Zvjezdani izbor

Ne znaš koji božićni film gledati? Neka ti pomognu zvijezde

U moru odličnih božićnih filmova nekada je teško izabrati samo jedan. Ovog Božića izbor prepusti svom horoskopskom znaku

bozicni film zodijak.jpg

Božićnih filmova se kroz posljednjih 10-ak godina nakupilo toliko da je nekada donijeti odluku koji gledati jednako teško kao i pitanje za milijun kuna u kvizu. Kada bi ih htjele gledati sve, trebalo bi nam nekoliko godina, a ne nekoliko dana praznika koji su pred nama.

Image
Omot je pola čarolije

Imamo sjajne ideje za zamatanje božićnih darova

Nekada je teško odlučiti i jesi li raspoložena za neku blagdansku komediju, akciju ili bi jednostavno isplakala dušu uz srcedrapajući klasik. Kako se ne bi sama morala boriti s ovim pitanjem i provesti sate i sate u osmišljanju blagdanske filmske playliste, za pomoć smo upitale zvijezde.

Horoskopski znak može nam diktirati toliko toga u životu, od osobnosti do modnih odabira, pa zašto onda ne bi pokušale i s filmom. Izabrale smo po jedan božićni film za svaki horoskopski znak i pokušale ga spojiti s karakterističnim osobinama svakog od njih. Jesmo li pogodile dobar film možeš nam reći u komentarima ispod članka.

Ovan – Posljednji provod (2006)

Ovnovi već sada žive kao da su im iduća tri tjedna posljednja zato je upravo film Posljednji provod odličan odabir. Kako ove godine ne mogu uživati u avanturama i zabavama poput onih u filmu, Ovnovi će svoje snove živjeti kroz odličnu Queen Latifah.

Bik – Sam u kući (1990)

U filmu Sam u kući savršeno opisuje stvari koje obožava i jedan tipični Bik – uživanje u samoći, njegovanje i spremanje doma. No baš kao i Kevinu, pravom Bik srce će biti ispunjeno kada se ponovno sretne s dragim osobama.

Blizanac – Zapravo ljubav (2003)

Blizanci obožavaju znati što se sve događa u tuđim životima te koji su posljednji tračevi. Film Zapravo ljubav prati 10 različitih događaja i likova koji će ti zadovoljiti dnevnu dozu znatiželje i tračeva, a uz to te i dobro nasmijati, ali i rasplakati.

Rak – Vilenjak (2003)

Ako bi mogli pogoditi Buddyjev horoskopski znak to bi zasigurno bio Rak. Baš kao i tipičan pripadnik ovog horoskopskog znaka, glavni lik filma Vilenjak je dobar, osjetljiv, pošten, iskren i zaštitnički nastrojen.

Lav – Umri muški (1988)

Lavovi su baš poput glavnog lika u filmu Umri muški kojeg utjelovljuje Bruce Willis – borbeni, snažni i odani do samog kraja. Iako je ovo malo neobičan izbor za božićni film, baš takav će odgovarati uvijek posebnim Lavovima.

Djevica - Božić Charlieja Browna (1965)

Djevice više od svega vole tradiciju, organiziranost i smisleni pristup svemu, pa tako i blagdanima i filmovima. Ovaj bezvremenski klasik utjelovljuje osobnost Djevice i zato je savršen izbor za toplu filmsku večer.

Vaga – Ljubav i praznici (2006)

Pod vladavinom Venere, Vaga je jedan od najromantičnijih horoskopskih znakova. Nije ni čudo da je savršen izbor za pravu Vagu film Ljubav i praznici. Baš kao što i sam naslov govori, ovaj film je prepun romantike i sigurno će ti obavezna oprema za gledanje biti i kutija maramica.

Škorpion - Predbožićna noćna mora Tima Burtona (1993)

Uz uvijek posebne i mračne Škorpione više vežemo Noć vještica nego Božić, pa ništa drugo nismo niti mogle odabrati osim filmskog klasika koji spaja oboje. Predbožićna noćna mora Tima Burtona odličan je izbor za cijelu obitelj.

Strijelac – Najluđi Božić (1989)

Uvijek pustolovni Strijelci posebno su zakinuti ovih blagdana. Njihova ljubav prema putovanjima i novim avanturama posebno je izražena u odnosu na ostale znakove, pa će dozu avanture morati potražiti u božićnom klasiku Najluđi Božić.

Jarac - Kako je Grinch ukrao Božić (2000)

Budimo realni, Jarac je jedini horoskopski znak koji bi izdvojio vrijeme u planeru samo za 'borbu sa samim sobom'. Njihov realizam nekada može prijeći u pesimizam, no na kraju ipak prevlada ljubav. Upravo je to poruka koju šalje ovaj božićni klasik prepun crnog humora.

Vodenjak – Harry Potter i kamen mudraca (2001)

Vodenjak uvijek mora biti drugačiji od ostalih pa tako i po izboru filmova. Iako će mu mnogi reći da Harry Potter nije božićni film, onih nekoliko blagdanskih scena u filmu bit će dovoljno za Vodenjaka da zadovolji potrebu za blagdanskim duhom.

Riba – Divan život (1964)

Ribe su jednostavno zaluđene sentimentalnim trenutcima, kako u svom životu tako i u filmovima. Jedan od filmova koji je prepun sentimenta i tradicije je klasik Divan život iz 1964. Glavni lik u filmu traži bijeg od realnosti, nešto što je vrlo blisko svakoj pravoj Ribi.