Mjesečni horoskop za studeni 2016.

Mjesec pred nama donosi odlične nove ideje i rješenja

Mjesečni horoskop za studeni 2016.

Studeni donosi odlične nove ideje i rješenja, a krajem mjeseca i mogućnost ekspanzije, ali samo ako strast držite pod kontrolom.


OVAN

NAGLASAK JE NA VAŠOJ 8. KUĆI. ONA VLADA
povjerljivim financijskim transakcijama
nasljedstvom, štednjom, porezom
posudbama i najmom
zajedničkim novčanim pitanjima

NAJVEĆI USPJEH ĆETE POSTIĆI AKO
otkrijete nove resurse ili imovinu
povećate učinkovitost
budete još ekonomičniji
čuvate svoju energiju

TREBATE IZBJEGAVATI
nestrpljivost s važnim ljudima
izazivanje ljubomore ili negodovanja
nesklonost prema dijeljenju dobitka
nepromišljeno trošenje

U studeni ulazite na krilima prošlomjesečnih dobrih vibracija, lijepih uspomena ili ugodnih aktivnosti. Na određeni način, listopadski utjecaju bi vas mogli nositi sve do Nove godine, ali postoji mogućnost promjene tog tona, vjerojatno kroz seriju dobrih aspekata rano tokom ovog mjeseca. Nakon toga, osjetit ćete kako aktivnosti u vanjskom svijetu postaju borbenije, u skladu s vašom težnjom za jačim djelovanjem kako biste dobili ono što želite ili postigli cilj. Činit će vam se da stupate u skladu s ritmom poznate glazbe, makar to bila i vojna koračnica.

Veliki Puni Mjesec u Biku (14.) pada u vašu kuću novca, imovine i prihoda. Ono što sada radite vas može učiniti uzorom nekom tko slijedi vaš primjer kad je riječ o novčanim pitanjima, stoga budite dobar vođa. Nije uvijek novac u pitanju; možda je riječ o drugim vrijednostima i zajedničkim, praktičnim sklonostima.

Jedan dugotrajan aspekt postaje egzaktan ovaj mjesec: Jupiter je u napetom odnosu (kvadratu) s Plutonom (24.). Iako je riječ o tzv. "lošem aspektu", Jupiter je planet s gotovo isključivo pozitivnim karakteristikama, stoga je i utjecaj modificiran. Sada imate priliku optimizirati svoje ambicije i želju za napretkom i priznanjem, možda u ulozi predvodnika. S druge strane može vas navesti na nerealne korake, kao što je svojevrsni "puč" u poslovnim okvirima, osjećate li da vam je već dosta onih iznad vas koji misle da idete krivim putem ili donose krive odluke. Morate pažljivo analizirati situaciju, jer Jupiter simbolizira ekspanziju i povećanje, a Pluton je planet moći. Zato je važno da se ne precijenite u djelovanju.

Važno je zapamtiti da Jupiter u Vagi upućuje na mudro postupanje u odnosima, kako bi se izvukao maksimum od ponuđenih mogućnosti (a njih ima pregršt), naročito 25., kad se Venera spaja s intenzivnim Plutonom i ulazi u kvadrat s Jupiterom. Veoma je važno shvatiti da i kroz snažne želje, diplomaciju, promišljenost i pomirljivost, iako se možda tako i ne osjećate, morate zadržati harmoniju u odnosima. U suprotnom, gubi se kontrola nad zbivanjima. Nemojte dozvoliti da taj planetarni odnos zapravo govori o vašoj želji za širenjem pozicije moći i kontrole nad financijama. Čak i ako imate dobre izglede za takav pothvat, zadržite stvari i odnose u ravnoteži nakon "preuzimanja vlasti". Savjet je da budete pripravni do 30. i čekate, prije nego krenete naprijed. Možda još ne znate sve potrebne činjenice. Ne možete li se nečega sjetiti, vratite se na događaje oko 3., u vrijeme aspekta Merkura i Plutona kako biste upotpunili sve podatke; možda ste tada nešto zapisali ili čuli, a u vezi je napretka u karijeri, poslu ili vašeg statusa.

Povoljni dani: 3. (promišljeni strateg Merkur u kontaktu s moćnim Plutonom), 5. (uzbudljiv odnos Venere i Urana!), 7. (čvrsta suradnja Sunca i Plutona - povezanost zajedničkih resursa i napredovanja. Mars ulazi u Vodenjaka i aktivira društvena zbivanja.), Merkur ulazi u Strijelca i čeka Mladi Mjesec 29. (putovanja, optimizam, pustolovine, ekspanzija), 15., 22. (pozitivna zbivanja uslijed aspekta Merkura i Jupitera), 23. (razjašnjavanje - Merkur uz Saturna), 26. (impulzivni odnos Merkura i Urana, sada vam sve može proći; briljantne nove ideje)  

Izazovni dani: 1., 7. (napete komunikacije), 13., 16., 18., 22., 27., 29. (nemir i problemi zbog nestabilnog odnosa Venere i Urana; razmislite o posljedicama djelovanja u vezi karijere)

BIK

NAGLASAK JE NA VAŠOJ 7. KUĆI. ONA VLADA
neprijateljima, konkurentima, bliskim prijateljima, savjetnicima
odnosima s javnošću i savezima; vezama
promjenom okoline
širim interesima

NAJVEĆI USPJEH ĆETE POSTIĆI AKO
prihvatite ponuđene sugestije
nađete bolje suradnike
ostvarite emocionalnu smirenost
surađujete s drugima

TREBATE IZBJEGAVATI
izazivanje emocionalnih scena s partnerom
preuzimanje obveza bez razmatranja
prepotentno ili uvrijeđeno ponašanje
nastojanja da privučete pažnju

Prošlomjesečni savjet o potrebi za suradnjom, pomirljivošću i kompromisom je utjecaj koji se sada nastavlja, dok Sunce boravi u Škorpionu (do 21.). No nudi vam se prilika (5.) za neuobičajen završetak ili jednu mogućnost u vezi financijskog pitanja (ili neke emocionalne teme), a koja vam ide u korist. Zadržite pozitivne misli i radite sinkronizirano s drugima. Nakon što Mars uđe u Vodenjaka (9.), potaknut će vas ambicioznost, a kad vaš vladar Venera uđe u poduzetnog Jarca (11.), imat ćete poslovne umješnosti; istovremeno ćete početi razmišljati o putovanju i udaljenim interesima. Intenzitet te teme je naročito jak pri spoju Venere i Plutona te njihovog tvrdog odnosa prema Jupiteru (25.). Ovo će pojačati spone u vezi ili donijeti pretjeranu moć i brige oko povjerenja. Sami odlučite što ćete odabrati. Jupiterov utjecaj je uvijek jako dobar, ali u napetom odnosu s opsesivnim i moćnim Plutonom može zamagliti realističan pogled na stvarnost. Važno je smiriti vlastiti ego i dati priliku Venerinoj diplomaciji, makar i ona sudjeluje u ovom odnosu. Ako je riječ o poslu i financijama, možda ste neko vrijeme trpili ograničenja, pa zato sada hrlite grlom u jagode, željni što prije vratiti sigurnost u svoje ruke. Ne zaboravite da će Saturnova ograničenja u polju zajedničkih resursa biti prisutna sve do kraja sljedeće godine, stoga pokažite poseban oprez i disciplinu. Što ćete odabrati?

Veliki Puni Mjesec (14.) u vašem znaku je taj koji će donijeti najveći utjecaj na vaš osobni život, ali i na veze i partnerstva, kao što su brak ili poslovni savezi. Ovaj je događaj nabijen snagom za vas, u trenutku kad je vaša uobičajeno praktična osobnost emocionalnija nego inače. Bit ćete skloni govoriti iz srca i više pričati o svojim potrebama, iako ste uvijek smatrali da trebate čuvati svoju sigurnost jer iznošenje emocija pred drugima predstavlja rizik. Obzirom da je moguće kako će iz vas tada izaći prava lavina osjećaja, nakon što započnete s pričom, dovedite se prvo u red i govorite kroz svoju uobičajenu smirenu, koncentriranu, konzervativu prirodu. Na taj način ćete spriječiti iznošenje više od onog što bi drugi htjeli čuti. Postoji realna mogućnost, pod vašom kontrolom, da će ovaj Puni Mjesec umjesto emocionalnog raspada, zapravo biti prilika za otvaranje prema nekom veoma važnom.

Obratite pažnju na 22. i 23., kad se Merkur sjajno druži s Jupiterom u Vagi te se spaja sa Saturnom u Strijelcu, što je prethodnica Mladom Mjesecu (29.). Upotrijebite svoj fiskalno i praktično orijentiran um prema temama novca, imovine, kredita i dugova ili alimentacije. Također, može se odnositi i na duboke emocionalne razine koje se tiču intimnosti i povjerenja s drugima. Ovo je potencijalno odličan period bistrenja i kristalizacije.

Povoljni dani: 1. (odnos iz snova, zahvaljujući trigonu Sunca i Neptuna), 3., (Merkur i Pluton donose pametno razmišljanje), 5. (uzbudljiv odnos Venere i Urana; isprobajte što vam se nudi, ali samo ako ste slobodni), 7. (moćan aspekt Sunca i Plutona donosi jake partnere i podršku), 15. (brzo djelujte na temelju odlične ideje), 19. (Venera i Neptun donose privlačnost iz više dimenzije), 26. (dodir genijalnosti i sjajnih mogućnosti)

Izazovni dani: 9., 18. (nesuvislo razmišljanje), 21. (problemi u odnosima), 24. (neslaganje Jupitera i Plutona; izbjegnite posezati za više nego vam pripada), 29. (sukob Venere i Urana - nestabilnost u vezama)

BLIZANCI

NAGLASAK JE NA VAŠOJ 6. KUĆI. ONA VLADA
kolegama, onima koji ovise o vama, nadzornicima
radnim učinkom, dnevnom rutinom
povećanom financijskom aktivnosti
zdravljem i prehranom

NAJVEĆI USPJEH ĆETE POSTIĆI AKO
poboljšate tjelesnu spremu
pomažete drugima u rješavanju problema
konstruktivno koristite energiju
sjajno obavljate posao

TREBATE IZBJEGAVATI
nebrigu za tuđe stavove
njegovanje kompleksa podređenosti
troškove na izlaske
zanemarivanje obaveza ili zadataka

Odgovornost u svim vrstama partnerstva - onim koja uključuju osobne odnose kao i poslovne ili one intimnije - vrlo su naglašeni ovaj mjesec, što je tema koja će se vjerojatno nastaviti i sljedeći mjesec. Događaji i razvoj situacije će se fokusirati na pitanja novca ili cjenkanja te onoga što vam duguju (ili vi drugima), kao dijelom onoga što je bilo dogovoreno. Naročito se to vidi 22. i 23., kad Merkur povoljno djeluje s Jupiterom i spaja se sa Saturnom, što kasnije dovodi do Punog Mjeseca u Strijelcu (29.). Pozitivan stav ili neka dobra vijest će podupirati vrlo praktičan, trezven, ali istovremeno i jasan i čvrst način razmišljanja, što je dobro za donošenje odluka i planiranje.

Veliki Puni Mjesec u Biku (14.) je podsjetnik kako morate obratiti pažnju na ono što vam unutarnji vodič ili osobni "sat" govori. Možda vam kaže kako je vrijeme za time-out, povlačenje iza scene ili odmak od užurbanosti i napora svakodnevnog aktivnog života, kako biste razmislili o dosadašnjim događajima. Ovo je duhovni podsjetnik da je, uz svu aktivnost u vašoj okolini (radnoj ili općoj), dubinski uvid koji ostvarujete u privatno vrijeme najbolji izvor umnog i fizičkog rasterećenja i osvježavanja.

Očekujte da će vam strast biti aktivirana do krajnosti oko 25., kad se Venera spoji s Plutonom, a zajedno provociraju Jupiter. Bit ćete vrlo uvjerljivi, možda u vezi nečeg što je povezano s 5. veljače, kad se ovaj spoj prethodni put dogodio. Ovo može biti veoma važno za jedan poseban odnos ili vezu koja se sada formira; ipak, obzirom da je ovo vrlo opsesivan niz aspekata, može doći do vulkanske reakcije intenzivne bliskosti. S druge strane, može se odnositi i na tvrde borbe oko pozicija moći. Postoji i financijska mogućnost i objašnjenje ovih utjecaja (sva astrološka polja funkcioniraju na više razina); ovo može biti veoma velik i važan trenutak. Venera i Pluton možda označavaju novčana pitanja, u osmoj kući zajedničkih (dijeljenih) sredstava. U tom slučaju govore o privatnoj podršci koja ispunjava neke ekonomske potrebe ili donosi privatno financiranje. Obzirom da se Pluton nalazi u tradicionalno poslovnom znaku (Jarac), može biti povezano s profesionalnom transakcijom. Jupiter se nalazi u petoj kući, koja vlada ljubavlju, djecom, ali i kreativnim izražavanjem; ako ste dobili naglu navalu inspiracije za neki odličan projekt, nastojte ostati u sferi realnog; zato će vam teško biti oduprijeti se ulaganju zajedničkih ili posuđenih sredstava u ono u što zaista vjerujete. Bitno je da dobro promislite i ne srljate, a strast koju osjećate zadržite pod kontrolom. Oni Blizanci na koje će ovi aspekti imati utjecaja samo na ljubavnom planu, mogu očekivati veliku intimnu strast, probuđenu od strane moćne (možda i financijski jake) osobe. Ovdje je riječ o spoju ljubavnih i aspekata strasti, sa željom za pretjerivanjem, po sistemu - uzmi sve što ti život pruža. Zvuči jako dobro, ali biste ipak mogli zadržati malo kontrole nad emocijama, zar ne?

U vrijeme iskričavog, sa zrncima genijalnih ideja, aspekta Merkura i Urana (26.), inovativno, kreativno i nekonvencionalno razmišljanje će vam pokazati kojim putem trebate krenuti!

Povoljni dani: 3., (Merkur i Pluton otvaraju vaše duboko razmišljanje i daju vam uvid u važne radno-financijske teme), 5. (uzbudljiv odnos Venere i Urana), 9. (Mars ulazi u Vodenjaka i aktivira vašu kuću putovanja, pustolovina, obrazovanja i pravnih pitanja), 11. (Venera ulazi u Jarca: misli su na novcu i seksu!), 15. (brzo djelujte u vezi dobre ideje), 19. (sanjivi odnos Venere i Neptuna), 26. (Merkur-Uran donose nove mogućnosti)

Izazovni dani: 7. (uznemirujuće komunikacije), 9., 11., 12., 18. (nesređene misli), 22. (problemi u vezama), 24. (udar Jupitera na Pluton i Veneru: ne grabite više no što možete savladati ili pazite na pretjerane reakcije), 29. (nestabilnosti u vezi), 30. (narušeni ili nejasni odnosi u vezi karijere ili poslova)


RAK

NAGLASAK JE NA VAŠOJ 5. KUĆI. ONA VLADA
rekreacijom i hobijima
kontaktima sa zajednicom
ljubavnim pitanjima
obrazovnim stremljenjima

NAJVEĆI USPJEH ĆETE POSTIĆI AKO
pokažete izvršne sposobnosti
jačanjem ljubavnih spona
njegovanjem odnosa s utjecajnim ljudima
pametno ulažete novac

TREBATE IZBJEGAVATI
nastavljanje napetih odnosa
prestrastveno traženje užitaka
izazivanje problema s dragim
poduzimanjem naglih ili riskantnih akcija

Iako se Jupiter jako dobro osjeća u vašem tradicionalnom sektoru doma i obitelji, gdje ostaje do sljedećeg listopada, ostali planetarni položaji naglašavaju mnoga druga područja života. Mars ulazi u Vodenjaka (9.) i pokreće zajedničke financijske teme, a Venerin ulazak u Jarca (11.) stavlja naglasak na zonu partnerstva. Time će usmjeriti vašu pažnju na prisnost s dugotrajnim partnerom, možda nekom novom osobom, ali i bliskim osobama općenito. Venera se spaja s Plutonom, a zajedno aktiviraju aspekt s Jupiterom (25.), što je dan kad intenzivna strast može pretvoriti vezu u ognjište intimnosti i povjerenja - ili pritisaka i ekstremnih borbi oko pozicije moći. Obzirom da se Jupiter nalazi u četvrtom polju doma, a ona dva planeta u polju partnerstva, jasno je da je vaš dom mjesto gdje se odvija ovaj strasni odnos. Ako ste u braku, možda se za kuhinjskim stolom nadmećete kako ćete renovirati dom; velika je vjerojatnost da ćete u toj "prepirci" na kraju završiti na tom stolu u divljem, vrelom zagrljaju. Moguće je i da ste u svoj kutak pripustili novu osobu, s kojom se upuštate u nadoknađivanje onoga za čim žudite. Jupiter je planet širenja, a u napetom odnosu s moćnim Plutonom i senzualnom Venerom megalomanski traži ultimativno zadovoljenje, koje nikako ne dolazi. Zadržite stvari pod kontrolom, a naročito ne zamjenjujte strast za ljubav, kao što to ljudi često čine.

Uživat ćete u ovom mjesecu, dok Sunce boravi u Škorpionu - vašoj zoni ljubavi, djece i stvari u kojima uživate. Sunce je u snažnom aspektu s Plutonom (7.), što je odličan dan za pokretanje kompliciranog kreativnog projekta. Moćni Pluton vas gura, moguće u vidu podrške jakog partnera. Ne podcjenjujte snagu savezništva, koje vam može pomoći u vašim nakanama. I Merkur je u Škorpionu te vam daje povoda za izražavanje najdubljih osjećaja prema onima koje volite.

Mjesec vlada vašim znakom, a veliki Puni Mjesec se pojavljuje u Biku (14.) i utječe na sljedeća dva tjedna. To je možda povezano s prijateljima, društvenim grupama ili nekom aktivnosti u zajednici. Obzirom da je riječ o vrlo uzbudljivoj lunaciji, moguće je da vas netko pritišće na pružanje usluge nekome iz grupe; svejedno, možete očekivati i da će to povoljno djelovati i na vaše prijatelje, drage osobe i vas same (moguće i na poslovni profit).

Dan kad je već spomenuti odnos Jupitera i Plutona egzaktan je 24.; vjerojatno je da će se skriveni detalji ili motivi otkriti - nekome će se svidjeti, a nekome ne. Zadnjih nekoliko dana studenog mogu stvoriti osjećaj opterećenja ili prenatrpanosti, uporedo s jednom interesantnom temom iz društvene sfere. Bilo bi jako dobro smanjiti svoju potrebu za zadovoljavanjem drugih ljudi; u tom slučaju, sve će se odvijati puno lakše.

Povoljni dani: 1. (Sunce i Neptun povezuju kuću ljubavi s višom razinom razumijevanja), 3., (pametno partnerovo razmišljanje), 5. (uzbudljiv i seksi odnos Venere i Urana!), 7., 15., (dobre ideje i brza akcija - Merkur i Mars), 19. (ljupki aspekt Venere i Neptuna), 22. i 23. (Jupiter podržava spoj Merkura i Saturna - sretno, pozitivno, konstruktivno i trezveno razmišljanje o radu i zdravlju, a Mladi Mjesec 29. daje priliku za novi početak u tim područjima), 26. (odlične ideje, brz um u povezivanju radnih napora s grupnim djelovanjem)

Izazovni dani: 1. (malo napetosti u partnerstvima), 7. (prekid u komunikacijama), 9., 11., 12., 13. (raspoloženje!), 16., 18. (konfuzno razmišljanje ili nedostaju informacije), 22. (stres u odnosima), 29. (nestabilnost), 30.

LAV

NAGLASAK JE NA VAŠOJ 4. KUĆI. ONA VLADA
pitanjima nekretnina
dogovorima i ugovorima s drugima
roditeljima i starijim osobama
životnim temeljima i principima

NAJVEĆI USPJEH ĆETE POSTIĆI AKO
postavljanjem temelja za nove projekte
pokazujete brigu za obitelj
riješite nepodmirene obveze
svojevoljno preuzimate zadatke

TREBATE IZBJEGAVATI
promjene koje utiču na vašu sigurnost
prisiljavanje obitelji na vaše planove
buntovništvo naspram autoriteta
skretanje s puta prema cilju

Vaš kućni svijet daje obećavajuće, iako pomalo intenzivne pokazatelje u ranom dijelu mjeseca zbog prisutnosti vašeg vladara Sunca te Merkura u Škorpionu. Iskoristite ovaj period što više i budite naročito pažljivi prema emocijama najdražih, kao i njihovim potrebama (1.); Pluton pomaže Suncu (7.), kad vladate svojim potencijalima. Također, mogli biste očekivati i financijsku korist kroz osjetljiv pristup neke druge osobe. Merkurov dobar odnos s Plutonom (3.) osnažuje razvoj događaja u obitelji, domu ili kroz prelaženje sadašnjih prepreka. Postoji li kakav gnjavež od problema s članom obitelji, sad je prilika za rješavanje tog tereta.

Bit će puno aktivnosti i u polju partnerstva, nakon što Mars uđe u Vodenjaka (9.); ponekad će se temperatura dizati, ponekad spuštati, ali će sve vrste partnerstva biti veoma važne. Nakon što i Venera uđe u Jarca (11.), društveni odnosi na radnom mjestu se usmjeravaju na ambiciozni poslovni plan ili atmosfera među kolegama postaje srdačnija. Obratite pozornost na spoj Venere i Plutona i njhov "nezgodan" odnos s uvijek dobrim Jupiterom (25.) i intenzivnu strast, u dobrom ili lošem smislu - to je poruka koja označava ovaj tranzit. Jupiter se nalazi u vašem polju komunikacija i kontakata, a od rujna djeluje tako da unosi optimizam i donosi povoljan razvoj događaja vezan za ove teme, kao i pisani i mentalni rad. Dobre ideje vam stalno padaju na pamet i vi ih nastojite konkretizirati. Venerin spoj u polju rada (i zdravlja) s moćnim i opsesivnim Plutonom pokazuje veliku želju za ostvarenjem na poslu, ovaj put kroz suradnju u partnerskim odnosima s kolegama. No pripazite da taj žar i želkja za vođenjem ne ode u pretjerivanje (Jupiter) ili nametanje svog stava, a sve kako bi se što prije došlo do cilja. Entuzijazam je koristan, ali upotrijebite Venerine diplomatske sposobnosti, jer Pluton svojom "diktaturom" voli provoditi svoju volju. Svi su izgledi za uspješan rezultat, no žurba i tjeranje po svom mogu kasnije pokazati pravu cijenu. Zato se obuzdajte na vrijeme i iskoristite ovu veliku energiju samo u konstruktivnom smislu.

Velika zvjezdana "aktivnost" je prisutna i u vašoj prirodnoj petoj kući, a traži od vas posebnu pažnju. Optimalno trebate iskoristiti sekstil Merkura i Jupitera (22.), koji donosi divnu priliku za pokazivanje vašeg dara sa izražavanje, moguće u pisanom obliku. To dovodi do 23. i spoja Merkura sa Saturnom: taj dan označava donošenje dobre odluke, što kasnije vodi prema Mladom Mjesecu (29.) - strastveni ili kreativni trenutak! Vrlo ste koncentrirani na tu želju, bez obzira je li riječ o hobiju, sportu, ljubavniku, djetetu ili planu za putovanje. Ova strast uključuje bilo koju intenzivnu energiju koja proizlazi iz želje vašeg srca, osobno i profesionalno. Naravno, bit ćete raspoloženi i za ljubav u svom životu, ljude koji izlaze usuret vašim potrebama, kao i za umjetničke pothvate koji pokazuju vaše talente. Kreativna muza donosi pozitivne uvide, koji su istovremeno sasvim konkretni i ozbiljni.

Povoljni dani: 3., (dubokoumno razmišljanje), 5. (sjajan, uzbudljiv i seksi aspekt Venere i Urana baca iskre na sve strane i donosi revitalizaciju kroz susrete), 7. (moćan dan), 15. (djelujte brzo na temelju odlične ideje), 19., 26. (odlično, inteligentno razmišljanje koje otvara nove perspektive za budućnost)

Izazovni dani: 7., 9., 11., 12., 13. (vaš vladar Sunce udara na Uran), 16. (pazite na komunikacije i promet), 18., 22., 24. (kvadrat Jupitera i Plutona: ne pretjerujte, imajte mjere u svemu), 29. (nestabilnost Venere i Urana)

DJEVICA

NAGLASAK JE NA VAŠOJ 3. KUĆI. ONA VLADA
sastancima i tematskim okupljanjima
važnim najavama
bliskom rodbinom i susjedima
kraćim putovanjima

NAJVEĆI USPJEH ĆETE POSTIĆI AKO
isprobavate nove metode
poboljšate svoju okolinu
slobodno izrazite svoje misli
nastupite čvrsto i odlučno

TREBATE IZBJEGAVATI
naglost u potpisivanju dokumenata
zanemaruivanje rada ili zdravlja
nepažljivost u financijama
pristranost u stavovima

Prvi tjedan ćete osjetiti kao poboljšanje u odnosu na prošlomjesečne događaje - one financijske i društvene izazove. Sunčev dobar odnos prema Neptunu (1.) sugerira blaži, ugodniji pristup prema drugima 8 (i od njih), temeljen na suosjećanju i razumijevanju, umjesto kroz ograničenja analitičkog razmišljanja. Pluton prima dobar utjecaj Merkura (3.), a zatim i Sunca (7.). Dobijate snagu i sposobnost za predstavljanje jasne argumentacije ili ste vrlo uvjerljivi govornik (ili pisac), jer je sve temeljeno na pomnom istraživanju ili otkriću.

Veliki Puni Mjesec u Biku (14.) šalje dobre vibracije prema vašem znaku, stoga primate korisnu energiju, no obzirom da je riječ o vrlo uzbudljivoj lunaciji, možda je prisutna potreba za dodatnim razmišljanjem prije nego se uključite u jedan projekt - ili putovanje - ili možda riješite neku prepreku koju treba zaobići, bez obzira je li riječ o nečem neposrednom ili onome što slijedi u iduća dva tjedna. Bik je znak novca, stoga postoji potencijal za financijski dobitak ili uvjete za poboljšane prihode. No imajte na umu da se od vas zahtijeva aktivna vjera, nasuprot vašem uobičajenom logičkom umu.

Merkurov odnos s Jupiterom (22.) donosi pozitivno razmišljanje, naglašavajući onaj pametni dio u vašem vladaru, a slijedi i njegov spoj sa Saturnom (23.). Ovo može govoriti o razmatranju nekog praktičnog ili materijalnog pitanja u obitelji ili u domu. Možda je riječ o već dugotrajnoj situaciji - nečem što se tiče člana obitelji ili konkretno samog doma (primjer: možda ćete zamijeniti dotrajale prozore zbog uštede toplinske energije). Ipak, ovi aspekti vas podsjećaju da je potrebna ozbiljna odluka, a vi ste mentalno sposobni donijeti takvu. Također, Sunce ulazi u Strijelca (21.), a Mladi Mjesec se pojavljuje 29., čime se još više naglašavaju ova zbivanja u domu i obitelji; bit ćete u stanju nastaviti s napornim kućnim planom, iskoristite li priliku.

Dva druga događaja utječu na vas ovaj mjesec: Mars ulazi u Vodenjaka (9.), a traži od vas aktivno rješavanje zdravstvenog pitanja ili veću aktivnost na radnim obvezama (naravno, nezgodno je ako je u pitanju oboje istovremeno). Primjerice: vučete li neku ozljedu, morat ćete odlaziti na terapiju; ili ako imate pojačanu aktivnost ili narudžbe na poslu, očekujte veći fizički angažman. Venera ulazi u znak Jarca (11.), što predstavlja topli poticaj po pitanju ljubavi, kao i kreativnih aktivnosti i rekreacije, a to ćete najintenzivnije osjetiti 25., kad se spaja sa strastvenim Plutonom te dobija nekontrolirani impuls od Jupitera. Ovo je vulkanska snaga, zato ne gubite kontrolu nad žudnjom, jer ima potencijal dovesti vas u veću prisnost s partnerom, izbjegnete li pretjerivanje u zadovoljavanju fizičkih potreba. Vodite i računa da se Jupiter nalazi u drugoj kući novca i prihoda: u takvom aspektu s potrošački neobuzdanom Venerom, potaknutom seksualnom strasti, mogli biste se upustiti u trošak koji si realno ne možete priuštiti. Neka to bude osigurač kojim održavate kontrolu nad emocijama.

Povoljni dani: 1. (sanjivi odnos Sunca i Neptuna; komunikacija s partnerom ili osobom koja vas interesira je obećavajuća), 3., 5. (uzbudljiv i iskričav kontakt Venere i Urana; iznenadna prilika za intimu, a mogli biste ispuniti i pokoji loto-listić), 7., 15, (posebno važan aspekt Merkura i Marsa: pametnim djelovanjem poradite na zdravstvenoj situaciji ili radnim obvezama), 19. (Venera s vašim vladarom kuće partnerstva nudi priliku za topli, emotivni zagrljaj), 26. (Merkur u suradnji s Uranom donosi odličnu ideju, inovaciju i otvara put napretku, no samo ako prihvatite priliku i aktivno djelujete)

Izazovni dani: 7. (nestabilnost u komunikacijama ili nepovoljne vijesti u vezi dijeljenih resursa ili financija, duga), 11., 12., 16. (napeto i nervozno!), 18. (maglovit, mutan odnos Merkura i Neptuna: ne donosite krive odluke koje ugrožavaju vaš osjećaj sigurnosti, a povezan je s partnerom o kojem možda još ne znate dovoljno), 24. (neskladan odnos Jupitera i Plutona-Venere: umjerenost!), 29. (sukob Venere i Urana: veoma je važna samodisciplina i držanje strasti pod kontrolom jer je to istovremeno dan Mladog Mjeseca, koji simbolizira početke. Neka ne bude obilježen negativnim; savjet - maksimalna suzdržanost)

VAGA

NAGLASAK JE NA VAŠOJ 2. KUĆI. ONA VLADA
osobnom imovinom i novcem
poklonima, bonusima i profitom
ekonomskim interesima
financijskim pitanjima

NAJVEĆI USPJEH ĆETE POSTIĆI AKO
potražite novčane usluge ili priznanje
učinite svoju imovinu vrijednijom
potaknete svoje poduzetništvo
smirite ekstravaganciju

TREBATE IZBJEGAVATI
nepraktične prodajne metode
previđanje prilika za dobitak
besmislene troškove
nepažljivo korištenje vrijednih stvari

Vaš vladar Venera boravi u Strijelcu, vašem polju komunikacija (do 11.), što daje dodatni sjaj šarma u odnosima s kolegama, susjedima i lokalnim kontaktima - također i braćom i sestrama. Unatoč nemiru u vašem privatnom svijetu prošli mjesec, više harmoničnih trendova u druženju sada rade u vašu korist. Venera ulazi u sjajan odnos s uzbudljivim Uranom (5.), a neki neočekivani ili neobičan društveni događaj stvara nekonvencionalni užitak. Obzirom da se Uran nalazi u vašem polju partnerstva, moguće je da će vas netko poseban oduševiti na prvi pogled ili je sadašnji partner na licu mjesta smislio posebno iznenađenje. Kad se Merkur iz Strijelca udruži s Jupiterom u vašem znaku, dok je istovremeno spojen sa Saturnom 22. i 23., pozitivne vijesti, razmišljanje ili neka informacija pomaže vam donijeti konstruktivnu odluku, ozbiljnu i potrebnu u ovom trenutku. Imate sve što vam je potrebno i znate što je pravilno učiniti. Odličan je trenutak i za dobro pripremljenu objavu vašoj neposrednoj okolini, možda na nekom skupu u lokalnoj zajednici. Priprema kroz korištenje literature bi bila veoma plodonosna. Druga strana medalje je kako bi ljudi mogli pomisliti da ste strogi i zahtjevni, ali vas vaš šarm i diplomatske sposobnosti uvijek mogu izvući; iskoristite ih tokom ovih dana.

Veliki Puni Mjesec u Biku (14.) pojavljuje se u astrološkoj kući povezanoj s dijeljenom imovinom, resursima i zajedničkim računima, intimnosti i seksualnosti, a ta će tema dominirati otprillike dva tjedna; sada je naročito emocionalna, pod ovom uzbudljivom lunacijom. Možda će biti emocionalnih ili financijskih zahtjeva prema vama, moguće na prilično skup način. Sve ove novčane veze ne dodiruju samo financije, nego i razne vrste vrijednosti i imovine te stvari u kojima uživate i koje se tiču sigurnosti. Računi i dugovi se sada podmiruju, s obje strane.

Venera se spaja s Plutonom (25.), a Jupiter ih izaziva, što možda ukazuje na sjajan poslovni ili financijski aspekt, posebno usmjeren na vaše obiteljske veze ili razvoj događaja u domu. Možda je povezano s popravcima, renovacijom ili čak prodajom. Jupiter je planet širenja i optimizma, ali u izazovnim aspektima pokazuje megalomaniju i neumjerenost. Stoga trebate držati maštu pod kontrolom, jer Venera voli luksuz i komfor. Pluton joj daje moćnu podršku, zato bi vas grandiozni planovi mogli dovesti u nepriliku. Do 29., kad se Venera sukobljava s Uranom, opet pripazite na uznemirenja u određenim društvenim i profesionalnim odnosima ili uslijed pretjeranog trošenja; moguće da će radovi u kući ispasti skuplji od planiranog ili će netko, tko je podržavao vaše stavove, odjednom drugačije gledati na stvari.

Povoljni dani: 1. (osjetljivi emocionalan odnos Sunca i Neptuna; povezuje polje novca s poljem rada), 5. (isprobajte prilliku koja se nudi), 7. (osnažujući odnos Sunca i Plutona; veza između financija i doma), 15. (djelujte brzo na temelju odlične ideje, uz kreativnu inicijativu), 19. (ljupki i sanjivi odnos Venere i Neptuna), 26. (Merkur-Uran: uzbudljiv razgovor, upoznavanje ili oduševljenje posebnom osobom)

Izazovni dani: 7. (napete komunikacije), 9., 11., 12., 13., 16., 18. (nepovezano razmišljanje), 22., 24. (napet odnos Jupitera i Plutona: ne silite stvari i ne dopuštajte drugom da vas tjera na nešto - umjerenost je ključ, naročito u pitanjima novca i doma), 29. (nestabilan odnos Venere i Urana - može se odnositi na nekontrolirane reakcije u odnosu s partnerom)

ŠKORPION

NAGLASAK JE NA VAŠOJ 1. KUĆI. ONA VLADA
uspjehom kroz predvodništvo i usmjerenost
osobnim kontaktima i interesima
novim proizvodima i promjenama
samopromocijom

NAJVEĆI USPJEH ĆETE POSTIĆI AKO
pokazujete optimizam i hrabrost
obnavljanjem kontakata s važnim osobama
koristite vlastita rješenja
promjenite osobne navike

TREBATE IZBJEGAVATI
ulaženje u neprofitabilne projekte
otkrivanje svojih planova i ideja
ogorčenost i nezadovoljstvo
stvaranje krivog dojma o sebi

Osobni i financijski razvoj događaja stoji na strani promjene, što je podsjetnik na Puni Mjesec u listopadu; naveo vas je da slijedite manje uobičajen, umjesto jasnog pravca kretanja. No potražite znakove pozitivnog odmaka od normalnog oko 5., kad se Venera udruži s uzbudljivim Uranom. Slijedite li ponuđeno, ne samo da bi moglo promijeniti stvari, već vas i opustiti i zabaviti! Otvorite oči i na financijski povoljnu ponudu.

Veliki Puni Mjesec u Biku (14.), okreće vašu pažnju prema vezi i partnerstvima: u pitanju je vaš bračni ili poslovni partner, prijatelj, bliski suradnik, kolega ili drugi saveznik. Ako vam se situacija čini znatno drugačijom od onoga što vi želite ili trebate, nedavne životne promjene možda nisu dobro sjele nekome, u vrijeme ove uzbudljive lunacije. Budite pomirljivi, suosjećajni i spremni na pregovore, želite li doći do cilja.

Jedan dugotrajni aspekt postaje egzaktan 25., a riječ je o neslaganju Jupitera u vašoj dvanaestoj kući podsvijesti, tajnih ili skrivenih zbivanja, bolnica, ograničenja i nesvjesnog - i vašeg vladara Plutona, koji je u veoma dugom boravku u polju komunikacija. Ovaj događaj možda neće imati neposredan utjecaj na vas no osjećate njegov rast. Čini vam se kao da sve jače osjećate miris iz neke druge prostorije, a riječ je o promjeni osobne okoline kroz rastuću moć. Možda vas nešto sada ograničava u komunikacijama, neki trenutni nedostatak, što stvara frustraciju jer toliko toga želite izreći. Ovo se može odnositi na odnose sa susjedima, vaše radno mjesto, lokalna zbivanja, kontakte sa zajednicom, blisku rodbinu. Primjerice, ako ste otišli živjeti i raditi u stranu zemlju, treba vam vrijeme za naučiti jezik; logična su privremena ograničenja koja vama, kao sposobnoj osobi teško padaju, jer znate da biste mogli napraviti više. Nemojte se zbog toga tjerati na više nego što možete; za neke stvari treba vremena. Razumljivo je da vas frustrira propuštanje dobrih prilika, ali je bitno da se ne istresate na osobe u vašoj okolini. Vaš pokušaj dominacije i nastojanja za uzimanjem pozicije koja bi vam inače pripadala može završiti onako kako ne želite. Budite promišljeni i umjereni, pa će i napredak teći glatko. To ne znači da se trebate potpuno odreći svoje sadašnjim mogućnostima. Merkur se spaja sa Saturnom u vašoj drugoj kući prihoda, novca i svega što smatrate vrijednostima i zajedno ulaze u povoljan aspekt s Jupiterom (22. i 23.); bit će dobrog poslovnog i financijskog razvoja događaja u te dane i u dva tjedna od pojave Mladog Mjeseca (29.) u istom sektoru.

Obratite pažnju i na Marsov ulazak u Vodenjaka (9.), što izaziva i tople i hladne odnose u domu, uz vjerojatno znatno više društvenih aktivnosti ili nastojanja za ostvarenjem planova za budućnost.
Nakon dolaska Venere u Jarca (11.), ona se približava već spomenutom susretu s Plutonom i aspektu s Jupiterom (25.). Ovo je naročito snažno jer vam pomaže izreći tešku vijest u vezi financijskog ili poslovnog dogovora koji se tiče navedenih stvari kojima vlada treća kuća. Vaš učinak će ipak ovisiti o tome kako ćete odigrati svoju ulogu: budete li previše pritiskali, pretvorit će se o borbe oko pozicija moći; postupate li taktično - bliskost i povjerenje će se produbiti.

Povoljni dani: 1., (sanjiv i stabilan odnos Sunca i Neptuna - povezani ste vi i vaše polje ljubavi, djece i kreativnosti), 3., (pametni i djelotvorni odnos Merkura i Plutona, ali važno je djelovati na povoljnu priliku), 5. (učinite to!), 7. (vaš dan snage i moći: Sunce osnažuje Plutona), 15., brzi i inteligentni Merkur surađuje s aktivnim i energičnim Marsom), 19. (slatka i ljupka veza Venere i Neptuna, komunikacija puna emocija s osobama koje volite), 22., 26. (razmišljajte izvan ustaljenih okvira)

Izazovni dani: 7., 11., 12. (sukob Merkura i Plutona), 13. (Uran stvara napetost sa Suncem u vašem znaku - zdravlje ili neugodno iznenađenje na radnom mjestu), 16., 18. (konfuzno razmišljanje), 22., (sukobi ega), 27., 29. (Venera nemirno udara na Uran: problemi u komunikacijama na poslu), 30. (konfuzija)

STRIJELAC

NAGLASAK JE NA VAŠOJ 12. KUĆI. ONA VLADA
kontaktima s bolnicama i invalidima
osobnim ograničenjima i problemima
istragama i auto-analizom
pitanjima zaposlenja

NAJVEĆI USPJEH ĆETE POSTIĆI AKO
riješite stare nesporazume
sudjelujete u dobrotvornim akcijama
rješavate se starih tereta
nalazite potreban posao

TREBATE IZBJEGAVATI
naglašavanje negativnosti
nedostatak sna i odmora
upetljavanje u romantične kontakte
smanjenu suosjećajnost

U vašem znaku se štošta toga dešava ovaj mjesec, a počinje sjajom Venere u vašo prvoj kući osobnosti i identiteta. Ovaj tranzit pojačava osobne interese i probražaj u izgledu. Venera odlazi u znak Jarca (11.), što je vaša kuća prihoda, a tada raspoloženje ovisi o financisjkim interakcijama i upravljanjem resursima koji mogu biti dobri za posao. Stvarajte korisne saveze u vanjskom svijetu.
Pripazite na 25., kad se Venera spaja u toj kući s Plutonom, a zajedno ulaze u, inače težak odnos (kvadrat), s vašim vladarom Jupiterom; ovo je važan dan za pitanja novca. Toliko je intenzivan da je vrlo teško reći kako će se sve odigrati, no zapamtite da su ti dani najsnažniji moment za financijske poslove, kroz koje želite steći više ili čuti vijesti o novčanom stanju vašeg poduzetništva (najvjerojatnije će biti pozitivno, s dozom ekstrema). Jupiter je planet ekspanzije i povoljnih mogućnosti, optimizma i vedrine. U ovakvom susretu s Venerom u drugoj kući često naginje ekstravaganciji, povećanom trošenju i luksuzu ili troškovima koje morate podmiriti. Pluton je izrazito moćan i daje Veneri jednu neumoljivost, a prema Jupiteru šalje zrake ambiciozosti za ostvarenje velikih stvari. Osjećate kako bi vas energija mogla nositi više i dalje nego obično, a vi ste spremni stremiti k moći i uspjehu. No vaši napori bi mogli naići na popriličan otpor drugih, u ovom slučaju društvene zajednice, velikih tvrtki (organizacija) ili čak prijatelja, pogotovo ako ste beskrupulozni u metodama djelovanja. Ovaj aspekt vam može donijeti uspjeh i društveni status, ali bi vam to mogao i oduzeti jer ćete možda isprovocirati konflikt s onima na pozicijama moći. Ponekad čak i potpuno nevino, jer vi niste osoba kojoj je karakteristična loša namjera. Možda želite nešto popraviti ili reformirati, ali nailazite na opoziciju onih u društvu koji se ne slažu s vašim idejama ili su ugroženi vašim djelovanjem. Ne smijete biti opsesivni u vezi bilo kojeg plana ili načina akcije; budite naročito spremni na reviziju svojih ideja o pravom i krivom u vezi bilo čega. Držite se onog u što vjerujete, ali prvo budite sigurni da je to potpuno ispravno. Također, osigurajte da je sve što radite legalno, kako ne biste kasnije imali problema. Dakle, prilika će se pojaviti, ali je možete iskoristiti samo kroz umjeren i pametan pristup, bez srljanja i megalomanije.

Merkur ulazi u vaš znak 12., druži se s Jupiterom i Saturnom 22. i 23.: dobro se "naoružani" za donošenje pozitivne, ozbiljne odluke - što dovodi do ulaska Sunca u vaš znak (21.) te pojave Mladog Mjeseca (29.). Ova lunacija označava dane povećanog samopouzdanja i dodatne količine entuzijazma za kretanje novim pravcem. Na vama je odluka o smjeru i izborima u vezi namjera koje vas gone naprijed. Spomenimo sad opet Jupiterov aspekt s Plutonom (24.): osjećate poriv za proširenjem svoje zone utjecaja, vjerojatno i moći. To je potpuno u redu, ali nemojte previše iskušavati sreću kad je riječ o važnim pravilima, propisima ili zakonima jer ćete tako lakše ostvariti napredak, umjesto da upadnete u komplikacije.

Obratite pažnju i na Marsov ulazak u Vodenjaka (9.), koji pridodaje naboj i energiju u lokalne aktivnosti i vašu sposobnost komunikacije. Krećite se u lokalnoj zajednici, otiđite na kraće puteve i provedite vrijeme s rodbinom i prijateljima. Veliki Puni Mjesec se pojavljuje u Biku (14.) i osvjetljava vašu kuću rada, zdravlja, dnevne rutine i usluga koje obavljate. Neka birokratska pitanja također zahtijevaju vašu pažnju. Ovo je prilika za započinjanje s novim zdravstvenim ili radnim programom; ma koliko ne voljeli redovne obaveze i brigu za detalje, briga o njima će vas dovesti u dobru fizičku i mentalnu spremnost za budućnost.

Povoljni dani: 1., 2., 3. (Merkurova prilika s Plutonom i kontakt Sunca i Jupitera), 5. (uzbudljiv odnos Venere i Urana - nešto budi iskre u ljubavi, kreativnom izražavanju ili s djecom), 7. (dobar za novčana pitanja), 10., 13., 15. (vaš odličan dan: Merkur iz vašeg znaka otvara s Marsom dobre prilike u komunikacijama - budite aktivni), 16., 19. (nježan odnos Venere i Neptuna: povezana su polja novca i vrijednosti s domom i obitelji), 22.-23. (Merkur kontaktira Jupiter i Saturn (dobre odluke, krenite s radom - iskoristite priliku), 26. (vrckava, inteligentna komunikacija u ljubavi, s djecom ili vam pada na pamet sjajna kreativna ideja)

Izazovni dani: 11., 12., 13., 16. (nestrpljivost), 17. (napetost i neka neugodna vijest), 18. (konfuzija), 21., 24. 27., 29. (ne upuštajte se u troškove zbog užitaka), 30.

JARAC

NAGLASAK JE NA VAŠOJ 11. KUĆI. ONA VLADA
poslovanjem koje uključuje prijatelje
najdubljim nadama i željama
prihodom od poslovnih poduhvata
novim poznanstvima

NAJVEĆI USPJEH ĆETE POSTIĆI AKO
poduzmete korake za povećanje prihoda
sudjelujete u zbivanjima zajednice
realistično gledate na budućnost
ostvarite veću bliskost s prijateljima

TREBATE IZBJEGAVATI
uplitanje u sumnjive poslove
djelovanje protiv vlastitih interesa
ugrožavanje popularnosti
pretrpavanje rasporeda

Društvena Venera ulazi u vaš znak (11.), a vjerojatno omekšava vašu osobnost i čini vas otvorenijim, popularnijim u kontaktima i zbivanjima. Razmislite i o promjeni izgleda - novoj frizuri ili modnom stilu, naročito jer Sunce u jedanaestoj kući već naglašava vašu okrenutost druženju i surađivanju. Naročito je to snažno 7., kad se nađe u dobrom aspektu s Plutonom u vašem znaku: to je pokazatelj velike snage i važnosti snažnih kontakata, prijatelja i vašeg utjecaja unutar neke grupacije, što može potaknuti i dobru poslovnu priliku. I 25. sadržava intenzivnu strast, jer se tada Venera spaja s Plutonom, a zajedno aktiviraju odnos s Jupiterom. Vaša sposobnost utjecanja na druge su na vrhuncu, možda u djelatnosti prodaje ili promocije ili nečeg što vam je veoma važno. Sada možete ostvariti za vas vrlo koristan učinak ili reagirati na događaje koji pripremaju takav razvoj događaja. Aktivirana je vaša ambicioznost, a energije koje su prisutne podržavaju zajedničko komercijalno djelovanje.

Imate li na umu širenje svog "carstva" (ili tek radite na njemu), najveći poriv ćete osjetiti u vrijeme napetih energija Plutona i Jupitera (24.). Iako se taj aspekt naziva 'kvadrat' i smatra se nepovoljnim, Jupiter je planet koji gotovo uvijek ima dobro djelovanje. I u ovakvom odnosu on govori o ekspanziji, ali je prisutna opasnost od megalomanije i pretjerivanja. Pluton je vrlo moćan i intenzivan planet, a u Jarcu pojačava vašu želju za dominacijom (znate da vas zovu diktatorom, zar ne?). Ambicija nije loša osobina, no prilike koja vam se pružaju ćete iskoristiti samo ako prigušite te svoje osobine; u suprotnom, otvara se mogućnost sukoba i pretjeranog pritiska na druge, zanemarivanja pravila i zakona. Sada je više no ikad važna umjerenost u poduzimanju koraka unutar vašeg svijeta. Na taj način ćete proširiti svoje područje utjecaja. Ponovimo: u krugu društvenih kontakata, velikih organizacija ili grupa, stiže vam veoma povoljna prilika koju trebate iskoristiti. No držite se pravila (moralnih ili zakonskih), ne navaljujte, a energiju usmjerite samo na konstruktivni dio. Morate osjetiti gdje je granica.

Veliki Puni Mjesec se pojavljuje u Biku (14.), još jednom zemljanom znaku, a naglašava vašu osnovnu kreativnu sposobnost, možda i na emocionalan način ili je povezan s djecom ili sportom. Bit će riječi i o vašem radnom doprinosu ili ćete biti primijećeni zbog sjajnog učinka u nekom projektu. Predanost i strast prema jednoj posebnoj osobi ili nečemu u što vjerujete, može svima skrenuti pažnju na vas.

Grupa planeta je prisutna i u Strijelcu, a ona uključuje Merkur (od 12.), koji stvara dobar odnos s Jupiterom (22.) te se spaja sa Saturnom (23.): time donosi pozitivne vibracije koje vode do veoma ozbiljne privatne odluke - u to vrijeme i Sunce ulazi u isti znak, a 29. se pojavljuje Mladi Mjesec. Dvanaesta kuća vlada unutarnjim svijetom, podsvijesti, izolacijom, povlačenjem od okoline, dubokim promišljanjem i ograničenjima. Ovaj skup planeta čini da se osjećate zatvoreni u toj kući samoće i povlačenja. Umjesto da padnete u depresiju, potražite duboko u sebi one pozitivne stvari i odbacite stare, potrošene i ograničavajuće perspektive koje stoje na putu stvaranja sjajne budućnosti. A to će se dogoditi kad se ovi planeti presele u vašu prvu kuću (osim vašeg krutog vladara Saturna, koji ostaje na ovom mjestu do kraja sljedeće godine). Posijte sjeme nade kroz meditaciju, boravak u prirodi, pisanje ili terapiju; važno je korištenje nekog oblika programa koji uključuje um, duh i tijelo.   
  Povoljni dani: 1. (pripazite da ne odete krivim smjerom), 2., 3. (snažno i djelotvorno razmišljanje - Merkur i Pluton), 5. (isprobajte što vam se nudi!), 6., 7. (dinamični i moćni odnos Sunca i Plutona), 10. (izgradite mostove suradnje), 15. (pametni odnos Merkura i Marsa može neku staru ideju ili stvar iskoristiti za novčani napredak), 19. (nježni i sanjivi kontakt Venere i Neptuna), 26. (neka uspomena vam daje ideju za promjenu u domu)

Izazovni dani: 13. (nestabilnost), 16. (napetost i nervoza), 18. (konfuzija, nejasnoće, maglovitost), 22. (sukob Sunca i Plutona - unutarnje nezadovoljstvo), 29. (destabilizirajući utjecaj Venere i Urana - neugodnost kod kuće ili traženje uzbuđenja i stimulacije kroz ljubav i seks, makar i kroz provokaciju; jaka želja za zadovoljavanjem potreba, nestrpljivost prema osobama koje volite, nefleksibilnost - sve unutar doma)

VODENJAK

NAGLASAK JE NA VAŠOJ 10. KUĆI. ONA VLADA
kontaktima s ljudima na položajima
priznanjima i popularnosti
poslovnim ugledom
pitanjima karijere

NAJVEĆI USPJEH ĆETE POSTIĆI AKO
brinete o financijskim obvezama
razvijate novu poslovnu taktiku
osigurate uvjete za promociju
imate odgovoran odnos prema obvezama

TREBATE IZBJEGAVATI
temperamentne reakcije prema kolegama
odlučivanje bez savjetovanja
činiti više no što možete
djelovanje bez jasnog plana

S Merkurom i Suncem u dobrom odnosu s Plutonom (3. i 7.) - što podržava razgovore s utjecajnim osobama, imate priliku za razvoj i napredak u karijeri ili u važnom poslovnom projektu. Možete dobiti veći utjecaj ili odgovornost. Takđer, vaš položaj u tvrtki, u javnosti, društvenoj grupi ili krugu prijatelja (gdje ste u vodećoj ulozi) dobija poticaj. Posjedujete li ambiciju za uspjeh, inicijativu, snagu i entuzijazam za ostavljanje traga, ovi tranziti će biti podržani i od prolaska Marsa kroz vaš znak i prvu kuću osobnosti (od 9.). Oslanjate li se sada na sebe ili koristite društvene veze, u svakom slučaju možete daleko dospjeti. Kvaka je u tome da morate izbjeći pretjerane pritiske, jer će drugi pomisliti da ih trebate samo zbog vlastitih interesa. O tome naročito trebate razmišljati oko 25., kad se Venera spaja s Plutonom, a zajedno izazivaju Jupiter u vašoj devetoj kući obrazovanja, višeh uma, duhovnosti, pravnih pitanja, stranih zemalja. Ovaj aspekt može pojačati privatne saveze do maksimuma i tako vas zbližiti s drugom osobom (netko iz prošlosti?). Ili su u pitanju nagomilani osjećaji, koje ste držali zatomljene, a sada izlaze i dovode do sukoba ega i komplikacija. Kakve god želje imate, zapamtite da trebate imati mjeru; naročito je važno da se držite pravila, zakona pa i morala. Planovi za budućnost dobijaju snažan poticaj, ali ono što vam se nudi kao rješenje morate umjereno prihvaćati.

Veliki Puni Mjesec u Biku (14.) vas stavlja usred važnih potreba na radnom mjestu i u domu. Čak i navala energije i moći diže tenzije, morate li razdvojiti vrijeme između ovih područja. Ipak, možda više želite biti kod kuće i raditi na nekom obiteljskom projektu ili samo provesti više vremena s najdražima. No ipak će biti profesionalnih zahtjeva jer se od vas traži više, čime se upada u vaše sigurno obiteljsko gnijezdo.

Znak Strijelca ostavlja trag ovaj mjesec: Merkur ovdje stiže 12., stvara dobar aspekt prema Jupiteru (22.), a spaja se sa Saturnom (23.) - što su odlični dani za pozitivan stav i dobre vijesti koje kombinirate s poslovnim dijelom. Možda donosite ozbiljnu odluku kojom preuzimate vodstvo u nekom projektu zajednice (volontiranje?). Moguće je i da ćete samo organizirati okupljanje prijatelja oko nečeg što vam je važno; to polje se dodatno naglašava ulaskom Sunca (21.) te pojavom Mladog Mjeseca (29.). Upravo ovi faktori osvjetljavaju vašu zonu prijateljstva, društvenih pitanja i velikih planova za širenje u budućnosti. Merkur ulazi u odličan odnos s Uranom (26.), a uzbudljiva faza u poslovnom, društvenom ili humanitarnom radu otvara vrata svježih prilika: odlične ideje slobodno teku - ljudi slušaju što imate reći!

Povoljni dani: 3., 5. (vaš sjajan dan, jer Venera potpaljuje uzbudljivi Urana, a ljubav na prvi pogled ili neko drugo neočekivano upoznavanje okreće sve naglavce - budite otvoreni za nove mogućnosti i prihvatite ih!), 7., 15., (brzo djelujte na temelju odlične ideje), 27. (sjajna ideja vam pada na pamet ili stiže odlična vijest; vaš iskričavi um povezuje društveni angažman s prihodima)

Izazovni dani: 12., 13. (nestabilni odnos Sunca i Urana), 16. (nemir, nestrpljivost), 18., 22., 24. (nemojte pretjerivati), 29. (destabilizirajuće za vezu - nekome treba više slobode!), 29. (Venera napada Uran; ne dopustite da stari tereti i unutarnje frustracije stvaraju probleme u komunikacijama; tražite zadovoljenje svojih potreba, ali to nije dobar put)

RIBE

NAGLASAK JE NA VAŠOJ 9. KUĆI. ONA VLADA
religijskim i intelektualnim temama
planovima za dalju budućnost
idealima, kriterijima, sustavu razmišljanja
kontaktima s posjetiteljima

NAJVEĆI USPJEH ĆETE POSTIĆI AKO
prihvatite odluke suradnika
odgovarate na korespondenciju
mijenjate planove prema potrebi
ispunjavate obveze

TREBATE IZBJEGAVATI
pokazivanje stavova na krivi način
stvaranje loše atmosfere na poslu
otkrivanje financijskog stanja
nepokazivanje stvarih osjećaja

Sunce i Merkur su u Škorpionu, vašoj kući putovanja, obrazovanja, stranih zemalja, pravnih poslova, vašeg sustava vjerovanja i mišljenja te tako dovode u ravnotežu ono što osjećate, sa smjerom kojim biste voljeli voditi svoj život. Možda je u planu neki odlazak na put. Obratite pažnju na 3. i 7. kao veoma moćne dane za promoviranje ovih interesa (tada Merkur i Sunce tvore dobre otvaraju povoljne prilike u suradnji s Plutonom).

Veliki Puni Mjesec (14.) bi vas mogao vratiti u poslove sređivanja dokumentacije ili odgovaranja na nagomilanu korespondenciju. Umjesto da se žalite na ovakve svjetovne probleme, osjećat ćete se puno bolje primite li se posla i sve obavite. Što prije riješite ove neophodne stvari, to ćete prije biti slobodni raditi ono u čemu uživate, a to uključuje i ulazak Venere u Jarca (12.); pojavljuju se korisni društveni i poslovni savezi. Važan, intenzivan događaj stiže oko 25., kad se Venera spaja s Plutonom, a zajedno snažno pritišću Jupiter. Jedan odnos koji je povezan s društvenim pitanjima ili nekom organizacijom, pojačava se do maksimuma, a povezan je sa zajedničkim resursima i novcem. Ukoliko je riječ o partneru, moguće je jače intimno (seksualno) zbližavanje, s velikom dozom strasti, no ako je u pitanju ljubomora ili arogancija, dolazi do sukoba i borbe ega. Jupiter se nalazi u vašoj osmoj kući dijeljenih financija, dugova, osiguranja, nasljedstva i na tom mjestu djeluje povoljno. Ovaj napeti kontakt otvara neku mogućnost rješavanja, ali samo ako budete umjereni i držali želje pod kontrolom. Ekstravagancija, naročito u trošenju može izazvati samo probleme. Moguće je da morate riješiti neke dugove s kartičarskom kućom ili bankom, a oni se postavljaju prilično tvrdo. Osma kuća se odnosi i na intimnu i emocionalnu bliskost, a partneru se ne sviđaju vaši izlasci (i troškovi), možda i netko tko u njemu izaziva ljubomoru (ili ste vi na njegovom mjestu). U oba slučaja, jako je važna vaša uloga i kako se ponašate.

Energija koja stiže iz znaka Strijelca je također vrlo naglašena: Merkur je tamo prisutan od 12., Sunce dolazi 21., a 29. se pojavljuje Mladi Mjesec. Ovaj zvjezdani buket optimizma i ekspanzije osvjetljava vašu kuću karijere i statusa, a utiče i na vaše prihode.
Sviđaju li vam se iznenađenja i neobične stvari, ne zaboravite na odličan odnos Venere i Urana (5.); donose svježe prilike, ne samo u ljubavnim pitanjima, već revitaliziraju vezu u profitabilnom smislu, između vaše kuće karijere i zone prihoda i novca. Može se pojaviti neka iznenadna prilika za zaradu u zoni profesionalnog rada. Pozitivni odnos Merkura i Jupitera (22.), vodi do spoja Merkura i Saturna (23.). Postoji mogućnost neke usluge, a vezana je za karijeru i utiče na radne odnose ili zajednička sredstva. Kombinirajte to s praktičnim razmišljanjem i donijet ćete vrlo konstruktivnu (moguće i javnu) odluku u vezi nastavka svog profesionalnog puta. Na raspolaganju imate zajedničke fondove.

Kad Merkur iz polja karijere uđe u sjajan aspekt s Uranom, gomila sjajnih ideja se briljantno spaja u napredno rješenje (istovremeno, to je dobar dan za kupnju tehničke opreme). Mladi Mjesec u Strijelcu (29.) blago udara na vašeg vladara Neptuna; nova opcija u profesionalnom sektoru možda nije u potpunosti ono što biste željeli, ali ipak trebate prigrliti pomak s mjesta. Neptun ovaj mjesec kreće u direktni hod, što bi vam kasnije moglo olakšati i smiriti konfuziju ili vas probuditi iz uspavanosti prethodnih mjeseci. Intuitivno ili emocionalno ćete opet krenuti prema naprijed.

Povoljni dani: 1. (suosjećajnost, razumijevanje, oprost - Sunce u odličnom aspektu s Neptunom), 15. (vijesti iz poslovne zone aktiviraju vas iz uspavanosti), 19. (sanjivi, blagi, nježni odnos Venere i Neptuna: prijatelji su vam velika podrška), 21.

Izazovni dani: 1., 18. (zamagljenost, konfuzija u razmišljanju, nesigurnost u važnim odlukama, loše vijesti), 29. (nemir zbog sukoba Venere i Urana - pazite na troškove zbog izlazaka i druženja), 30. (sukob Sunca i Neptuna - nezadovoljstvo zbog pritisaka iz profesionalnog sektora)


Možda će te zanimati

Image
VELIKO UZBUĐENJE

Prve reakcije finalista 'Superstara': Neki nisu očekivali prolazak dalje

Image
VELIKO UZBUĐENJE

Spektakl i suze u studiju 'Superstara': U finale idu Hana, Dino, Toni i Petar!