Mjesečni horoskop za siječanj 2016.

Najveći mjesečni horoskop u Hrvatskoj za sve znakove!

Mjesečni horoskop za siječanj 2016.

Mjesec je prepun sukoba teških planeta, stoga se trebate čvrsto držati i izvući maksimum iz dobrih aspekata koji se pojavljuju tokom siječnja. Merkur je veći dio mjeseca retrogradan, zbog čega trebate biti oprezni u komunikacijama, papirologiji i planiranju.


Foto:  Igor Zakowski - Fotolia

OVAN 21.3. - 20.4.

Godinu započinjete u profesionalnom naponu jer Sunce prolazi vašom desetom kućom ambicija i karijere. Poslovne obaveze zaokupljaju vašu pažnju, kao i odnosi s utjecajnim ljudima i roditeljima. Sada nastojite ostvariti ciljeve i poboljšati sliku o sebi i svoj status. Osmišljavajte novu poslovnu taktiku, a sebe predstavite kao organiziranog lidera, budite kooperativni. Pluton već dugo “žari i pali” ovom kućom, ali sada stižu Sunce i Merkur, a kasnije i Venera (23.) te Puni Mjesec. Moguće je da će vas primijetiti osoba od utjecaja te će doći do stvaranja važnog saveza. Možete dobiti priznanje ili pokrenuti novi zadatak - ili možda uznemiriti konkurenciju, što ponekad volite raditi. Neki Ovnovi će hrabro započeti s novim projektom ili proizvodom. Na tom putu ćete katkad naići na probleme s autoritetima, partnerom ili članovima obitelji; oni smatraju da previše vremena provodite u uredu. Iako njegujete neovisan osobni stil, ipak trebate suradnike, kolege i sve koji cijene i podupiru vaše napore. Uostalom, kako možete biti vođa nema li drugih oko vas?

Bude li pitanja oko novca, uzmite dovoljno vremena za razmišljanje. Ne činite nikakve nagle poteze. Kad je riječ o zdravlju i radu i tomu kako oni utiču na vas, sposobni ste puno toga preuzeti na sebe, ali ne mojte se iscrpljivati do krajnjih granica. Osigurajte dovoljno vremena za odmor i punjenje baterija. Bude li teškoća, pojavit će se 5., 7., 20., 22., 30. ili 31. Također, obratite pažnju na dane koji vas podržavaju, kad možete napredovati i primiti dobre vijesti: 13., 14. (naročito) i 30. Ne zaboravite da je Merkur retrogradan od 5. do 25.; mislite na to dok radite planove, obavljate posao s dokumentima i putovanjem te u komunikacijama. Iskoristite odlično aspektiran Mladi Mjesec u Jarcu (9.) kako biste osmislili strategiju za godišnji poslovni plan koji će donijeti povoljne rezultate.

Dodatnu energiju unosi vaš vladar Mars, koji intenzivno djeluje u Škorpionu. Nakon što ste zadovoljili tuđe potrebe, razmišljate kako iskoristiti ove odnose za obostranu korist i zaroniti u dubine misterija seksa, dijeljenih financija, moći i promjena kroz koje istražujete nove mogućnosti. Možda imate neki poslovni san, a sad ćete osigurati financiranje. Jedna od ovih želja bi vam mogla biti zadovoljena u vrijeme odličnog kontakta Marsa i Neptuna (18.). U vrijeme Punog Mjeseca u Lavu (23.), može doći do konflikta s prijateljem ili društvenom grupom, naročito ako je uključen i novac; ako je riječ o zajedničkim sredstvima s partnerom, nastojte pronaći zajednički jezik.

Tražite li zabavu i užitke, razmišljajte o dalekim horizontima, a to uključuje zonu putovanja, kulturne aktivnosti i vaše metafizičke i duhovne interese, o čemu govori prisutnost Venere u Strijelcu većinu mjeseca. Ipak, do gubitka iluzija, teškoća ili ograničenja može doći 5., 8. i 18, a neki su povezani s radom ili zdravljem. No kad je riječ o uzbuđenju, uživanju i istraživanjima te svježim iskustvima - na kalendaru zaokružite 12.!

LJUBAV: Promišljat ćete o odnosu u kojem se nalazite. Ni završetak nije opcija koju odbacujete, naročito oko 23., kad se Pun Mjesec u kući romanse sukobljava s pohlepnim Marsom u zoni dijeljenih resursa; druga osoba vas cijedi više nego što možete podnijeti. Svađe oko toga koliko se troši na izlaske mogu ugasiti ljubavni žar.

NOVAC I POSAO: Godina počinje u slavljeničkom tonu, ali nakon početka Merkurovog retrogradnog hoda (8.), vrijeme je da se uhvatite posla. Već sljedeći dan je veoma povoljan za rad na godišnjem poslovnom planu, što može rezultirati prestižnim postignućima. Poduzetnički snovi se mogu ostvariti već 18., jer vam udruženi Mars i Neptun osiguravaju financijsko zaleđe.

ZDRAVLJE: Odlazak na put i uživanje u lokalnim specijalitetima mogu doprinjeti širenju metafizičkih horizonata, ali i onih tjelesnih: vaš struk će ubrzano nestajati, kad se neumjereni Jupiter u kući zdravlja sukobi s opuštenom Venerom u kući putovanja i istraživanja (18.). Maknite pogled s hrane i uživajte u dugim šetnjama; to će oplemeniti vaš duh i ostaviti čulo okusa po strani.

BIK 21.4. - 21.5.

Godinu počinjete u dobrom tonu, s pregršt planeta u zemljanim znacima, a ta kompatibilnost naglašava ugodu. Plutonu u Jarcu se pridružuje Sunce, Merkur i Venera (23.), a tu je i Puni Mjesec (9.). Ovo utječe na kontakte s ljudima izdaleka, buduće projekte, pravna pitanja, duhovne teme, obrazovne interese i kulturne aktivnosti. Moguće je da morate obaviti puno korespondencije - pisma, pozivi, sve vrste elektronskih uređaja, a nešto od toga je povezano s budućim velikim planom ili putovanjem. Ovo je sektor sustava vjerovanja, a vi ćete svoje snažno podijeliti s čvrstim uvjerenjem, no važno je saslušati i što drugi imaju reći. Nastojte ne naglašavati razlike, naročito kad je u pitanju religija ili politika; pripazite da ne biste bili krivo shvaćeni. Imate li u sebi nagomilanog bijesa koji samo traži ventil, očekujte ljute ispade u vrijeme kad se Sunce i Merkur nađu u remetilačkim ili intenzivnim kontaktima s Marsom, Uranom i Plutonom (5., 7., 20., 22., 30., 31.).

Pripazite na ponašanje u komunikaciji s osobama na višim položajima. Nastojte razumjeti što pokušavaju provesti. Nemojte generalizirati. Naravno, postoje i povoljni dani, koji donose odlične mogućnosti i sjajne vijesti u vezi istih tema: 13., naročito 14. i 30. Obratite pozornost i na odlične partnerske odnose i razvoj. Ipak, ne zaboravite da je Merkur retrogradan od 5. do 25., stoga dvaput provjerite sve putne aranžmane i očekujte nesporazume koji mogu utjecati na financije (kašnjenja, propusti). Provjerite financijske dokumente i bankovne izvještaje. Vaš vladar Venera je u Strijelcu većinu mjeseca, a utječe na zajedničke emocionalne, seksualne i financijske teme, u kojima želite uživati i istraživati ih s više razuzdanosti nego inače. No izbjegavajte veće zaduživanje ili otkrivanje svojih kartičnih lozinki, kad se Venera nađe u napetom odnosu s maglovitim Neptunom i Jupiterom (5., 18.), a prijatelj vam izloži neku svoju nebuloznu ideju. Ne zadržite li prisebnost, u vrijeme spoja Venere i Saturna (8.), osjetiti ćete ugriz duga, pomanjkanja ili pretjerane upotrebe kreditne kartice. Bolje se prepustite uzbuđenju suradnje Venere s Uranom (12.) i uživajte u prethodno navedenim stvarima.

I ostala dva položaja u fiksnim znacima utječu na aktivnosti. Mars, planet akcije, nalazi se u Škorpionu, vašoj zoni partnerstva; podiže temperaturu strašću ili natjecateljskim duhom, ali najviše intimne odnose. Ovo će pojačati i društvene aktivnosti i učinit će vas ili partnera agresivnijim u traženju ljubavi; Marsov odnos s Neptunom (18.) može donijeti ljubav u vaš život, idealističku povezanost ili duhovno zbližavanje.

Sunce ulazi u Vodenjaka (20.), a ulazak u polje karijere i životnog napretka dodatno naglašava i Pun Mjesec u Lavu (23.); ovo je vrijeme godišnjeg fokusa na ciljeve u vanjskom svijetu i odličan period za stvaranje korisnih i naprednih poslovnih saveza.

LJUBAV: Imate priliku zaista uživati u ljubavi, ostavite li praktična pitanja karijere i obitelji po strani i skrenete pažnju na strast i romansu. Vatreni Mars ulazi u vaše polje partnerstva (3.), a Merkur izlazi iz polja karijere (8.), tako da se potpuno možete posvetiti ljubavi. Sunce u zoni istraživanja ulazi u odličan odnos s Jupiterom u polju romanse (13.) te vam nudi nove horizonte za otkrivanje, kao i za izlaske s dragom osobom.

NOVAC I POSAO: Rastrošna Venera bi vas ovaj mjesec mogla financijski zarobiti. Posotji šansa da ćete se dati u dobrovoljno ekonomsko ropstvo ulazeći u dug, kad se dekadetna Venera u financijskoj zoni sukobi s nerealnim Neptunom u društvenom sektoru i na sve spremnim Jupiterom u kući ljubavi (5. i 8.). No od svega vam može ostati samo bolan ugriz, nakon što ugledate izvješće banke o korištenju kartice. Dobro promislite koga želite za gospodara.

ZDRAVLJE: Samo zato što ste se upustili u istraživanje novih horizonata, ne znači da će svi problemi čudesno nestati. Sa Suncem, Merkurom i Mladim Mjesecom u sektoru egistencijalnog prosvjetljenja i učenja, izaći ćete izvan uobičajenih granica kako biste podigli svoj um i duh na viši nivo. Ipak, stare napetosti i dalje spavaju u vašoj psihi; počinju se buditi u vrijeme planetarnih sukoba u zoni psihološkog zdravlja 7., 20. i 31.


BLIZANCI

Sunce je u Jarcu, vašoj kući tajni, skrivenih planova, nasljedstva, dugova i kredita, zajedničkog novca, seksualne i emocionalne intimnosti. Pridružuje se Plutonu u njegovom dugotrajnom boravku na ovom mjestu, a tu su i Merkur, Mladi Mjesec (9.) te Venera (23.). Ovo sugerira financijsku pomoć ili smišljanje ekonomski održivog budžeta. Postavlja li se pitanje fiskalne sposobnosti, stvari se kompliciraju zbog posesivnosti, tajni ili sumnja. Pripazite s kim dijelite privatne financijske podatke. Budite sigurni možete li vjerovati određenim ljudima. Vaš vladar Merkur je retrogradan od 5. do 25., stoga budite spremni na zabune, nesporazume ili slabljenje osobne moći, vitalnosti ili samopouzdanja. Teškoće se mogu pojaviti 5., 7., 20., 22., 30. ili 31., dok su Sunce i Merkur uključeni u nestabilne, intenzivne i remetilačke kontakte s Marsom, Uranom i Plutonom. Dani dobrih vijesti, financijske podrške ili riječi povjerenja i intimnosti (možda odobrenja nekog kredita?) su 13., naročito 14. i 30.
Kako biste ostali u formi za sve ove aktivnosti, potrebni su vam fizički resursi Marsa u Škorpionu, vašoj kući rada, zdravlja i svakodnevnih obaveza. Ovaj energični Mars u zoni dobrobiti vam daje izdržljivost, potrebnu za postizanje cilja i tjelesne spremnosti. Vježbajte u teretani, sudjelujte u sportskim aktivnostima, ali se čuvajte pretjerivanja kad se sukobe Merkur i Mars (5.). Povoljan odnos Marsa s Neptunom (18.), daje dobru priliku za ravnotežu duhovnog i fizičkog u aktivnostima kao što su joga ili Tai chi.
Što se osobne stimulacije tiče, Venera u Strijelcu osvježava uvijek ozbiljni Saturn u njegovom dugom prolasku kroz vašu zonu odnosa i veza. No to se neće dogoditi 5. ili 8., kad se sukobljava s Neptunom i spaja sa Saturnom. Dolazi do tuge ili gubitka iluzija zbog utjecaja ovog velikog učitelja (Saturna) u vašem polju partnerstva, što ograničava protok ljubavi, podrške i emocija. Venera udara i na Jupiter (18.), stoga nemojte preopteretiti društvene odnose lažnom iskrenošću samo da biste prevladali osjećaj izoliranosti. Zaokružite 12. na kalendaru, kad se sjajno druže Venera i Uran: izađite van i uživajte u druženju. Mogli biste sresti nekog tko će osloboditi vaš duh ili razbiti vaš oklop i pokazati vam svijet uzbudljive, naelektrizirane romanse.
Vaš dom i obiteljski život su također važni jer Jupiter započinje retrogradni hod u vašoj četvrtoj kući. Ovo ukazuje na puno aktivnosti i širenja, ali i komplikacija zbog odgoda, krivih procjena ili pretjeranih reakcija. Ipak, očekujte da ova zona iznjedri interesantan razvoj događaja. Nakon što Sunce u Vodenjaku dovede do Punog Mjeseca (23.), interes za putovanja, obrazovanje, duhovni napredak i napredne perspektive i planove otvara vrata istraživanju i pustolovinama s istomišljenicima.

LJUBAV: Vesele ljubavne pjesmice bi mogle zamijeniti depresivniji tonovi, nakon što se Venera spoji sa strogim Saturnom u zoni partnerstva (8.), a sva strast nestane. Planet ljubavi udara i na iscrpljujući Neptun u polju karijere, kao i na preopterećeni Jupiter u zoni doma (5. i 18.), a vama se čini da život otužno postaje depresivniji. Izađete li iz kuće u svijet, vratit će vam se optimizam, naročito oko 12.

NOVAC I POSAO: Nakon što Merkur ponovo uđe u vaš kreditni sektor (8.), shvatit ćete kako više nemate načina za izbjegavanje otplate rata za kredit ili drugih dugova - jednostavno morate naći novac. Iskoristitie ovaj period za podmirivanje starih novčanih obveza i dovedite financije u red, naročito u vrijeme Mladog Mjeseca (9.).

ZDRAVLJE: Najbolja novogodišnja odluka bi bila da se dovedete u red i povratite dobru formu, jer energični i odlučni Mars ulazi u polje zdravlja (3.), a vi morate biti veoma disciplinirani kako biste dosegli zadane ciljeve. Možda ćete kratko biti lijeni oko 5., no ubrzo ćete se uhvatiti posla. Mars naglašava fizičko tijelo, stoga sudjelovanje u grupnim ili pojedinačnim sportovima predstavlja odličan poticaj.

RAK

Već dugo imate moćni Pluton u Jarcu i vašoj zoni partnerstva, što dovodi do ekstrema, promjena, privlačenja i odbijanja, intenzivnih završetaka i početaka. Ovaj mjesec dolazi blještavi solarni efekt: Sunce je u Jarcu, tu je i Merkur, Mladi Mjesec (9.) te Venera (od 23.). Naglašeno je partnerstvo, saveznici s kojima dijelite stavove, javni i promotivni napori, suradnici i konkurencija; partner će tražiti više pažnje ili će vas privući netko kome ćete se rado predati, iako će povremeno biti pitanja oko toga tko je glavni - i na plesnom podiju i van njega. Umjesto da radite pritisak i tražite poziciju ili priznanje, nastojte naći zajednički jezik. To je nešto što će vam odgovarati, dok je strastveni Mars u seksi Škorpionu i vašoj kući ljubavi i užitaka (i djece); sve može dovesti do neodoljive povezanosti jer se Sunce spaja s Plutonom u polju partnerstva (5.), iako su moguće defenzivne ili ljute reakcije.

Ipak, Marsov zagrljaj s Neptunom (18.), preplavljuje vas ljubavlju, podrškom i zadovoljstvom iz snova. Slijedite svoje instinkte i istražite nove mogućnosti za budućnost; zadovoljite neku dugu čežnju ili pokažite najbolju emocionalnu stranu svojoj srodnoj duši. No, tu postoji i važno upozorenje: Merkur je retrogradan  u Vodenjaku (5.-25.) i sukobljava se s Marsom (5.) i time dovodi do naglog obrata. Odgodite svoje financijske planove, obaveze i potpisivanje dokumentacije, Merkur se vraća u Jarca (8.) i kreće direktnim hodom (25.) i tako pojačava vašu analizu veze ili ideje koje imate o ljubavi, naročito pojavi li se neki stari partner. Važan čimbenik svemu ovome je retrogradni Jupiter u Djevici i vašoj zoni komunikacije. Obratite pažnju na detalje u razgovorima, informacijama, analizama.

Ako ste prisiljeni ostati u pozadini ili se suočeni s problematičnim osobama, osjetit ćete ugriz ili čuti bijesni ispad. Sunce i Merkur su uključeni u destruktivni, uznemirujući ili nestabilni kontakt s Marsom, Uranom i Plutonom 5., 7., 20., 22., 30. i 31. Društveni odnosi, zajedničke inicijative i promišljenost su vaši najbolji saveznici. Potražite podršku, dobru sreću, dobronamjernost, dobre vijesti, sporazume, povoljne stavove i saveze 13. i 14. kad se Sunce, Merkur i Jupiter povoljno spajaju u kroz vaše polje partnerstva. Prođe li sve dobro, zadržat ćete se u  prisnoj vezi u vrijeme dobrog odnosa Venere i Neptuna. Venera je planet partnerstva, a sada se nalazi u Strijelcu, gdje se pridružuje Saturnu u kući zdravlja i rada. Odgodite naporna naprezanja oko 5., naročito ako putujete, kao i 8., u vrijeme spoja Saturna i Venere. Pripazite na kosti i budite oprezni kako biste izbjegli padove. Regenerirajte svoje zdravlje u ravnoteži uma, tijela i duha. Nakon što Sunce uđe u Vodenjaka te se pojavi Pun Mjesec u Lavu (20., 23.), pažnju zahtijevaju zajednički pothvati - financijski, emocionalni ili seksualni.

LJUBAV: Nova godina započinje s praskom, nakon što Mars uđe u vašu zonu ljubavi (3.), nakon čega se Sunce spaja s Pluton u kući partnerstva (5.). U prvih 10 dana mjeseca imate priliku pronaći novu osobu za sebe ili odvesti sadašnju vezu u ozbiljnije vode (izgledno oko 9.). Obzirom da je Merkur retrogradan, mogli biste se povezati s bivšom ljubavi.

NOVAC I POSAO: Ne, sad bi bilo dosta. Merkur prvog dana u 2016. ulazi u vašu zonu investicija, a vi se preopterećujete financijskim planovima za cijelu godinu; ne potpisujte ugovore i ne preuzimajte financijske obaveze, jer Merkur ubrzo ulazi u retrogradni hod (5.). Nakon 13. veljače, bit ćete u boljem položaju.

ZDRAVLJE: Sada nije vrijeme za sportske vratomolomije, naročito putujete li negdje. Čak i ako se bavite napornijim oblicima joge, budite posebno oprezni, budući da se krhka Venera sukobljava s Neptunom u zoni putovanja i Saturnom u kući zdravlja (5., 8.). Vaša želja za avanturom bi lako mogla završiti s gipsom na nozi. Umjesto toga, prepustite se pasivnom odmoru i nekom tretmanu u toplicama ili salonu za uljepšavanje.

LAV

Vaš vladar, vitalno Sunce, svijetli u Jarcu, gdje intenzivni i transformativni Pluton nastavlja sa svojim dugim putovanjem. I Merkur je ovdje, zajedno s Mladim Mjesecom (9.) i Venerom (nakon 23.). Ova tijela utječu na radna i zdravstvena pitanja, odnose s kolegama, one koji ovise o vama, kućne ljubimce, prehranu i vježbanje, rutinske zadatke i samopoboljšanje. U nepovoljne dane biste mogli biti zabrinuti, osjećati se inferiorno ili preuzeti na sebe previše obaveza. Također, radni napori mogu donijeti priznanja, ali sitni sukobi narušavaju glatki napredak.

Ostanite fokusirani na efikasnost. Povećan trud će, s druge strane, voditi k ekonomskom poboljšanju jer pozitivni planetarni aspekti osvjetljavaju vašu novčanu i poslovnu zonu. Ove se teme intenziviraju 5., 7., 20., 22., 30. i 31., jer su tada Sunce i Merkur uključeni u nestabilne, napete i uznemirujuće kontakte s Marsom, Uranom i Plutonom. Možda ste toliko zauzeti napredovanjem da ne shvaćate kako vas čeka veliki dobitak za te napore 13., naročito 14., i 30. No zapamtite i da je vaš vladar Sunce uključeno u ekstremne aspekte; zbog toga biste mogli pretjerivati, pogotovu jer je Merkur retrogradan (5.-25.), a vi ste pod iluzijom kako ste svemogući. Stoga se čuvajte krivih procjena koje vode u nesporazume zbog netočnih informacija. Držite se uobičajenih i sigurnih metoda kad su u pitanju zdravlje i posao, jer su zakašnjenja i usporavanja vrlo izgledna. Zatim se prepustite uživanju dok odmarate svoje tijelo i um u nekom wellness centru ili u miru svog doma.

Prije nego Venera uđe u Jarca, Venera prolazi Strijelcem. No ona u ovom znaku ulazi u niz nezgodnih aspekata (5., 8., 18.); vaša pretjerana sklonost luksuzu je zasjenjena još ekstravagantnijim ukusom vašeg ljubavnika ili čak djeteta. Ovo nije dobro za ljubavnu ili novčanu situaciju. Pretjerate li s troškovima, računi će se nagomilati, ali će novaca nedostajati. Neophodno je suzdržati se, naročito obzirom na retrogradni Jupiter u vašoj novčanoj zoni. Vodite računa o detaljima prihoda i rashoda. Razmislite o vezama te o bankovnim računima koristeći hladan razum. Izuzetak je odličan aspekt Venere i Urana (12.), kad iznenadan novčani priljev može otvoriti put k uzbudljivoj ljubavi ili putovanju.

S druge strane spektra je užareni Mars u Škorpionu (3.), izazvan lošim odnosom s Merkurom (5.); skreće pažnju na aktivni, možda pomalo misteriozni obiteljski i kućni život. No slijedite li svoje srce ili snove, ono što baš trebate (novac za investiciju?) odjednom dolazi u vrijeme odnosa Marsa s Neptunom (18.). Sunce ulazi u Vodenjaka (20.) i dovodi do Punog Mjeseca u Lavu (23.), što označava najizraženiji godišnji period i time diže vašu popularnost i potencijal za vezu na sam vrh.

LJUBAV: Pripadate znaku koji živi za glamur i uzdizanje nad dosadnim obavezama svakodnevnog života. Opijena Venera u polju ljubavi slama Neptunove iluzije u kući dijeljenih financija i rastrošnog Jupitera u zonu prihoda (5., 18.), a vi ćete, za promjenu, postati praktičniji od svog ljubavnika. Između 5. i 8., razmislit ćete o postojećoj vezi. Spoj Venere i Saturna šalje poruku kako se možete udružiti u ljubavi, ali račune držite zasebno.

NOVAC I POSAO: Treba naporno raditi pa će se taj rad i isplatiti. To kod nas baš i nije istina, ali ponekad je zaista tako. Mladi Mjesec pored fokusiranog Plutona u zoni zadataka i obveza ulazi u odličan odnos s blagorodnim Jupiterom u polju prihoda (9.). Sunce i Merkur udaraju na taj isti Pluton 5., 22. i 30., a vi ste toliko opterećeni radnim zadacima da ni ne primjećujete koliko postižete. Sve bi moglo rezultirati dobrim novčanim “urodom” 13. i 14.

ZDRAVLJE: U danima kad Sunce i nekoncentrirani Merkur udare na Pluton u polju zdravlja tokom mjeseca, mislit ćete da ste svemoćni, ali vaše tijelo ipak ima ograničene mogućnosti. Osjećaj ranjivosti može dovesti do ozljeda (7., 20., 31.). Ipak, ležerna Venera ulazi u isto polje (23.) i savjetuje vam da malo smirite tempo i počnete više ugađati sami sebi.

DJEVICA

Ugodno provedeno vrijeme, ljubav, djeca, kreativnost, rekreacija, zabava, hobiji - svi ovi interesi su aktivirani uslijed vitalnog Sunčevog utjecaja u Jarcu, dok ga prati i Merkur, Mladi Mjesec (9.), a Pluton je ovdje u dugotrajnom boravku. Nakon što Sunce napusti ovaj sektor, dolazi Venera (23.). Osjećaji prema onima koje volite će biti topli, opipljivi i bajkovitog intenziteta, što je naročito vidljivo 5., 22. i 30. Krenu li stvari naopako, suprotni intenzitet je jednako vjerojatan jer se ovi aspekti istovremeno zbivaju uz nestabilne, intenzivne, remetilačke, ali i izazovne i transformativne kontakte Sunca i Merkura s Marsom, Uranom i Plutonom (5., 7., 20., 22., 30., 31.). Mogu se pojaviti radikalni ekstremi ili brige, strahovi u vezi povjerenja, intimnosti i drugih oblika bliskosti. Ipak, 13. i 14., pod benevolentnim utjecajem Sunca, Merkura i Jupitera, može doći do velikog dobitka i sreće u ljubavi i svim stvarima povezanim s petom kućom (da, ispunite i loto-listić)!

Zamku predstavlja Merkurov retrogradni hod: započinje 5. u Vodenjaku, vraća se u Jarca 8., a u direktni hod ponovo kreće 25. Stoga, ciljevi koji se tiču karijere, kao i pitanja zdravlja, ljubavi, roditeljstva i kreativnosti trebaju dodatno razjašnjenje ili donošenje odluke prije nastavka puta. Usmjerite svoju pažnju na dom i obiteljska pitanja i tako bolje osigurajte svoju emocionalnu dobrobit. No ovo bi moglo rezultirati stalnim promjenama raspoloženja, nesporazumima i zabunama u ljubavi i novčanim pitanjima, naročito ako su prisutni špekulativni poslovi ili kockanje; to su područja u kojima možete ostvariti veliki dobitak i odmah sve izgubiti. Izbjegavajte glupe ili riskantne financijske odluke. Također, Jupiter kreće u retrogradni hod u vašem znaku i time izaziva vrtoglav ritam u osobnim aktivnostima, ali uz vrlo mala postignuća. Sad je vrijeme da usporite. Brinite za svoje zdravlje i fizičko stanje organizma. Iskoristite ovo vrijeme za autoanalizu. Ustanovite što je ono što funkcionira, a gdje su potrebna poboljšanja. Odgodite velike osobne ili fizičke korake i prihvatite situaciju kakva jest. Obratite pozornost na detalje, jer to može pridonijeti pogrešnim procjenama budte li ih ignorirali.

Mars u Škorpionu vam daje kontrolu i samouvjerenost pri izražavanju stavova, što je naročito korisno slijedite li svoje instinkte i intuiciju u vrijeme odnosa s Neptunom (18.). Dok Venera prolazi vašim sektorom doma i obitelji, ozbiljnost ili zadaće i odgovornost koje donosi Saturn mogu povremeno biti olakšane, ali ne 5. ili 8., kad razočaranja ili obaveze crpe vašu energiju i dobru volju. Izbjegavajte ekstravaganciju koja radi protiv vaših interesa u vrijeme sukoba Venere i Jupitera (18.). No zato zaokružite 12. na kalendaru: Venera i Uran mogu neočekivano donijeti osjećaj svježine, nešto novo ili drugačije - ili osjećaj oslobođenja od teških okolnosti. Sunce ulazi u Vodenjaka (20.), vašu šestu kuću i dovodi do Punog Mjeseca (23.): osjećate li se iscrpljeno, duhovno iscjeljivanje može imati pozitivan efekt na cjelokupno fizičko stanje.

LJUBAV: Jeste li čitali bajke kad ste bili mali - one o savršenim ljubavnim pričama, prinčevima i princezama? Znate ono - “živjeli su sretno…”. E, to bi se sada moglo dogoditi vama: Sunce i Merkur se spajaju sa sudbonosnim Plutonom u sektoru ljubavi (5., 22. i 30.). Nećemo ulaziti u detalje pozitivnih i negativnih strana fizičke i emocionalne bliskosti, jer toga nije bilo ni u bajkama, ali znat ćete o kakvih problemima je riječ 7., 20. i 31.

NOVAC I POSAO: Niste znak sklon rizicima i kockanju pa se dobro zapitajte mislite li sada početi s tim. Mladi Mjesec se pojavljuje u blizini Plutona (9.), a vi biste mogli osvojiti veliki dobitak no drugi planetarni položaji ukazuju na mogućnost brzog gubitka stečenog (20.), povučete li pogrešne poteze. Pričekajte početak direktnog Merkurovog hoda (iza 25.) i pametno uložite.

ZDRAVLJE: Često se dogodi da odlučite početi s vježbanjem, a onda sve ostane na dobroj ideji. Vaš vladar Merkur ulazi u vašu zonu zdravlja prvog dana 2016., ali ubrzo kreće u retrogradni hod. Drugim riječima, pojavit će se neki razlog za odustajanje. Nešto će utjecati na tu odluku, zbog čega ćete morati preusmjeriti svoju pažnju. Pričekajte sljedeći mjesec i ovaj put se čvrsto držite svoje odluke.

VAGA

Već ste navikli na Plutonovu kontrolu nad pitanjima doma i obitelji u njegovom dugotrajnom prolasku vašim četvrtim poljem. Ovaj mjesec Sunce donosi svoje vitalno svjetlo na Plutonov mračni teren i nudi blještav efekt, zajedno s periodima intenziteta, pritisaka i promjena u vezi obitelji, imovine, roditelja, prošlosti i vaših emocionalnih temelja i sigurnosti. Nećete moći izbjeći obaveze i odgovornost, ali biste mogli bolje shvatiti proces i smisao ovih stvari. Ukoliko je vaš emocionalni život harmoničan, sve drugo će doći na svoje mjesto, stoga dovedite u red obiteljske i kućne poslove kako biste stvorili čvrste temelje na kojima možete djelovati u vanjskom svijetu i stvoriti nešto kad bude prilike za to. Primijetit ćete intenzitet događaja i osjećaja 5., 7., 20., 22., 30. i 31., kad se Sunce i Merkur sukobljavaju s Marsom, Uranom i Plutonom u intenzivnim, nestabilnim i remetilačkim kontaktima. Ovo vraća neke stvari iz prošlosti koje mogu narušiti mir ili zahtijevaju razjašnjenje u osjećajima ili značenju. Nečije ponašanje je intenzivno, uznemirujuće, dovodi do destabilizirajućih djela, naročito postoji li razdor između partnera i članova obitelji, dominantnih osoba ili remećenja od strane vašeg izabranika koji stvara razdor u vašem domu. Ipak, 13. i 14. donose pregršt dobrih vijesti, povjerenja, podrške, sredstava financiranja ili obiteljske sigurnosti i sreće, iako bi Merkurov retrogradni hod mogao biti još jedan problematični faktor. Njegov hod “unatrag” započinje 5. u Vodenjaku, vašem polju ljubavi, a vraća se 25.

Pripazite na nesporazume, zabune i probleme ili odluke iz prošlosti koje zahtijevaju razrješenje. Ukoliko je i novac uključen, osjetit ćete strastveni utjecaj Marsa u Škorpionu, što vas motivira na bolje prihodovanje i povećanje resursa, iako napet odnos Marsa i Merkura (5.) ukazuje na sukob između vas i vašeg novca s osobama koje volite ili djece koja vas pritišću na veću potrošnju. Za rad na povećanju zarade, poslušajte svoju intuiciju oko 18. Uzmite u obzir i Jupiterov retrogradni hod u Djevici i vašoj kući duhovnosti, samoće i psihe. Kopat ćete po svojoj dubini, dok vas obuzimaju emocije vezane na obiteljsku prošlost, no ipak ćete osjetiti dobre namjere onih koji vas vole i s kojima živite (13. i 14.). Utjecaj iz promjenljivih znakova pojačava i Venera u Strijelcu i vašoj zoni komunikacija, koja stvara nešto teže aspekte s Neptunom i Saturnom. Pripazite na odluke vezane uz zdravlje te razmislite prije nego otvorite usta, naročito s osobama s kojima ste ozbiljno povezani.
Ipak, pripremite se za uzbudljiv i relaksirani period kad se Venera udruži s Uranom (12.). Sunce ulazi u Vodenjaka (20.) i donosi Pun Mjesec (23.); time aktivira živahnu društvenu atmosferu, suradnju s drugima te druženje s interesantnim prijateljima, djecom i voljenim osobama. Niste li dosad bili raspoloženi, odnos Venere i Neptuna (30.) osigurava iscjeljenje fizičkog tijela i dobru kućnu atmosferu.

LJUBAV: Članovi obitelji bi mogli otjerati potencijalne udvarače, nakon što Merkur krene u retrogradni hod (5.) u polju ljubavi, zbog pitanja financija. Sunce i Merkur se spajaju s neugodnim Plutonom u sektoru doma i obitelji, kao i s naglim Uranom u polju partnerstva (7., 20., 31.), a zainteresiranoj osobi će sve ovo biti malo previše.

NOVAC I POSAO: Energični Mars ulazi u vaše polje prihoda (3.), a vi se kući vraćate s plijenom. Nažalost, smutljivac Merkur udara na Mars (5.), a sumnjivi partner ili djeca žele najveći komad za sebe. Dajte im do znanja da vaš džep nije narodna svojina, nego nešto što treba polako puniti do vrha. Tako ćete stvoriti temelje za veću ušteđevinu, što će se najbolje vidjeti 18.

ZDRAVLJE: S Jupiterom u vašoj psihološkoj zoni, prepustit ćete se dubokom razmišljanju; nastojte primijetiti nevidljivu nit koja vas povezuje s domom i obitelji pa ćete se uspjeti regenerirati oko 13. i 14. I fizičko stanje organizma će od toga imati koristi, jer Venera u toj astrološkoj kući dobro surađuje s Neptunom u polju zdravlja (30.).

ŠKORPION

Vaš moćni vladar Pluton je u Jarcu i daje vam sposobnost i odlučnost u onome što mislite i kažete, načinu na koji komunicirate i informacijama koje dobijate. Sada mu se pridružuje Sunce, zajedno s Merkurom, Mladim Mjesecom (9.) i Venerom (23.). Sve ovo utječe na razmjenu ideja, povećanje kretanja, korespondenciju, odnose sa susjedima i pitanja lokalne zajednice. Događaji i osjećaji će biti složeni i komplicirani, a naročito intenzivni i puni pritisaka u vrijeme sukoba Sunca i Merkura s nestabilnim, intenzivnim, bijesnim i uznemirujućim Marsom, Uranom i Plutonom 5., 7., 20., 22., 30. i 31.; naročito obratite pažnju na 5., 22. i 30. Zadržite kontrolu ako nagomilani osjećaji i misli rezultiraju napetostima kako bi se izrazili. Ispadi mogu imati negativan utjecaj na vaše mentalno i psihičko zdravlje ili posao. Ne uznemiravajte se nepotrebno oko čudnih “bolesti” i nemojte zbog provoditi previše vremena na internetu guglajući simptome. Ukoliko vas nešto muči, posjetite odgovarajućeg liječnika. Ako je riječ o mentalnoj napetosti, riješite je se primjenjujući harmonizirajuće metode kao što su joga, masaža ili Tai chi. Kao pravi Škorpion, čak i usred situacije koja vas tjera na neophodnu promjenu, sposobni ste održati se kroz ove životno važne transformacije, stoga iskoristite svoje unutarnje resurse. Posao vam otežava retrogradni Merkur (5.-25.), s iracionalnim razmišljanjem, krivim procjenama i netočnim informacijama koje čine teškim prikupljanje potrebnih činjenica i objašnjavanje svoje pozicije. Što god da je u pitanju, uvijek postoje osobe s kojima se možete posavjetovati i čije vam mišljenje može pomoći.

Budu li neki razgovori za temu imali romantične odnose, odnosi Sunca i Merkura s Jupiterom (13., 14.), donose dobre vijesti, pozitivne izglede, optimizam, lakeo dogovore i porast samopouzdanja. Ukoliko je ljubavna opijenost ono što želite, planetarni aspekti pokazuju na 18. i 30. Imat ćete odlučnost i strast koju vam daje Mars u vašem znaku i koji umanjuje druge, usporavajuće utjecaje; puni ste energije i želje za nezavisnošću i želje da stvari obavite brzo. Otiđite u teretanu, natječite se s drugima, bavite se sportom i vježbom, jer ćete zbog nervoznog Urana biti nestrpljivi, nemirni i htjeti da se sve sredi u trenu. Kontroliranje onoga što činite i svog temperamenta, najbolji je način da ostanete sigurni i smireni u ratobornom okružju.

Morati pripaziti i na Veneru u Strijelcu i vašem polju novca, gdje se sukobljava s Neptunom i spaja sa Saturnom (5., 8.). Potrebna vam je ekonomska reorganizacija bez obzira jesi li vaše brige stvarne ili samo pretjerane. Ne uspoređujte se s onima koji imaju više i ne dopuštajte da vas drugi navedu na nepromišljeni trošak, naročito 18., iako biste mogli uživati u neočekivanom dobitku ili iznenadnoj kupovini 12. S retrogradnim Jupiterom u jedanaestoj kući, počinjete analizirati prijateljske odnose, tražeći one prave i iskrene osobe. Nakon što Sunce uđe u Vodenjaka i donese Pun Mjesec u Lavu (20., 23.), okrenite se stvaranju uravnoteženog obiteljskog života i emocionalne harmonije.

LJUBAV: Za vas bi Dan zaljubljenih mogao biti već u siječnju jer će se vrckava komunikacija lako pretvoriti u novu priliku za ljubav. Upravo je sektor komunikacija prepun planeta: flertajuća Venera, dinamični Mladi Mjesec i moćni Pluton su osnaženi od strane Sunca i Merkura (5., 22. i 30.). Idealistički Neptun u zoni prave ljubavi dobija pozitivnu energiju od Marsa iz prve kuće identiteta 18., a Venere 30., a tada nemate problema s privlačenjem interesenata.

NOVAC I POSAO: Obzirom da ste praznih džepova, djeca i ljubavnik nemaju sreće u pokušajima da iscijede koju kunu iz njih. Venera u polju ljubavi je u sukobu s manipulativnim Neptunom u kući romanse i djece, kao i s Jupiterom u kući društvenih zbivanja (5., 18.). Ne osjećajte se krivi što ne možete trošiti ono što nemate.

ZDRAVLJE: Osjećate li se loše, baš i nije najbolja ideja pretraživati internet i sam postavljati dijagnozu jer ćete se uplašiti više nego što je potrebno. Napetost koja vas muči se samo može povećati (7., 20., 31.). Obzirom na retrogradni Merkur, objašnjavanje svojih boljki je problematično čak i nađete li se oči u oči s pravim doktorom. Mislite li da vas vaš liječnik ne razumije, potražite još jednog stručnjaka.

STRIJELAC

Sad se već navikavate na prisustvo Saturna u svom znaku (ostaje do kraja 2017.), što je donijelo dodatno breme na vaša leđa, osim ako zaista trebate postati odgovorniji ili započinjete važan životni ciklus. Osjetit ćete “ubode” 5., 8. i 18., u dane kad Venera ima izazovne kontakte s Neptunom, Saturnom i Jupiterom. Trebat će vam nešto više od napornog rada kako biste ostvarili san ili dobili ono što želite. Ne trošite svoje resurse uludo. No Venera u vašem znaku istovremeno smanjuje Saturnov tmurni utjecaj i povećava radost življenja, što je dobro za vaše zdravlje i osjećaj dobrobiti. Dobro ćete izgledati, a sad je i povoljan trenutak za promjenu stila i unošenje novih elemenata u garderobu. Kad se Venera nađe u odličnom spektu s Uranom (12.), sve je u punom pogonu: ljubav, užici, djeca, rekreacija, igre na sreću i hobiji vas oslobađaju ograničavajućih uvjeta ili lošeg raspoloženja i dopuštaju vam osjetiti život i ljubav sa zabavnom raspuštenošću. Otvorite se i budite spremni za uzbudljivu promjenu!

Praktične teme također zahtijevaju pozornost. Plutonu u Jarcu se pridružuju Sunce, Merkur, Mladi Mjesec i Venera (nakon 23.), a to je značajan arsenal u vašoj zoni prihoda. I dok Mladi Mjesec (9.) može označavati prilike za zaradu, odnos Sunca i Merkura s Plutonom i nestabilnim Uranom u vašem polju ljubavi govori da se svašta može dogoditi. Očekujte napetosti i komplikacije 5., 7., 20., 22., 30. i 31. Rastegnuti ste između vlastitih potreba za novcem i voljenih osoba koje zahtijevaju da trošite više pa je ovo vrlo naporan period za vas. Srećom, vaš vladar Jupiter u polju karijere, šalje pomoć 13. i 14. i surađuje sa Suncem i Merkurom. Nema granica za napredak, financijski i profesionalno; sve ovisi o vašoj sposobnosti iskorištavanja povoljnih prilika. Ostani koncentrirani!

Naravno, uvijek postoji “kvaka”: ovaj put je riječ o Merkuru i Jupiteru. Prvi planet je retrogradan od 5. do 25., a Jupiterov hod “unatrag” započinje 7. Ovo ukazuje na usporavanje, zakašnjenja, komplikacije i nesporazume, što će unijeti pomutnju u vaše osobne, profesionalne i financijske poslove. Budete li se na kraju osjećali frustrirano, to može biti rezultat Marsove prisutnosti u vašoj dvanaestoj kući jer pojačava nagomilanu ljutnju koja traži ventil za svoje ispade, naročito 5. Mars na ovom mjestu može potaknuti i tajnu strast, koja je samo u jednoj mjeri vezana za seks. Spremni ste na transformaciju svoje stare osobe i istrošenih navika, kako biste generirali nov život, novu sebe; do toga dolazi kad Mars napusti ovaj sektor. U međuvremenu, kad uđe u odličan odnos s Neptunom (18.), njegova živost prelazi u polje doma i obitelji; vaša podrška, entuzijazam i zahvalnost će sve oko vas učiniti sretnima. Preusmjeravanjem energije na obiteljski život i vlastitu emocionalnu dobrobit, sposobni ste dovesti u ravnotežu ovo područje sa svojom karijerom. Nakon što Sunce uđe u Vodenjaka te pojavom Punog Mjeseca u Lavu (20., 23.), komunikacije oživljavaju, što je vjerojatno povezano s nekim kraćim putom ili lokalnim događajem.

LJUBAV: Želite li ljubav, samo ispružite ruku i dotaknut ćete je. No u drugoj morate imati pun novčanik, jer ovo više nisu dobra, stara romantična vremena. Ekescentrični Uran u polju ljubavi traži ono što smatra da mu pripada od Sunca i Merkura (7., 20. i 31.). Vaša potreba za samopotvrđivanjem i partnerova čežnja za dobrom materijalnom podlogom zvuči kao priča o celebrity-paru.

NOVAC I POSAO: Natavite li svom snagom trčati prema naprijed, u jednom trenutku ćete sve ostale ostaviti za sobom. Prilike za zaradu se pojavljuju u vrijeme Mladog Mjeseca u zoni prihoda (9.). Sunce i Merkur se spajaju s moćnim Plutonom u kući karijere veći dio mjeseca, a vama je otvoren put prema profesionalnom uspjehu. Merkur je retrogradan do 25., što znači da će doći do određene odgode, ali vi samo trebate ostati koncentrirani.

ZDRAVLJE: Nakon što Mars uđe u sektor unutarnje dobrobiti (3.), osjetit ćete duboku strast no vaši pokušaji dijeljenja svog žara mogu naići na začuđene poglede okoline jer se taj planet sukobljava sa zbunjenim Merkurom u zoni komunikacija (5.). Vaš životni žar iskoristite za podršku obitelji, a oni će vam pokazati koliko to cijene 18.

JARAC

Navinuti ste na samački pohod na vrh ljestava uspjeha, a sad ste dodatno osnaženi zbog prisustva Sunca, Merkura, Mladog Mjeseca i Venere (nakon 23.); ova se tijela pridružuju transformativnom Plutonu u vašoj prvoj kući. Ne tražite tuđa odobrenja, imate vjere u vlastite sposobnosti uspona na najviši položaj. Namjera vam je stvoriti uvjete koji vas čine zadovoljnom, kao i da živite život po vlastitim pravilima; ovi tranziti pomažu da učinite baš to, dok ostvarujete uspjeh kroz liderstvo i ambiciozan nastup koji impresionira okolinu. Odigrate li svoje karte na dobar način, organizirate li aktivnosti, stvorite korisne poslovne saveze i obavite li zadatke na odgovoran način, sve će to povećati vašu popularnost i prestiž. No zasjeni li ambicija racionalno ponašanje, osjećaj dominacije će naići na tvrdo odbijanje. Takav razvoj događaja možete primijetiti u danima kad Sunce i Merkur stupe u nestabilne, intenzivne i remetilačke aspekte s Marsom, Uranom i Plutonom 5., 7., 20., 22., 30. i 31., bude li vam na umu samo vlastita moć i ambicija. Članovi obitelji će naročito smatrati ovakvo naporno ponašanje dosadnim, ne nađete li vremena za njih ili im ne date prava koja tražite i za sebe. Pojava Mladog Mjeseca (9.) je prilika za nov početak u pristupu ciljevima i obiteljskom životu, a potaknut je osobnom dinamikom i karizmom. U tim istim područjima, očekujte veliki uspjeh, podršku, napredovanje, dobre vijesti i promociju kad se Sunce, Jupiter i Merkur međusobno pomažu 13. i 14; ovo su dva veoma povoljna dana za vas.

Pažnju treba posvetiti i vašem vladaru Saturnu, koji se nalazi u Strijelcu, vašoj zoni izolacije. Nemojte dozvoliti da se prikažu negativne strane tog znaka - povremena depresija, bijeg od okoline i samosažaljenje. No i Venera je u Strijelcu pa otpušta težak karmički teret ozbiljnih, izolacionističkih težnji Saturna i dovodi druge osobe u vaše tajno skrovište. Ipak, kad se Venera sukobi s Neptunom i spoji sa Saturnom (5., 8.), osjećat ćete se zarobljeni, zatvoreni, izolirani ili u psihološkom padu - a to se nastavlja kad napadne i Jupiter u vašem polju prosvijetljenog optimizma. No vi ste borac koji uvijek preživljava. Jednostavno - ne odustajete. Stoga, nemojte dopustiti da se zbog ovakvih trenutaka osjećate nedostojnim ili žalosnim zbog događaja iz prošlosti: umjesto toga, nađite motiva za život do najvišeg potencijala. Potražite pomoć prijatelja, saveznika i grupa (društvenih ili poslovnih). Mars se nalazi u polju društvenih zbivanja, te sad pokazuje podršku vašem znaku; pojačava društvene kontakte intenzitetom, odlučnošću, entuzijazmom, a ponekad i seksualnim privlačenjem, naročito oko 18. Nakon pojave Sunca u Vodenjaku i Punog Mjeseca u Lavu (20., 23.), ulazite u najjače financijsko razdoblje godine s razigranim potencijalom.

LJUBAV: Toliko ste zaljubljeni u vlastiti osjećaj moći da nećete primjećivati nikog drugog. Mladi Mjesec i Venera u sektoru identiteta, zajedno sa Suncem i Merkurom u spoju s Plutonom, daju vam osjećaj veličine, ali vaša obitelj nije tako oduševljena 7., 20. i 31. Spustite pogled i nastojte naći načina i vremena te saslušajte njihove brige.

NOVAC I POSAO: Uvijek vam je uspjeh prva tema u glavi, a ova godina započinje planovima o povećanju prihoda. Nakon što Mars napusti vašu kuću karijere (3.) i uđe u polje društvenih zbivanja, vrijeme je da se prepustite zabavi. Merkurov retrogradni hod ukazuje na potrebu opuštanja ovaj mjesec. U veljači možete nastaviti po starom.

ZDRAVLJE: Kako vam se horizonti proširuju kroz učenje ili putovanja, vaš unutarnji fokus je usmjeren na pitanja egzistencijalne naravi, u vrijeme kad se Venera spoji sa Saturnom (9.) u psihološkoj zoni i sukobi s Jupiterom (18.). Prestanite razmišljati o svojoj nesavršenosti zbog događaja iz prošlosti i počnite živjeti ljepšu stranu života.

VODENJAK

Naglasak je sada na vašoj tajnovitoj dvanaestoj kući, gdje je prisutan Pluton u Jarcu; njegov dugotrajni psihološki utjecaj je podigao oklopljene zidove oko vašeg unutarnjeg bića. Vitalizirajuće Sunce, Merkur, Mladi Mjesec (9.) i nježna Venera (nakon 23.) donosi svjetlo na ovaj mračni teren i u ono što činite u privatnosti: vrijeme za promišljanje, samoću, odmor i obnavljanje, sanjarenje, autoanalizu, terapiju, jogu, ples… Prestanite se opterećivati ograničenjima i problemima. Reformirajte taj osjećaj u koristan i okrenite se dobrotvornom radu. Također, tajne izviru; diskrecija i povjerljivost su sada obavezni. Ono što ne smijete napraviti je zaključati se u kuću pod pokrivače i samo brinuti. Proučavajte, preobrazite i odbacite stare oblike ponašanja. Ipak, u godinu ulazite u analitičkom raspoloženju: što je postignuto, poboljšano, na čemu treba raditi, a gdje je napravljen najveći uspjeh? Nagomilane frustracije bude ratnika u vama i guraju vas u svijet kako biste pokazali ljudima tko ste, kad se Sunce i Merkur nađu u intenzivnim, uznemirujućim i teškim aspektima s Marsom, Uranom i Plutonom 5., 7., 20., 22., 30. i 31. Oni vas podsjećaju da je dobro zauzeti se za sebe, ali trebate znati da ne živite sami; okolina će odgovoriti na ono što kažete i napravite. Povoljni dani su 13. i 14., kad se udružuju Sunce, Merkur i Jupiter, a slavljenički događaj, privatna ili javna podrška, unutarnja smirenost i sreća uspaljuju vašu vatru na radosne načine.

Vaša je vatra upaljena i u profesionalnoj sferi, jer vas Mars u strastvenom Škorpionu tjera na uspjeh i kompetitivnost. Toliko ste fokusirani na ostarivanje velikih ciljeva (slijedite svoje snove 18.!), da se vaša ljubav ili obitelj počinju osjećati  zapostavljenima. To vam daje nezahvalnu ulogu u kojoj trebate više emocionalno davati važnim ljudima u vašem životu, kako ih u usponu na vrh ne biste udaljili od sebe. No Merkurov retrogradni hod započinje 5. u vašem znaku, vraća se u Jarca i kreće direktnim hodom 25., što može oslabiti vašu sposobnost samoizražavanja, ali možete prikupiti više informacija koje ćete koristiti kasnije. I Jupiter je retrogradan: budite pažljivi kad su u pitanju detalji i dokumentacija vezani uz zajednički novac, kredite i dugove.

Teški Saturn je u vašoj zoni društvenosti i prijatelja, ali situaciju malo ublažava Venera (do 23.). Ipak, taj blagi planet ulazi u sukob s Neptunom, spaja se sa Saturnom te napada ekstravagantni Jupiter (5., 8. 18.); nemojte koristiti novac kako bi se svidjeli drugima ili im dopustili da vas iskorištavaju. Razočarat ćete se ili ćete ostati financijski iscrpljeni. Sunce ulazi u vaš znak (20.), a Pun Mjesec se pojavljuje 23. u Lavu: vaša sreća je od primarne važnosti, kad su u pitanju potrebe drugih.

LJUBAV: Vaša ambicioznost impresionira, ali partneru se čini kako ne igra preveliku ulogu u vašem životu. Iskreno, dobrim dijelom je u pravu. Fokusirani Mars ulazi u vaše polje karijere (3.), a vama su na umu samo profesionalne teme. U vrijeme Punog Mjeseca (23.) u zoni partnerstva, shvatit ćete da se morate odmaknuti od osobe koja se ne uklapa u vaš plan ili naći vremena za emocionalnu bliskost.

NOVAC I POSAO: Usmjerite svoju energiju na ostvarenje poslovnih snova, a ne na trošenje novca na društvo i izlaske, nakon čega se osjećate ispražnjeni. Rastrošna Venera je u polju prijatelja, a vama su zabave vrlo privlačne. Nemojte dopustiti da vas zbog toga drugi iskorištavaju (5., 8., 18.); ne morate vi uvijek pokupiti svaki račun na stolu.

ZDRAVLJE: Vrijeme je da spustite štitove. Oko sebe ste izgradili veoma visoke zidove, u pokušaju skrivanja najmračnijih tajni. No u vrijeme planetarnih kontakata 5., 22. i 30. te pojave Mladog Mjeseca (9.), imat ćete hrabrosti otkriti svoje pravo lice svima oko vas.

RIBE

Sunce stavlja naglasak na vašu zonu društvenih zbivanja i prijatelja, nada i želja, istomišljenika i humanitarnih aktivnosti, a slijedi ga Merkur, Venera (od 23.) te Puni Mjesec (9.); Pluton je ovdje u dugotrajnom boravku. Možda će vas jaki fokus na ove teme gurati u više zabave, ali vi ste nježan znak i više vam se sviđaju manja, intimna okupljanja sa starim i povjerljivim prijateljima. Bude li previše druženja i izlazaka, osjetit ćete emocionalni ili financijski “ugriz” u vrijeme teških, nestabilnih i remetilačkih kontakata Sunca i Merkura s Marsom, Uranom i Plutonom 5., 7., 20., 22., 30. i 31. Nekontrolirano ponašanje ili donošenje odluka pod pritiskom može imati ogroman udar na vaše financije. Nemojte trošiti više nego što imate. No, tražite li dobar provod, a netko drugi se brine za plaćanje računa, obasipa vas poklonima i večerama - to će se najvjerojatnije dogoditi 13 i 14., kad se udruže veoma pozitivno Sunce, Jupiter i Merkur. Veselo ćete se družiti s dragim i živahnim prijateljima, s kojima dijelite iste ideale.

Neki vaši snovi s vezani za posao, obzirom na prisustvo naredbodavca Saturna u vašoj zoni ambicija, ali će dolazak Venere u Strijelca malo olakšati situaciju i dovesti korisne saveznike; oni vam mogu otvoriti vrata karijere no morate zaslužiti uspjeh. Venera i Uran ulaze u odličan kontakt (12.):  iznenadna prilika, ponuda ili savez donosi spontanu privlačnost, promjenu i poboljšanje novčane situacije. Ipak, Venerini izazovni aspekti s Neptunom i Saturnom (5. i 8.) govore da u te dane morate podnijeti više obaveza, mislite li zadržati odgovoran položaj. No partner ili član obitelji se možda osjeća zapostavljen, što vam govori kako morate naći više vremena za one koje volite. Bude li se ovo pokazalo kritičnim 8., iskoristite 18. za odmor od posla. Ne zaboravite da je Merkur retrogradan od 5. do 25., čime pokreće introspektivnu procjenu vašeg položaja u društvenom svijetu; pitate se donose li vam društveni odnosi stvarno zadovoljstvo. Osjećate li se neraspoloženo, vrijeme provedeno s iskrenim prijateljima je najbolji lijek.

Kompatibilni Mars se nalazi u strastvenom Škorpionu, otkud šalje zrake emocionalne motivacije u vaš znak i prvu kuću osobnosti. Kad s vašim vladarom Neptunom uđe u predivan odnos (18.) iz zone putovanja i obrazovanja, osjećate kako možete osloboditi ono na čemu ćete graditi budućnost iz svojih vizija. Budući da je i Jupiter retrogradan u Djevici, povoljne prilike u odnosima i vezama se pretvaraju u kompromise, nazadovanje, analize i zaključke. Morat ćete se više potruditi kako biste premostili razlike. Kad Sunce uđe u Vodenjaka i susretne se s Punim Mjesecom u Lavu (23.), otkrit ćete kako morate dovesti u ravnotežu svoj posao s radom na dubokom duhovnom izražaju.

LJUBAV: Toliko ste koncentrirani na smjer kojim se kreće vaša karijera da ste potpuno zaboravili na osjećaje svog partnera, u vrijeme sukoba Venere u polju profesionalnog uspjeha s Jupiterom u zoni partnerstva (18.). Zaključajte vrata ureda  i posvetite se dragoj osobi u vrijeme ugodnih planetarnih kontakata 13. i 14.

NOVAC I POSAO: S Mladim Mjesecom, Plutonom, retrogradnim Merkurom, Venerom i Suncem u kući društvenih kontakata i zabava, odlučili ste produžiti praznike za još jedan mjesec. Opasnost ne predstavlja samo moguća mamurnost od toliko tulumarenja, već i šok od pogleda na račune 7., 20. i 31. Naravno da ste potrošili više nego smijete.

ZDRAVLJE: Iako vam se u prvim danima 2016. čini da se prepuštate razmišljanju o “dubokim” temama, ubrzo ćete, zbog povratka Merkura u zonu društvenih izlazaka, usmjeriti svoje misli samo na zabavu. Druženje s prijateljima je najbolji način za duševni oporavak i motivaciju.


Možda će te zanimati

Image
ASTRO SAVJET ZA UTORAK

Dnevni horoskop: Ovnovi samo opušteno, a Blizanci mogu snažno naprijed

Image
PRESLATKI!

Trendi u psećem svijetu: Najslađi božićni puloveri i ove će zime grijati naše pse