energiju za ostvarenje zamisli, a sjajne prilike ti otvaraju sva vrata; val optimizma iskoristi povećanom aktivnošću. Mladi Mjesec u Blizancima (30.) naglašava važnost komunikacija u sljedećih mjesec dana.

LIPANJ – Venera je u Biku (u zoni kojom vlada) pa sada možeš povećati prihode, primiti neki bonus ili manje poklone; inovativnim pristupom smisli nove izvore zarade; nešto bi moglo doći sasvim neočekivano. Nakon što Merkur u istoj zoni krene u direktan hod (3.), znat ćeš što trebaš napraviti i koje ideje pokrenuti. Ponovo ulazi u svoju zonu komunikacija (13.), pa sad obavi sve što je tražilo reviziju, jer više nema konfuzije i nesporazuma. Pun Mjesec (14.) govori kako moraš uspostaviti ravnotežu između dugoročnog i kratkoročnih planova ili nešto u vezi obrazovanja ili strane zemlje traži tvoju neposrednu pažnju. Sunce ulazi u zonu doma i obitelji (21.), zbog čega se sada više baviš tim temama, najviše od 28., kad se ovdje pojavljuje i Mladi Mjesec. Venera u Blizancima (od 23.) donosi svoje tople vibracije u komunikacije: u stanju si šarmirati svakoga svojim nastupom, a nekoga možda i posebno očarati. Saturn kreće u retrogradni hod (4.) i od tebe traži više strpljenja zbog ograničenja u realizaciji planova ili u odnosu s prijateljima.

SRPANJ – Merkur se pridružuje Suncu u Raku (5.), zbog čega vodiš važne razgovore s najbližima ili planirate nešto u vezi doma. Marsov ulazak u Bika (5.) pokazuje da energiju najviše usmjeravaš na ostvarivanje prihoda (možda i nalaženje novih izvora), ali čuvaj se i povećanih troškova. Trebaš uspostaviti ravnotežu između kućnih obaveza i onih prema poslu za Punog Mjeseca (13.), nakon što si u prethodna dva tjedna sve misli usmjerila na dom. Tri dana kasnije, kod kuće donosite važnu odluku koja će te i psihološki smiriti. Sve to dodatno potvrđuje i Venerin ulazak u Raka (18.) pa je dom mjesto gdje se najbolje osjećaš! Dolazak Sunca u Lava (22.) prebacuje fokus na kreativne projekte i ljubav. Mladi Mjesec u Lavu (28.) u sjajnom aspektu s Jupiterom upravo govori o početku nove faze u ljubavnom odnosu (ili novoj vezi). No taj dan Jupiter kreće u retrogradni hod u Ovnu, pa moraš smiri preveliki optimizam.

KOLOVOZ – Merkur u Djevici (od 4.) ukazuje na važnost pomnog planiranja radnih projekata, razgovore s kolegama i šefovima te pažnju koju moraš posvetiti svim detaljima. Venera ulazi u Lava (11.) i time donosi najljepše emocije u ljubavni život ili priliku za nalaženje onog pravog! Pun Mjesec u Vodenjaku (12.) kritično naglašava probleme s realizacijom planova (ili odnos s nekim prijateljem), a sve zbog velikog udara na osobni budžet; smiri troškove na zabavu, iako su ljetni mjeseci. Mars je od 20. u Blizancima, tvojem polju komunikacija, stoga upogoni dobre ideje, a očekuj i da ćeš se više kretati. Nakon 22., Sunce je u Djevici i time te potpuno okreće radnim obavezama. Mladi Mjesec (27.) označava početak novog ciklusa u tim temama, no ne budi preagresivna u iznošenju stavova i guranju svog mišljenja.

RUJAN – Merkurova prisutnost u Vagi označava razgovore i pregovore s važnim partnerom, privatnim ili poslovnim. Venera se nalazi u Djevici (od 4.) i time donosi ugodnu atmosferu u odnose s kolegama, kao i naklonost šefova. Pun Mjesec (10.), u fokus stavlja tvoju potrebu za psihološkim odmorom. Merkur je od istog dana retrogradan, zbog čega se moraš čuvati nesporazuma u važnim odnosima; razmisli prije nego nešto kažeš; vraća se u zonu rada (23.) pa pripazi na sve važne detalje u projektima. Čak šest planeta je retrogradno - trebaš pokazati posebnu strpljivost zbog ograničenja i usporavanja aktivnosti. Ulazak Sunca u Vagu (22.) dodatno naglašava važnost partnerskih odnosa. Mladi Mjesec (25.) označava novi ciklus u tim temama. Tih dana, bez obzira na retrogradni Merkur, možeš ostvariti određeni uspjeh u poslu.

LISTOPAD – Šest planeta je retrogradno, zbog čega je sve usporeno, a kod tebe izaziva frustracije, no već 2. se Merkur vraća u direktni hod. Venera je u zoni partnerstva i svojoj Vagi, što je njen najbolji položaj; uživaj s najdražom osobom, a slobodni Ovnovi imaju priliku započeti ozbiljnu vezu. Pun Mjesec (10.) u fokus stavlja tvoje potrebe: partner sjajno reagira i osjećaš da svi pozorno slušaju što govoriš, čime možeš unaprijediti realizaciju svojih planova i ciljeva, na poslovnom ili osobnom planu. Nakon što Sunce, zajedno sa seksi Venerom, uđe u Škorpiona (23.), intimni odnosi i sve što dijeliš s važnim partnerom u glavnom su fokusu, pa imaš prilike uživati u vrućim zagrljajima. Jupiter se u retrogradnom hodu vratio u Ribe, zbog čega moraš ponovo analizirati što je ono što te duboko u tebi čini sretnom. Ta tema je povezana s Mladim Mjesecom, koja je istovremeno i pomrčina Sunca (25.): dijeljeni resursi i financije (i obaveze), kao i emocionalna podrška partnera, bit će u žiži zbivanja u idućih šest mjeseci; planetarni aspekti su napeti, ali se čini da je riječ o događajima van tvoje kontrole. Saturn kreće u direktni hod nakon 23. i polako te oslobađa osobnih ograničenja u odnosima s prijateljima i realizaciji planova.

STUDENI – Prvih desetak dana i dalje su najvažnije teme dijeljene financije i obveze, pa moraš uložiti velike napore kako bi sve obavila, jer je sve povezano s tvojim ciljevima i osobnom zaradom. Mars kreće u retrogradni hod u zoni komunikacija (30.10.), pa sve što je vezano uz ideje, učenje, intelektualni rad, kraća putovanja i blisku rodbinu, nailazi na teškoće, što te čini nervoznom jer ti je energija blokirana; pazi na svoje ponašanje prema drugima. Blokade, neusmjerenost ili frustracije zbog nekih ograničenja mogu izazvati sukobe, zato budi posebno oprezna. Pun Mjesec (8.) posebno je napet i nezgodan: teško dovodiš u ravnotežu svoje novčano stanje, obveze i planove, pa trebaš puno samokontrole kako bi izdržala sve izazove. Ovo je istovremeno i pomrčina Mjeseca, pa je njen značaj veći i proteže se na šest mjeseci od pojave, a u glavnom fokusu je tvoja zarada. Od 15. do 18. pokazuje se da tvoji napori donose plodove i psihološki mir, uz podršku partnera, iako retrogradni Mars i dalje stvara neke teškoće. Venera ulazi u Strijelca (16.) i donosi sjajnu atmosferu, a obrazovanje i strane zemlje su pozitivne teme. Dan kasnije tu je i Merkur, pa je moguće da ćeš otići negdje na put. Nakon što im se pridruži i Sunce (21.), više se baviš svojom dugoročnom vizijom.

PROSINAC – Prvih tjedan dana moraš biti veoma koncentrirana u obavezama i ne prepuštati se zabavi previše, jer ti osjećaj za realnost nije baš najbolji, a i hedonističke sklonosti te vuku od važnih stvari; ne pretjeruj s hranom ili pićem. Venera zatim ulazi u Jarca (11.) i donosi odlične okolnosti na poslu i podršku pretpostavljenih. Pun Mjesec (8.) u spoju je s retrogradnim Marsom u zoni komunikacija i razmišljanja, pa to može označavati kulminaciju važnog idejnog projekta; uz puno truda i usmjerene energije možeš ostvariti napredak u planovima. Merkur je u Jarcu i pa planiraš nove poslovne ciljeve ili pregovaraš sa šefovima. Oko 21., mogla bi ostvariti neki bonus ili povišicu. Taj dan i Sunce ulazi u Jarca, pa se potpuno okrećeš poslovnim aktivnostima. Jupiter prelazi u tvoj znak (20.) na godinu dana i svojim ekspanzivnim utjecajem omogućava ti ostvarenje osobnih planova, ali samo ako nastaviš biti aktivna.

SIJEČANJ 2023. – Novu godinu započinješ u pozitivnom ozračju, s poslovnim zadovoljstvom, duševnim mirom i boljim financijama. Pun Mjesec (6.) označava potrebu okretanju domu i obitelji, nakon toliko poslovnih obaveza u prethodna dva tjedna. Venera je u Vodenjaku (4.-26.1.), pa uživaš u izlascima i druženju s dragim prijateljima, a tada možeš upoznati i nekog uzbudljivog. Upravo o tome govori aspekt Venere i Marsa (8.) ili je neka tvoja ideja dobro prihvaćena u timu. Kreni s akcijom nakon što Mars završi retrogradni hod (12.). Sunce ulazi u Vodenjaka (20.), stoga se bacaš na izradu planova i rad na ostvarenju ciljeva, naročito kroz timski rad. To potvrđuje i Mladi Mjesec (22.), koji označava početak rada na novom projektu. Venera pomaže Saturnu koji traži ozbiljnost, pa dobri odnosi u timu donose i bolju suradnju. Snažan aspekt Sunca i Marsa (30.) govori kako stavljaš svoje ideje u prvi plan, što drugi prihvaćaju. Venera te psihološki dobro raspoloženom svojim ulaskom u Ribe (27.). Priušti si lagani odmor kod kuće, uživaj u glazbi i umjetnosti, a možda se prepuštaš i ljubavnim užicima daleko od tuđih pogleda.

VELJAČA – Svojim kreativnim zadacima ili ljubavnom partneru trebaš posvetiti više pažnje, za vrijeme Punog Mjeseca u Lavu (6.). Oko 4., neki problemi oko financiranja planova mogu ozbiljno poremetiti realizaciju i stvoriti frustracije, zato konstruktivno usmjeri mentalne napore i ne troši energiju na ljutnju. U tome ti podršku daju Sunce i tvoj Mars, pa dobrim idejama ostvaruješ napredak. Sunce prelazi u Ribe, energija ti je na nešto nižoj razini, pa malo uspori s aktivnostima. Mladi Mjesec (21.) traži da se povučeš i psihološki odmoriš. Venera se pridružuje Jupiteru u Ovnu, pa je ovo zaista sjajan period za tebe – puna si optimizma, šarmantna, sretna i zavodljiva!

OŽUJAK – Još uvijek puniš baterije i ne trebaš pretjerivati s naporima. Ovo je vrijeme analize svega što si napravila u prethodnih godinu dana i izrade planova za sljedećih dvanaest mjeseci. Prvi dan ožujka označava fantastičan spoj Venere i Jupitera u Ovnu, stoga uživaj u odličnom raspoloženju i pokreni važan plan, vjerojatno u privatnim poslovima ili kod kuće; prijatelj bi mogao dati savjet ili ti pomoći. Merkur ulazi u Ribe (3.), zbog čega si zamišljena i baviš se autoanalizom. Nemoj dozvoliti mentalni nemir. Pun Mjesec (7.) traži posvećivanje pažnje važnom radnom zadatku ili zdravstvenoj situaciji. Isti dan i Saturn ulazi u tvoju zonu podsvijesti, pa ćeš u sljedeće dvije i pol godine morati naučiti kako izbaciti iz psihe sve što te opterećuje i više ti ne koristi. U danima oko 15., veoma si smušena pa nije vrijeme za donošenje važnih odluka; pripazi na komunikacije. Sunce napokon ulazi u tvoj znak (21.), što označava povratak visoke razine energije; tu je i Merkur, stoga je logično da najviše razmišljaš o sebi i svojim potrebama. Snažan impuls novom osobnom početku daje i istovremena pojava Mladog Mjeseca na samom početku tvog znaka! Ovo je tvoje doba i sada možeš nastaviti s bilo kojim osobnim planom ili projektom. Zadržiš li pozitivan stav i ostaneš li na odgovarajućoj životnoj stazi, napredovati ćeš polako, ali stabilno.