Zvjezdanova prognoza

Mjesečni horoskop za kolovoz 2022.: Čak četiri planeta su u retrogradnom hodu, pa će sve biti otežano

Dok se sve usporava zbog retrogradnih planeta, najbolje je prepustiti s ljetnim užicima, ljubavi i zabavi. Kakav će biti kolovoz 2022 za sve horoskopske znakove pročitaj u Zvjezdanovoj prognozi

profimedia-0307924506.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Kolovoz 2022. bit će izazovan za sve znakove jer su čak četiri planeta u retrogradnom hodu. Iako će vas pritiskati obaveze i frustrirati teškoće, zadržite li pozitivan stav i iskoristite dobre prilike, ipak možete završiti kolovoz u pozitivnom tonu.

OVAN

Opći pregled

Kao i prošle godine, ovaj ljetni mjesec obilježen je retrogradnim vanjskim planetima, a na početku kolovoza ih je četiri; Uran im se pridružuje 23., nakon čega nastupa recesija u mnogim zemljama, a za tebe to znači poziv na štednju i manje ekstravagancije i lakomislenog vađenja novčanika. Retrogradni planeti označavaju usporavanje inicijativa i potrebu za revizijom planova i učinjenog; svi se moramo naoružati strpljenjem.

Merkur će dvaput promijeniti znak: u svoju Djevicu ulazi 4., pa je važno posvetiti pozornost svim važnim detaljima u radnim projektima. Više ćeš se dogovarati i komunicirati s kolegama i planirati zadatke. U Vagu ovaj planet ulazi 25., a tada ćeš razmjenjivati misli s važnim partnerom. Venera stiže u Lava (12.) i donosi sjajne prilike za ljubav, zabavu i uživanja u ljepšoj strani života, ali izvlači iz tebe i kreativne talente. Marsov ulazak u Blizance (20.) pojačava komunikacije, donosi brojne ideje koje želiš ostvariti, pa ćeš se osloniti i na improvizaciju.

Puni (12.) i Mladi Mjesec (27.) pod utjecajem su napornih aspekata, stoga su zone ljubavi, kreativnosti, ciljeva i planova, te posla ona mjesta na kojima moraš pokazati snalažljivost i samokontrolu.

Mjesečni aspekti

S obzirom da je Jupiter ove godine u tvom znaku, sve probleme ćeš prihvaćati lakše, iako je taj planet sada retrogradan, pa ipak moraš smiriti osobne ambicije. Već prvi dan ulazi u sjajan apsekt sa Suncem, što donosi sojećaj optimizma, uspjeha i sreće, naročito u ljubavi; možda si na moru i prepuštaš se zabavi i uživanjima svih vrsta. Prva tri dana tvoj energični vladar Mars je u spoju s nepredvidljivim Uranom: očekuj neočekivano i posebno pazi na šokove po novčanik. Od 1. do 4. i Venera je u odličnom odnosu s ta dva planeta, pa je sve prepuno uzbuđenja, vjerojatno i tjelesnih užitaka. Ako si negdje s članovima obitelji, zagarantiran je dobar provod, no ipak pazi jer neki brzoplet potez može imati ozbiljne posljedice. I dani 10.-12. Upozoravaju na neobuzdane užitke, no opet trebaš paziti na troškove. Prije toga (6.-8.), novac bi mogao biti razlogom nesuglasica s prijateljem ili shvaćaš da zbog nedostatka sredstava nećeš moći ostvariti neki plan.

Kroz cijeli mjesec miješaju se istovremeni povoljni i izazovni aspekti. Odličan i idiličan odnos Venere i Neptuna (7.-8.), pomiješan je s napetomo opozicijom Venere i Plutona (8.-9.), pa ljubav ili obiteljski odnosi šeću od iskrenog razumijevanja i predivnih emocija, do ljubomore i posesivnosti. No ulazak planeta ljubavi u Lava opet podiže osjećaje na najviše razine i sada se možeš prepustiti veseloj razonodi. Ako si slobodna, ovo je pravo vrijeme za promjenu statusa.

Istina, Pun Mjesec u Lavu (12.) donosi napet odnos s prijateljima ili opet teško ostvarenje nekog cilja, ali uz kreativnu snalažljivost i smirene reakcije, možeš fokusiranjem unijeti stabilnost (14.-15.). Ako je riječ o poslu, pomoći će ti Mars-Pluton (13.-15.): ovo je velika energija i sada pokazuješ snagu svojih sposobnosti i ambicije. Spremna si na temeljnu promjenu kako bi rasla i napredovala. Pokaži u ponašanju razliku između šefovanja i pravog autoriteta. Jedan od najboljih dana za sreću i lagodne užitke je 18., pri najboljem aspektu Venere i Jupitera: ljubav cvate i rijetko se ovako dobro osjećaš!

Tvoj Mars prelazi u Blizance (20.) i povećava se količina razgovora koje vodiš, ali se i više krećeš i obavljaš kraća putovanja. Ova druga polovica mjeseca uglavnom pripada Merkuru: radni učinak dobro osjećaš na prihodima, zahvaljujući jednom odličnom rješenju ili ideji (16.). Ipak, ne uzdaj se u intuiciju (21.), već samo u pouzdane i provjerene detalje. Baš sljedeća dva dana pokazuju kako možeš kao detektiv otkriti svaku tajnu ili podatak koji ti trebaju u profesionalnim aktivnostima.

Sunčev dolazak u Djevicu (23.) potpuno prebacuje fokus na svakodnevni rad. Uran postaje retrogradan (24.) i sada je vrijeme za manje ekstravagancije pri trošenju. Snažni sukob Sunca i Marsa (25.-29.) govori o potrebi izbjegavanja grube komunikacije na radnom mjestu ili nametanja svojih stavova. Neki iznenadni ispad strasti može donijeti ljubavne užitke (26.-27.), ali i troškove.

Mladi Mjesec (27.) u Djevici označava novi ciklus u radnim projektima, uz neslaganja oko stavova: i 28.-29. govore o razlikama između tvog kreativnog smjera i tima s kojim radiš. Kolovoz ipak završava u dobrom tonu, jer Mars i Jupiter daju priliku za optimističan razvoj, u kojem izlaziš kao pobjednica.

Povoljni dani: 1., 1.-4., 7.-8., 11.-12., 13.-15., 16., 18., 22.-23., 31.

Izazovni dani: 1.-3., 6.-8., 8.-9., 10.-12., 14.-15., 21., 25.-29., 26.-27., 29.-29.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

BIK

Opći pregled

I ove godine je ovaj ljetni mjesec obilježen retrogradnim vanjskim planetima, a na početku kolovoza ih je četiri; Uran im se pridružuje 23., nakon čega nastupa recesija u mnogim zemljama, a Bikovi sada moraju smiriti maštu i inovativnost koja ih je krasila u prethodnom razdoblju. Retrogradni planeti označavaju usporavanje inicijativa i potrebu za revizijom planova i učinjenog; svi se moramo naoružati strpljenjem.

Merkur će dvaput promijeniti znak: u svoju Djevicu ulazi 4., pa ćeš se posvetiti detaljima u kreativnim projektima ili ćeš više razgovarati s potencijalnim ili sadašnjim ljubavnim partnerom. U Vagu ovaj planet ulazi 25., a tada je važno saznati i isplanirati sve podatke vezane za radne projekte; više ćeš raditi u timu i dogovarati se s kolegama. Tvoja Venera dolazi u Lava (12.) i unosi ljubav u dom i uživanje s članovima obitelji, a možda se bavite i preuređivanjem. Marsov ulazak u Blizance (20.) može povećati troškove ili tražiš nove izvore zarade.

Puni (12.) i Mladi Mjesec (27.) pod utjecajem su napornih aspekata, stoga su zone doma i obitelji, karijere te ljubavi i najvažnijih planova ona mjesta na kojima moraš pokazati snalažljivost i sposobnost prevladavanja teškoća.


Mjesečni aspekti

U prva tri tjedna energični Mars prolazi Bikom, a od 1. do 3. spaja se s nepredvidljivim Uranom. Ovo je aspekt visoke napetosti i moraš zadržati kontrolu nad svojim akcijama. Nisi tip osobe koja donosi odluke naglo, pa nemoj sada ni početi s tim. Srećom, već prvi dan ti u tome pomaže sjajan aspekt Sunca i Jupitera, koji te čini psihološki čvrstom, sretnom, a stabilnost ti najviše daju članovi obitelji. U prvim danima mjeseca i tvoja Venera djeluje ublažavajuće na taj energični dvojac, zbog čega ćeš dobrim idejama i ugodnom komunikacijom moći pravilno usmjeriti svu tu energiju i želju za djelovanjem.

Neki autoritet na poslu bi mogao na tebe djelovati frustrirajuće (6.-8.), no to je izazov koji još više želiš svladati ili ćeš se morati prilagoditi. Kroz kolovoz se izmjenjuju napeti i izazovni aspekti, a u danima od 7. do 9. moraš naći ravnotežu, možda uz pomoć prijatelja, kad te obuzimaju osjećaji ljubomore ili posesivnosti, iako može biti riječi i o iskazivanju strasti. Nemoj se previše unositi u ideološka neslaganja. Vrijedi to i za odnose s članom obitelji (10.-12.). Ne bi bilo loše posavjetovati se s prijateljem.

Pun Mjesec (12.) iznosi na površinu neki problem kod kuće, vjerojatno zbog posla i zadataka koje imaš, pa moraš uspostaviti ravnotežu između svih obaveza. Istog dana tvoja Venera dolazi u zonu doma i obitelji, pa upravo tada možeš ostvariti sklad i odlične emocije s najbližima. Snaga tvojih uvjerenja i vizija budućnosti posebna je velika 13.-15. I dalje moraš riješiti taj izazov zbog želje za napredovanjem i usklađivanjem s obavezama prema domu (14.-15.), ali to je upravo prilika za dugoročnu stabilnost.

Sjajna kreativna ideja ti pada napamet (16.), a možda je riječ i iznenadnom udaru ljubavne munje, naročito ako si slobodna. Možda upoznaješ nekoga tko te obara s nogu. Najbolji ovomjesečni aspekt je onaj Venere i Jupitera (18.), pa se zaista možeš prepustiti hedonističkim užicima, ljubavi i sreći!  Mars prelazi u Blizance (20.) i sada razmišljaš o nalaženju novih izvora prihoda ili podmirivanju računa nakon godišnjeg. Ako si odlučila poboljšati svoj dugoročni životni plan, dani 22.-23. daju ti priliku postaviti ga uz otkrivanje i najsitnijih detalja.

Nakon što Sunce uđe u Djevicu (23.), ljubav i kreativni izražaj postaju važniji u sljedećih mjesec dana. Nemoj zaboraviti da 24.  Uran u tvom znaku kreće u retrogradni hod, pa ćeš malo smiriti svoju novootkrivenu inventivnost i baciti se na dovršetak započetih ideja. Merkur u vagi (od 25.), pomaže ti u detaljnoj pripremi svakog radnog projekta. No čuvaj se, jer sljedeća četiri dana mogu donijeti frustracije zbog blokiranja tvojih inicijativa. Možda ti je malo teže vratiti se u posao nakon odmora ili ti neke stvari jednostavno ne idu za rukom. Nemoj zbog toga biti nezadovoljna kod kuće, radije pripremi neko lijepo iznenađenje.

Mladi Mjesec u Djevici (27.), označava početak novog radnog projekta, no vjerojatno nisi zadovoljna jer su ograničenja velika, a ti bi htjela usmjeriti energiju na svoj način. Ni slatkorječivost ti neće pomoći (28.-29.), jer je šef prilično nepopustljiv. Ipak, tvoji tihi način rada iza scene obećava dobar razvoj događaja, u čemu ti pomažu Mars i Jupiter (31.).

Povoljni dani: 1., 1.-4., 7.-8., 11.-12., 13.-15., 16., 18., 22.-23., 31.

Izazovni dani: 1.-3., 6.-8., 8.-9., 10.-12., 14.-15., 21., 25.-29., 26.-27., 29.-29.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

BLIZANCI

Opći pregled

Opet je ovaj ljetni mjesec obilježen retrogradnim vanjskim planetima, a na početku kolovoza ih je četiri; Uran im se pridružuje 23., nakon čega nastupa recesija u mnogim zemljama, a za tebe to znači potrebu za sređivanjem nakon psiholoških promjena koje su ti uzburkale podsvijest. Retrogradni planeti označavaju usporavanje inicijativa i potrebu za revizijom planova i učinjenog; svi se moramo naoružati strpljenjem.

Merkur će dvaput promijeniti znak: u svoju Djevicu ulazi 4., pa ćeš s članovima obitelji diskutirati o kućnim planovima. U Vagu ovaj planet ulazi 25., a tada možeš pričati s ljubavnim partnerom ili zainteresiranim osobama. Venera stiže u Lava (12.) pa u komunikacijama i nastupima pokazuješ svoju šarmantnu zavodljivost, a flert je nešto što te i inače zabavlja. Marsov ulazak u Blizance (20.) podiže ti razinu energije, no moraš znati da, bez obzira što želiš puno toga pokrenuti, ovo nije vrijeme za nove inicijative, već za brzi dovršetak započetog. Naime, Mars jako usporava, a od sljedećeg mjeseca će biti i retrogradan u tvom znaku, gdje će se dugo zadržati.

Puni (12.) i Mladi Mjesec (27.) pod utjecajem su napornih aspekata, stoga su zone komunikacija, ideja, razmišljanja, obrazovanja te doma i posla ona mjesta na kojima moraš pokazati snalažljivost i samokontrolu.


Mjesečni aspekti

Prvi dan mjeseca Sunce i Jupiter povezuju zonu komunikacija s poljem planova i prijateljstva i stvaraju veliki osjećaj optimizma, sreće i uspjeha, možda jer je prihvaćena neka tvoja ideja i krećeš u ostvarenje željenog cilja. Prva četiri dana i Venera dobro djeluje na dvojac Mars-Uran, pa ublažava veliku podsvjesnu aktivnost, koja može djelovati veoma burno u tvojoj psihi. Moguće je da se izrodilo neko odlično rješenje kojim ćeš poboljšati svoje prihode. Zona psihološkog mira je posebno važna ovaj mjesec, jer ta energična kombinacija Marsa i Urana može djelovati destabilizirajuće, ne uspiješ li držati sve pod kontrolom. Jedan dugoročni plan ili putovanje mogu biti ugroženi (6.-8.), što te prilično frustrira. Kako kroz mjesec stalno djeluju dobri i izazovni aspekti, moraš razmišljati pozitivno: Venera i Neptun ti daju novčani mir (7.-8.), ali istovremeno imaš i velike financijske obaveze (8.-9.). Sve može rezultirati provalom frustracija (10.-12.), no opet je važno biti konstruktivna, jer ćeš tako napredovati u svojim ambicijama.

Upravo Pun Mjesec (12.), govori o nesrazmjeru želja i onoga što je ostvarivo. No, riješiš li te prepreke, ostavit ćeš stabilne temelje za daljnje djelovanje. Venera prelazi u Lava (12. i sada razmišljaš puno vedrije i bolje si raspoložena, a to se vidi i u komunikacijama, pri kojima šarmiraš svakog oko sebe. Ostani fokusirana i svojom psihološkom snagom možeš riješiti sve financijske izazove i podići samopouzdanje, naročito emocionalno (13.-15.). Najbolji ovomjesečni dan je 18., kad se druže Venera i Jupiter, a sjajnim idejama uspjela si ostvariti važan plan.

Druga polovica mjeseca uvelike pripada aspektima tvog vladara Merkura. Nakon što Mars uđe u tvoj znak, čime ti se podiže razina energije. Nemoj pokušavati intuitivno riješiti problem ravnoteže u obavezama između doma i posla, već istraži svaki važan detalj, naročito financijski i što više se posavjetuj s ukućanima (21.-23). Tema doma i obitelji uglavnom je fokusu nakon što Sunce uđe u Djevicu (23.). Merkur prelazi u Vagu (25.) i sada planiraš kreativne projekte ili vodiš ugodne razgovore s ljubavnim partnerom. Dani 25.-29. donose nove frustracije zbog neke kućne teme, a pokazuješ možda malo previše strasti u komunikacijama. Bilo bi bolje iskoristiti tu energiju kao ljubavni začin u spavaćoj sobi.

Mladi Mjesec (27.), govori o početku novog ciklusa kod kuće, usred svih opterećenja, pa ćeš morati pokazati dosta strpljenja i snalažljivosti u prelaženju prepreka. Zadnji dan mjeseca ipak govori da ćeš naći dobro rješenje i ostvariti svoje želje

Povoljni dani: 1., 1.-4., 7.-8., 11.-12., 13.-15., 16., 18., 22.-23., 31.

Izazovni dani: 1.-3., 6.-8., 8.-9., 10.-12., 14.-15., 21., 25.-29., 26.-27., 29.-29.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati. 

RAK

Opći pregled

Kao i prošle godine, ovaj ljetni mjesec obilježen je retrogradnim vanjskim planetima, a na početku kolovoza ih je četiri; Uran im se pridružuje 23., što za tebe znači smirivanje u planiranju i ostvarenju nekih ideja. Retrogradni planeti označavaju usporavanje inicijativa i potrebu za revizijom planova i učinjenog; svi se moramo naoružati strpljenjem.

Merkur će dvaput promijeniti znak: u svoju Djevicu ulazi 4., pa će komunikacije imati veliki značaj; više ćeš se i kretati i smišljati nove stvari. U Vagu ovaj planet ulazi 25., a tada možeš s članovima obitelji razgovarati i posvetiti se kućnim temama. Venera stiže u Lava (12.) i donosi neku dobru vijest vezanu uz financije: možda je riječ o poklonu ili nekom bonusu. Marsov ulazak u Blizance (20.) može probuditi neke podsvjesne frustracije, a s obzirom da je retrogradan od sljedećeg mjeseca, pripremi se na određeno psihološko nezadovoljstvo.

Puni (12.) i Mladi Mjesec (27.) pod utjecajem su napornih aspekata, stoga su zone prihoda i financija, te komunikacija i obrazovanja (ili putovanja) ona mjesta na kojima moraš pokazati snalažljivost i samokontrolu.


Mjesečni aspekti

Vjerojatno će te razveseliti vijest da prvi dan kolovoza započinje sjajnim aspektom Sunca i sretnog Jupitera, koji povezuje tvoju zonu prihoda s onom profesionalnih aktivnosti i karijere. To je dan prepun optimizma, sreće i uspjeha, pa imaš razloga slaviti. U prva četiri dana u tvojoj zoni planova i želja te prijateljstava, spajaju se energični Mars i nepredvidljivi Uran, a sretna okolnost je da tu eksplozivnu kombinaciju malo smiruje i ljupka Venera koja prolazi tvojim znakom. Tvoju inventivnost i energiju u provođenju planova dobro vodi šarmantni pristup i sklonost suradnji.

Nakon što Merkur uđe u Djevicu (4.), puno pišeš, vodiš korespondenciju i razgovaraš te se više krećeš. Niz izazovnih i povoljnih aspekata izmjenjuje se sljedećih dana, u kojima moraš trpiti ograničenja u ostvarenju ciljeva, a vjerojatno zbog financijskih obaveza. U partnerskim odnosima dolazi do ljubomore i posesivnosti (8.-9.), iako Venera i Neptun znatno ublažavaju taj odnos i pomažu ti ostvariti najviše ljubavne ideale. I zbog osobnih financija neke planove ne možeš ostvariti ili možda dolazi do nesuglasica s prijateljem oko posudbe. No, dobro usmjerenom akcijom, u stanju si ipak naći rješenje. Kroz ovaj labirint možeš proći zadržavanjem pozitivnog stava.

Pun Mjesec (12.), do kulminacije dovodi jednu financijsku situaciju, čijim rješavanjem možeš unijeti više stabilnosti na duži rok. Nakon što i Venera uđe u Lava isti dan, poboljšava se tvoje novčano stanje i sada lakše dišeš. I partnerski odnos doživljava transformaciju, a zajednički možete ostvariti željeno. No ipak, 14.-15. pokazuju da moraš uložiti još napora da bi uvjerila nekoga u svoje fiskalne sposobnosti. Rješenje nalaziš već sljedeći dan, a 18. donosi potpuno zadovoljstvo i poslovni uspjeh, zbog čega imaš puno razloga za slavlje!

Mars prelazi u Blizance (20.), gdje će buditi neke frustracije i za tvoje podsvijesti. Budi pažljiva pri odlukama od 21. do 23. i ne oslanjaj se na svoju intuiciju, već zajedno s partnerom pronađi svaki skriveni detalj i tajnu. Upravo komunikacije, učenje i razgovori dolaze u glavni fokus od 23., kad Sunce uđe u Djevicu. S ukućanima se više savjetuješ nakon 25. i planiraš poslove u domu. Zadrži kontrolu u kontaktima (25.-29.), jer si sada malo labilnija pa možeš reći nešto što i ne želiš. Od 26. do 27. opet moraš naći rješenje za neki trošak.

Mladi Mjesec (27.) govori o početku nove faze u učenju, idejama i komunikacijama svih vrsta, a opet je sve vezano uz tvoje planove pred kojima su značajne prepreke. Jasno je da novčana situacija i dalje igra važnu ulogu pa te malo brine nedostatak stabilnosti. Ipak, zadnji dan mjeseca nudi priliku za rješenje i psihološki mir.

Povoljni dani: 1., 1.-4., 7.-8., 11.-12., 13.-15., 16., 18., 22.-23., 31.

Izazovni dani: 1.-3., 6.-8., 8.-9., 10.-12., 14.-15., 21., 25.-29., 26.-27., 29.-29.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

LAV

Opći pregled

Opet je ovaj ljetni mjesec obilježen retrogradnim vanjskim planetima, a na početku kolovoza ih je četiri; Uran im se pridružuje 23., što za tebe znači manje novina i brzog napredovanja u karijeri. Retrogradni planeti označavaju usporavanje inicijativa i potrebu za revizijom planova i učinjenog; svi se moramo naoružati strpljenjem.

Merkur će dvaput promijeniti znak: u svoju Djevicu ulazi 4., pa ćeš sada detaljnije planirati budžet i troškove. U Vagu ovaj planet ulazi 25., a tada se komunikacije povećavaju, uz više kretanja ili kraćih putovanja. Venera stiže u Lava (12.) i donosi obdaruje te posebnim šarmom i zavodljivošću! Marsov ulazak u Blizance (20.) traži realizaciju ciljeva i planova, a s obzirom da je retrogradan od sljedećeg mjeseca, ne pokreći nove inicijative, već se koncentriraj na započeto.

Puni (12.) i Mladi Mjesec (27.) pod utjecajem su napornih aspekata, stoga su zone osobnosti, partnerstva, te financija ona mjesta na kojima moraš pokazati snalažljivost i samokontrolu.


Mjesečni aspekti

Ovo je i dalje tvoje doba, dok Sunce u prva tri tjedna prolazi Lavom. Već prvi dan ti diže samopouzdanje, optimizam i osjećaj sreće i uspjeha zbog aspekta Sunca i sretnog Jupitera. Vjerojatno si negdje na godišnjem odmoru ili krećeš na dugo željeni put. Naravno, puno toga ovisi i o situaciji na poslu, a spoj Marsa i nepredvidljivog Urana govori kako se spremaju neke promjene u karijeri. Dobar utjecaj pritom na taj dvojac ima ljupka Venera, pa možda očekuješ pomoć od neke osobe iza scene.

Nakon što Merkur uđe u Djevicu (4.), bacaš se na planiranje budžeta. Vjerojatno imaš problema s nekim autoritetom na poslu, koji guši tvoje ambicije (6.-8.), a slično se ponavlja i 10.-12., kad možeš zbog naglosti donijeti krivu odluku; zato je važno da uvijek dobro promisliš. Srećom, svih tih dana imaš i pomoći povoljnih aspekata, zbog čega je važno zadržati mir i vjeru u pozitivno razmišljanje. Taj napeti odnos dolazi do kulminacije u vrijeme Punog Mjeseca (12.), pa se otkriva ponaša li se netko bahato ili je riječ o stvarnom autoritetu. Rješavanje tog problema pomoći će ti u stabilizaciji daljnjeg života. Također, taj dan i Venera ulazi u tvoj znak, pa iskoristi svoj šarm i ljupkost, jer je sva prilika da će ti okolina jesti iz ruke. Svoje fantastične radne sposobnosti i spremnost za rast i napredovanje pokazuješ 13.-15., iako poslovni partneri ili šef još uvijek rogobori, što ne djeluje baš dobro na tvoj ego. Postoji mala šansa da je problem sa privatnim partnerom, kojemu možda smeta tvoj fokusiranje na posao, a ne na vašu vezu. No vjerojatnije je da je ipak riječ o poslovnom odnosu.

Neka odlična ideja i rješenje na poslu poboljšat će tvoje prihode (16.), a najbolji dan mjeseca dolazi 18., pri aspektu Venere i Jupitera: ovo je dan ljubavne sreće i zadovoljstva, optimizma i sjajne perspektive. Nalaziš li se na putovanju s dragom osobom, ovo je trenutak koji treba zapamtiti! Mars ulazi u Blizance (20.) i tvoju zonu planova i ciljeva, ali važno je završiti započeto, bez pokretanja novih stvari. Nemoj se zanositi nerealnim novčanim idejama (21.), već je bolje da u sljedeća dva dana dobro istražiš svaki važan detalj na poslu i time ovisiš samo o svom radu. Nakon što i Sunce uđe u Djevicu (23.), potpuno se okrećeš osobnim financijama i planiranju prihoda i troškova. Vrijeme je i da malo smiriš profesionalne ambicije i u sljedećim mjesecima utvrdiš svoju poziciju. Merkurov ulazak u Vagu (25.), pojačava važnost komunikacija, korespondencije i dogovora. Možda si očekivala bolja primanja od posla, ali 25.-29. pokazuju da moraš svladati velike prepreke ili prihvatiti sadašnje stanje u kojem će biti ograničenja. Tu možda neće pomoći ni tvoj šarm.

Mladi Mjesec (27.) upravo govori o početku nove financijske faze, u kojoj ćeš se morati prilagoditi trenutnim okolnostima na poslu. Izvuci najviše od zadnjeg dana mjeseca, kad imaš priliku ostvariti neki važan cilj. 

Povoljni dani: 1., 1.-4., 7.-8., 11.-12., 13.-15., 16., 18., 22.-23., 31.

Izazovni dani: 1.-3., 6.-8., 8.-9., 10.-12., 14.-15., 21., 25.-29., 26.-27., 29.-29.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

DJEVICA

Opći pregled

I ove godine, ovaj ljetni mjesec obilježen je retrogradnim vanjskim planetima, a na početku kolovoza ih je četiri; Uran im se pridružuje 23., što za tebe znači evaluaciju dugoročnih planova, poslova s inozemstvom ili teme obrazovanja. Retrogradni planeti označavaju usporavanje inicijativa i potrebu za revizijom planova i učinjenog; svi se moramo naoružati strpljenjem.

Merkur će dvaput promijeniti znak: u svoju Djevicu ulazi 4., pa ćeš najviše razmišljati o sebi i detaljno planirati sljedeće poteze. U Vagu tvoj vladar ulazi 25., a tada možeš planirati prihode i troškove. Venera stiže u Lava (12.) i usmjerava te na odmaranje duha, tijela i uma, a možda se prepuštaš i ljubavnim zagrljajima daleko od tuđih očiju. Marsov ulazak u Blizance (20.) gura tvoje profesionalne ambicije, a s obzirom da je retrogradan od sljedećeg mjeseca, vjerojatno je da nećeš puno ostvariti.

Puni (12.) i Mladi Mjesec (27.) pod utjecajem su napornih aspekata, stoga su zone ograničenja, svakodnevnog rada, kao i osobnih inicijativa ona mjesta na kojima moraš pokazati snalažljivost i samokontrole, jer su prepreke brojne.


Mjesečni aspekti

U prva tri tjedna energija ti je na nešto nižoj razini, pa se uglavnom baviš aktivnostima iza scene. Prvi dan mjeseca zato donosi odlične vijesti u vezi dijeljenih resursa i financijskih obaveza. Osjećaš veliku psihološku snagu, optimizam i sreću. Dok se u zoni putovanja, stranih zemalja i dugoročne vizije spajaju energični Mars i nepredvidivi Uran, moraš biti veoma oprezna nalaziš li se na putovanju. Srećom, Venera povoljno djeluje na ovaj dvojac, pa je možda riječ i o nekom uzbudljivom ljubavnom kontaktu!

Tvoj vladar Merkur stiže u Djevicu (4.) i sada puno vremena provodiš u analizama, razmišljanjima i novim odlukama. Neka radna ograničenja kvare tvoje dugoročne planove (6.-8.), no ljupka Venera pomaže ublažiti ove tonove, možda uz nečiju pomoć. Svejedno, iako se izmjenjuju dobri i loši planetarni aspekti, 10.-12. te uznemiruju pa je najbolje da sama poduzmeš akciju i svladaš prepreke. Tih dana može biti i problema u ljubavnom odnosu zbog ljubomore i posesivnosti (8.-9.).

Pun Mjesec (12.) dovodi do kulminacije neki problem na radnom mjestu, pa će rješavanje te prepreke uspostaviti mir na duži rok. Venera ulazi u tvoju zonu tajni i skrivenog, a sad je vrijeme da se opustiš i njeguješ svoj duh, tijelo i um. Naravno, ovo često označava i neki tajni ljubavni odnos. S obzirom na aspekt Marsa i Plutona (13.-15.), sva je prilika da pokazuješ nevjerojatnu i strastvenu energiju! Vrijeme je za posebne užitke. O tome govori i najbolji aspekt u kolovozu, onaj između Venere i Jupitera (18.): ljubavna sreća ispunjava te optimizmom i zadovoljstvom, naročito ako si na odmoru. I 16. potvrđuje moguću iznenadnu odluku o putovanju.

Nakon što Mars uđe u Blizance (20.), energiju usmjeravaš na profesionalne aktivnosti. Do nekog nesporazuma ili neke mutne situacije uglavnom odnosu može doći oko 21., zato je važno da u sljedeća dva dana kao Sherlock Holmes otkriješ sve detalje.

Sunce napokon ulazi u tvoj znak (23.)  pa si ponovo puna energije i nastupa tvoje doba. Merkur prelazi u Vagu i više se baviš osobnim financijama i planiranjem. Nešto ti može pokvariti raspoloženje u vezi posla (25.-29.), stoga je važno da budeš veoma prisebna i koncentrirana. Zato i Mladi Mjesec (27.) u Djevici donosi početak nove faze uz neke izazove, a moraš voditi i o redovnom obavljanju radnih dužnosti. Mjesec ipak završava u pozitivnom tonu, jer uspijevaš riješiti financijske obaveze kroz profesionalne napore.

Povoljni dani: 1., 1.-4., 7.-8., 11.-12., 13.-15., 16., 18., 22.-23., 31.

Izazovni dani: 1.-3., 6.-8., 8.-9., 10.-12., 14.-15., 21., 25.-29., 26.-27., 29.-29.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

VAGA

Opći pregled

Kao i prošle godine, kolovoz je obilježen retrogradnim vanjskim planetima, a na početku mjeseca ih je četiri; Uran im se pridružuje 23., što za tebe znači usporavanje u rješavanju poslova u dijeljenim financijama i resursima i potrebu za štednjom. Retrogradni planeti označavaju zaustavljanje inicijativa i potrebu za revizijom planova i učinjenog; svi se moramo naoružati strpljenjem.

Merkur će dvaput promijeniti znak: u svoju Djevicu ulazi 4., pa ćeš analizirati dosad učinjeno i puno razmišljati nasamo. U Vagu ovaj planet ulazi 25., a tada planiraš svoje nove poteze i najviše se baviš sobom. Venera stiže u Lava (12.) i pa se možeš odmarati nasamo ili s ljubavnim partnerom. Zbog Marsovog ulaska u Blizance (20.), baviš se poslovima s inozemstvom, putovanjima ili obrazovanjem, ali s obzirom da je retrogradan od sljedećeg mjeseca, bolje je da ne planiraš nove stvari.

Puni (12.) i Mladi Mjesec (27.) pod utjecajem su napornih aspekata, stoga su zone planova, prijateljstva te psihološke stabilnosti ona mjesta na kojima moraš pokazati snalažljivost i samokontrolu.


Mjesečni aspekti

Sjajan prvi dan mjeseca sigurno ću te razveseliti, jer Sunce i Jupiter donose optimizam, sreću i slavlje baš kroz partnerski odnos. U pitanju su vjerojatno i strastveni i uzbudljivi trenuci, u čemu pomaže i tvoja Venera u prva četiri dana. Nadajmo se da neće biti nekih iznenađenja u vidu nepredviđenih financijskih obaveza. Ulazak Merkura u Djevicu (4.) govori kako ćeš sljedeća dva tjedna dosta razmišljati nasamo i baviti se autoanalizom. Ljubavni odnos ili kreativni projekt pate zbog novčanih ograničenja, ali te radne probleme ipak možeš ublažiti uz pomoć svoje Venere i uz suradnju s kolegama na poslu. Neki ciljevi ipak zahtijevaju svladavanje većih prepreka (10.-12.), no uz malo snalažljivosti i dobro usmjerene akcije, možeš unijeti više stabilnosti. Pun Mjesec donosi kulminaciju tih problema, bez obzira radi li se o ljubavnom životu ili kreativnom projektu. Pomoć u ostvarenju planova dolazi od strane tvoje Venere (od 12.). To je istovremeno period kada se više možeš družiti s dragim prijateljima u izlascima, a ako si slobodna, možeš zapaziti i nekog veoma privlačnog.

Rješavanje financija pomoći će ti i kod kuće ili ti možda članovi obitelji pomažu u svladavanju problema (13.-15.). Radom iza scene u prilici si doći do inovativnog rješenja (16.), a 18. stiže najbolji ovomjesečni aspekt – onaj između Venere i Jupitera: sreća i zadovoljstvo zbog ostvarenja plana, vjerojatno uz pomoć partnera, diže ti raspoloženje, pa je ovo prilika za posebno slavlje (i ono ljubavno)!

Mars u Blizancima (20.) traži usmjeravanje energije na poslove s inozemstvom, neko putovanje ili nastavak visokog obrazovanja. Zbog zamišljenosti nemoj donijeti krivu odluku na radnom mjestu, već je bolje da istražiš sve bitne detalje (21.-23.). Nakon što Sunce uđe u Djevicu (23.), vrijeme je za povlačenje jer ti je energija na nešto nižoj razini. Dolaskom Merkura u tvoj znak bit će normalno da najviše sada razmišljaš o sebi i svojim sljedećim odlukama. S obzirom da dijeljene financije ili emocionalni život i dalje stvara teškoće, moguće je da ćeš biti i psihološki nemirna (25.-29.). Svejedno, tih dana će se možda prepustiti i neobuzdanim strastima.

Mladi Mjesec (27.) označava važnost opuštanja i odmaranja, iako je prisutan već spomenuti nemir. Zbog toga možeš imati i nesuglasica u ljubavnom odnosu. Srećom, zadnji dan mjeseca pokazuje da je partnerstvo čvrsto.

Povoljni dani: 1., 1.-4., 7.-8., 11.-12., 13.-15., 16., 18., 22.-23., 31.

Izazovni dani: 1.-3., 6.-8., 8.-9., 10.-12., 14.-15., 21., 25.-29., 26.-27., 29.-29.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

ŠKORPION

Opći pregled

Kao i prošle godine, ovaj ljetni mjesec obilježen je retrogradnim vanjskim planetima, a na početku kolovoza ih je četiri; Uran im se pridružuje 23., što za tebe znači analizu partnerskog odnosa ili načina na koji ulaziš u veze. Retrogradni planeti označavaju usporavanje inicijativa i potrebu za revizijom planova i učinjenog; svi se moramo naoružati strpljenjem.

Merkur će dvaput promijeniti znak: u svoju Djevicu ulazi 4., pa ćeš se baciti na detaljno planiranje novih ciljeva. U Vagu ovaj planet ulazi 25., a tada ćeš nasamo puno razmišljati i analizirati dosad učinjeno; ovo je i period autoanalize. Venera stiže u Lava (12.) i donosi dobre vibracije u zonu karijere, pa iskoristi naklonost šefova. Marsov ulazak u Blizance (20.) traži rješavanje financijskih obaveza, a s obzirom da je retrogradan od sljedećeg mjeseca, pripremi se na određeno psihološko nezadovoljstvo.

Puni (12.) i Mladi Mjesec (27.) pod utjecajem su napornih aspekata, stoga su zone profesionalnih aktivnosti, doma i obitelji te najvažnijih planova ona mjesta na kojima moraš pokazati snalažljivost i samokontrolu.


Mjesečni aspekti

Tvoja zona partnerstva je početkom mjeseca veoma aktivna, dok se u prvim danima ovdje spajaju energični Mars i uzbudljivi Uran: ovo je eksplozivan spoj i može označiti i veliku strast, ali i neki sukob koji je nepredvidljiv. Srećom, ti isti prvi dani nose sjajne aspekte Sunca i Jupitera, zbog čega ostvaruješ fantastičan uspjeh na poslu, pa ti se diže optimizam i uživaš u odličnoj perspektivi. proslaviti možeš i u ljubavnom zagrljaju i prepustiti se strastvenim užicima.

Nakon što Merkur uđe u Djevicu (4.), više se družiš s prijateljima, ali i planiraš sljedeće ciljeve. No važan odnos kod kuće donosi probleme (6.-8.), možda zbog tvoje posvećenosti poslu (10.-12., 14.-15.) ili je šef pomalo hirovit, na što bi mogla reagirati burno. Svojim odličnim idejama, čvrstinom i nepokolebljivim stavom možeš sve okrenuti na svoju stranu. Dobro postavljen plan i inovativna rješenja razveselit će osobu od autoriteta. Ako je riječ o privatnom životu, pri nekom izlasku možeš upoznati zanimljivu osobu. Dani 7.-8. govore o idiličnim ljubavnim emocijama. Ulazak Venere u Lava (12.), otvarati sva vrata na poslu, pa dobivaš i naklonost šefova. Sve to donosi fantastičan radni i profesionalni uspjeh (18.), što je vjerojatno najbolji dan ovog mjeseca. Uživaj u sreći i zasluženom slavlju.

Dolazak Marsa u Blizance (20.), donosi putovanje ili rad na dugoročnom životom planu, ali pametnije je da ne širiš ambicije i završiš ono što si započela.  Dođe li do nesporazuma ili sumnje u ljubavnom odnosu (21.) , potrudi se sve pojasniti i otkriti sve detalje radi boljeg razumijevanja. Nakon 23., Sunce usmjerava tvoju pažnju na društvene aktivnosti ili rad na ostvarenju planova. Uran postaje retrogradan (24.), pa ćeš tražiti više mira uglavnom partnerskom odnosu. Čak je i tebi ponekad dosta stalnih uzbuđenja. nakon što Merkur uđe u Vagu (25)., više ćeš analizirati situaciju nasamo. Može doći do određenih neslaganja s partnerom oko važnih ciljeva (25.-29.), a Mladi Mjesec (27.) upravo govori o početku izvršenja novog plana, za što izgleda nemaš podršku važne osobe. Netko kod kuće svojim tvrdim stavom stvara teškoće. Ipak, tvoj radni uspjeh čini da mjesec završi u pozitivnom tonu.

Povoljni dani: 1., 1.-4., 7.-8., 11.-12., 13.-15., 16., 18., 22.-23., 31.

Izazovni dani: 1.-3., 6.-8., 8.-9., 10.-12., 14.-15., 21., 25.-29., 26.-27., 29.-29.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

STRIJELAC

Opći pregled

I ove godine su ljetni mjeseci obilježeni retrogradnim vanjskim planetima, a na početku kolovoza ih je četiri; Uran im se pridružuje 23., što za tebe znači zastoj u radnim zadacima. Retrogradni planeti označavaju usporavanje inicijativa i potrebu za revizijom planova i učinjenog; svi se moramo naoružati strpljenjem.

Merkur će dvaput promijeniti znak: u svoju Djevicu ulazi 4., pa ćeš se baciti na planiranje profesionalnih aktivnosti. U Vagu ovaj planet ulazi 25., a tada možeš pristupiti analizi i nacrtima planova. Venera stiže u Lava (12.) i donosi odlične vijesti za putovanja i poslove s inozemstvom. Marsov ulazak u Blizance (20.) govori o aktivnostima u partnerskoj vezi, no s obzirom da je retrogradan od sljedećeg mjeseca, pripremi se na određeni zastoj i frustracije u odnosu.

Puni (12.) i Mladi Mjesec (27.) pod utjecajem su napornih aspekata, stoga su zone obrazovanja, putovanja i komunikacija te poslovnih ambicija ona mjesta na kojima moraš pokazati snalažljivost i samokontrolu.


Mjesečni aspekti

Tvoj sretni vladar Jupiter nalazi se u zoni ljubavi cijele ove godine, a prvog dana mjeseca stupa u odličan aspekt sa Suncem: osjećaj sreće, optimizma, uspjeha pojačan je naročito ako se nalaziš na odmoru ili putovanju s posebnom osobom. Ipak, neka zbivanja na radnom mjestu te brinu, jer u prvim danima dolazi do spoja energičnog Marsa s nepredvidljivim Uranom. Teško je znati na koju će stranu to krenuti, ali ljupka Venera ublažava taj dvojac, pa možda ipak dobiješ neke pozitivne financijske vijesti. Nakon što Merkur uđe u Djevicu (4.), planiraš profesionalne projekte, no imaš velike prepreke, možda u intelektualnom radu, pa te pritišće teret obaveza. To bi ti moglo pokvariti i put (10.-12.), a i neke financijske obveze donose dodatan ugriz (8.-9.). Istina, uvijek možeš očekivati pomoć od suosjećajnih članova obitelji, samo trebaš zatražiti pomoć (7.-8., 11.-12.).  Putovanje ili neki dugoročni plan u fokus stavlja i Pun Mjesec (12.), kada dolazi do kulminacije ograničenja, pa je važno riješiti ove prepreke i tako postaviti dobre temelje za budućnost.

Ulazak Venere u Lava (12.), ipak donosi vedrinu u tvoje planove za godišnji, iako te još uvijek brine situacija oko posla. Neko izvrsno rješenje pada ti na pamet oko 16., pa možeš odahnuti. Zato je 18. najbolji dan za ljubav i užitke, dok se druže seksi Venera i tvoj vladar Jupiter. Prepusti se ljubavnim zadovoljstvima i hedonističkim užicima! Mars ulazi u Blizance i tvoju zonu partnerstva (20.), stoga draga osoba postaje zahtjevnija i traži više tvoje pažnje. Od sljedećeg mjeseca Mars će biti retrogradan, zato očekuj zastoj i frustracije u glavnom odnosu. Kako ne bi donijela neku krivu odluku (21.), iskoristi te dane i otkrij svaki važan podatak koji povezuje tvoje prihode i profesionalni rad. Nakon što Sunce uđe u Djevicu (23.), potpuno se okrećeš karijeri i profesionalnim obavezama.

Merkur u Vagi (od 25.), pomaže ti u preciziranju novih planova. No budi oprezna, jer od 25. do 29. imaš obaviti veliki komad posla pod težim okolnostima. Mladi Mjesec (27.), donosi novi ciklus ili projekt, pod opterećenjem koje te muči ovaj mjesec. Zadnji dan kolovoza ipak donosi dobru priliku za još uživanja u ljubavnom odnosu.

Povoljni dani: 1., 1.-4., 7.-8., 11.-12., 13.-15., 16., 18., 22.-23., 31.

Izazovni dani: 1.-3., 6.-8., 8.-9., 10.-12., 14.-15., 21., 25.-29., 26.-27., 29.-29.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

JARAC

Opći pregled

Opet su ljetni mjesec obilježeni retrogradnim vanjskim planetima, a na početku kolovoza ih je četiri; Uran im se pridružuje 23., što za tebe znači manje inovativnih uživanja u ljubavi, jer možda smiruješ svoje želje ili ćeš se pitati koliko te to sve zadovoljava. Retrogradni planeti označavaju usporavanje inicijativa i potrebu za revizijom planova i učinjenog; svi se moramo naoružati strpljenjem.

Merkur će dvaput promijeniti znak: u svoju Djevicu ulazi 4., pa ćeš razmišljati o putovanju ili se baciti na učenje. U Vagu ovaj planet ulazi 25., a tada možeš planirati svoje poslovne poduhvate. Venera stiže u Lava (12.) i donosi neku dobru vijest vezanu uz dijeljene financije, ali na ovom mjestu zaslađuje i intimne odnose. Marsov ulazak u Blizance (20.) donosi želje u energiju za radne pobjede, ali s obzirom da je retrogradan od sljedećeg mjeseca, bolje je završiti započeto, bez novih inicijativa.

Puni (12.) i Mladi Mjesec (27.) pod utjecajem su napornih aspekata, stoga su zone dijeljenih financija i resursa, prihoda te dugoročnih planova ona mjesta na kojima moraš pokazati snalažljivost i samokontrolu.


Mjesečni aspekti

Prvi dan kolovoza će te razveseliti zbog aspekta Jupitera i Sunca, koji ti daje puno sigurnosti u financijskim poslovima, pa si puna optimizma i osjećaja uspjeha. U astrološkom polju ljubavi u prva četiri dana spajaju se energični Mars i uzbudljiviji Uran, no to je eksplozivna kombinacija za koju nikad ne znaš kako će završiti. No, s obzirom da na njih pozitivno djeluje Venera iz zone partnerstva, vjerojatno je riječ o sjajnim i uzbudljivim ljubavnim trenucima. Ako si slobodna, netko bi te zaista mogao boriti s nogu (i odnijeti doma?). Merkur je u Djevici od 4., pa je moguće da si se odlučila na put ili planiraš dugoročnu viziju. Možda zbog želje za zabavom i užicima s dragom osobom, odjednom osjećaš financijski ugriz troškova (6.-8.), a slično se ponavlja i 10.-12., te 14.-15.: ostani koncentrirana i na svakodnevne stvari, a srećom u tome će ti pomoći Venera svojim idiličnim emocijama. Svejedno, čuvaj se osjećaja ljubomore ili posesivnosti (8.-9.). Dani kada trebaš napokon riješiti svoje obaveze i dovesti ih u sklad s prihodima je pojava Punog Mjeseca (12..) Time ćeš postaviti dobre temelje za daljnji period. I Venera ti pomaže svojim ulaskom u zonu dijeljenih financija i obaveza isti dan. Naravno, na ovom mjestu Venera zaslađuje intimne odnose, pa ne možeš zaboraviti ni onu ljepšu stranu života i da hoćeš.

Posebnu strast i samopouzdanje svom ljubavnom partneru pokazuješ 13.-15., možda dok zajedno širite horizonte i otkrivate nove stvari u ljubavi (16.). Najbolji dan mjeseca je 18., kad se druže Venera i Jupiter, pa dobivaš odlične vijesti o financijskom uspjehu, nečemu što je vezano uz dom i obitelj. Naravno, podrazumijeva se da ti ljubav ispunjava srce, kao i osjećaj opće sreće i optimizma. Marsov ulazak u Blizance (20.), okreće te radnim zadacima, no nemoj započinjati nove inicijative, nego se koncentriraj na započete projekte. Ne donosi odluke na temelju intuicije (21.), nego se posveti otkrivanju svih važnih činjenica i djeluj na temelju njih. Nakon što i Sunce uđe u Djevicu (23.), okrećeš se temama obrazovanja, poslova s inozemstvom ili putovanja. Uran postaje retrogradan (24.), pa ćeš malo smiriti ljubavne strasti.

Merkurov ulaz u Vagu (25.), traži od tebe pomno poslovno planiranje. Može doći do problema u ljubavi ili kreativnom projektu od 25. do 29., stoga ostani koncentrirana, bez obzira na razlike koje si možda otkrila. Mladi Mjesec (27.), označava novi početak u dugoročnoj viziji, unatoč razlikama s partnerom. Dovrši rješavanje novčanih obaveza (28.-29.). Dobro usmjerenom akcijom, mjesec završavaš u pozitivnom tonu, a ima veze s domom ili članovima obitelji.

Povoljni dani: 1., 1.-4., 7.-8., 11.-12., 13.-15., 16., 18., 22.-23., 31.

Izazovni dani: 1.-3., 6.-8., 8.-9., 10.-12., 14.-15., 21., 25.-29., 26.-27., 29.-29.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

VODENJAK

Opći pregled

Kao i prošle godine, ovaj ljetni mjesec obilježen je retrogradnim vanjskim planetima, a na početku kolovoza ih je četiri; Uran im se pridružuje 23., što za tebe znači usporavanje u promjenama na kućnom planu i u odnosima s obitelji. Retrogradni planeti označavaju usporavanje inicijativa i potrebu za revizijom planova i učinjenog; svi se moramo naoružati strpljenjem.

Merkur će dvaput promijeniti znak: u svoju Djevicu ulazi 4., pa ćeš planirati financijske obveze. U Vagu ovaj planet dolazi 25., a tada možeš razmišljati o putovanju ili nastavku višeg obrazovanja. Venera stiže u Lava (12.) pa je to najbolja ovomjesečna vijest za tebe, jer ovdje pomaže partnerske odnose ili donosi odlične prilike za nalaženje prave osobe. Marsov ulazak u Blizance (20.) može probuditi fizičke apetite i želju za ljubavnim užicima, no s obzirom da je retrogradan od sljedećeg mjeseca, pripremi se na određene frustracije u ljubavnom životu.

Puni (12.) i Mladi Mjesec (27.) pod utjecajem su napornih aspekata, stoga su zone tvoje osobnosti, partnerstva i dijeljenih financija ona mjesta na kojima moraš pokazati snalažljivost i samokontrolu.


Mjesečni aspekti

Sjajan dan za partnerske odnose je prvi dan kolovoza, kad uživaš s najdražim osobom, a možda upoznaš nekog potpuno novog, ako si slobodna. Ovo je poseban dan u kojem se kupaš u sreći i optimizmu, dok dijelite ista razmišljanja. Ipak, puno više toga se zbiva u zoni doma i obitelji, gdje se spaja energični Mars s tvojim nepredvidljivim vladarom Uranom. Ovaj eksplozivan spoj može uvijek donijeti iznenađenje, no utjecaj Venere ipak pokazuje dobro raspoloženje, pa i veoma uzbudljive i seksi trenutke. Svejedno, zona doma bit će izvor napetosti ovaj mjesec. Možda tvoj nepopustljivi stav stvara teškoće (6.-8.), a slično se ponavlja i u odnosu s najvažnijim partnerom kod kuće (10.-12.) ili u direktnim nesuglasicama (14.-15.).

No tvoji radni napori pomažu dobrim financijskim prilikama, dok možda radiš od kuće. Čuvaj se samo osjećaj ljubomore prema nekome na poslu. Pun Mjesec (12.) dovodi do kulminacije tvojih zahtjeva prema partneru pa je vrijeme da riješite sve u čemu se ne slažete (14.-15.). Za to imaš dovoljno psihološke snage, a dom je dobro mjesto za rješavanje otvorenih pitanja (16.).

Venerin ulazak u zonu partnerstva (12.), uljepšava odnos u najvažnijoj vezi, pa je vrijeme za povratak uživanju, što se najbolje može iskoristiti 18.: dobar razgovor i komunikacija omogućava vam da uživate u svim aspektima odnosa, stoga je ovo dan sreće i ljubavnog uspjeha! Apetiti ti rastu i zbog ulaska Marsa u zonu istinske ljubavi (20.), iako trebaš malo stati na loptu i učiniti sve da se situacija potpuno smiri. Možda te muči neki novčani problem ili sumnjivi račun, pa je važno da istražiš svaki bitan detalj (22.-23.).

Nakon što Sunce uđe u Djevicu (23., okrećeš se dijeljenim resursima i financijskim obvezama. Merkurov ulaz u Vagu (25.) može govoriti i o nekom putovanju. Opet se vraćaš na rješavanje problema u vezi (25.-29.), stoga je važno zadržati mir i naći načina za kompromis. Važno je da pokažeš sklonost popuštanju, bez zadržavanja tvrdih stavova (28.-29.). Zadnji dan kolovoza pruža ti priliku za konstruktivan razgovor i nalaženje rješenja.

Povoljni dani: 1., 1.-4., 7.-8., 11.-12., 13.-15., 16., 18., 22.-23., 31.

Izazovni dani: 1.-3., 6.-8., 8.-9., 10.-12., 14.-15., 21., 25.-29., 26.-27., 29.-29.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

RIBE

Opći pregled

Ponovo će ove godine ljetni mjeseci biti obilježeni retrogradnim vanjskim planetima, a na početku kolovoza ih je četiri; Uran im se pridružuje 23., što za tebe znači smirivanje aktivnog uma i ponekad zbrkanih razmišljanja. Retrogradni planeti označavaju usporavanje inicijativa i potrebu za revizijom planova i učinjenog; svi se moramo naoružati strpljenjem.

Merkur će dvaput promijeniti znak: u svoju Djevicu ulazi 4., pa ćeš više komunicirati s važnim partnerom (poslovnim ili privatnim). U Vagu ovaj planet ulazi 25., a tada ćeš se više baviti detaljima oko financijskih obveza. Venera stiže u Lava (12.) i donosi sjajnu atmosferu na radno mjesto; sada ti stvari idu od ruke, uz pomoć kolega. Marsov ulazak u Blizance (20.) traži da rješavaš stvari kod kuće, a s obzirom da je retrogradan od sljedećeg mjeseca, pripremi se na određeni zastoj i frustracije zbog usporenih inicijativa.

Puni (12.) i Mladi Mjesec (27.) pod utjecajem su napornih aspekata, stoga su zone rada, psihološke sigurnosti te partnerstva ona mjesta na kojima moraš pokazati snalažljivost i samokontrolu.

Mjesečni aspekti

Odličnim financijskim vijestima, kao rezultatu tvojih radnih napora, započinje ovaj ljetni mjesec, kad se sjajno druže sretni Jupiter i veličanstveno Sunce. U prva tri dana si dosta energična ili malo euforična u stavovima, ali možda je to zbog uzbuđenja koje doživljavaš u ljubavi; moguće je da se radi o novoj osobi koja te sasvim iznenada obara s nogu. Merkur ulazi u zonu partnerstva (4.), pa ćete imati o čemu pričati i razmjenjivati ideje. No bitno je da te neki tvrdi podsvjesni stavovi ili tereti ne ograničavaju u komunikaciji, ako i ustanovite da se ne slažete u svemu. Vjerojatnije je da te netko na radnom mjestu pritišće, pa čak i izaziva, što se vidi i po tvojim nekontroliranim reakcijama u komunikaciji (10.-12.). To kod tebe proizvodi psihološki nemir (14.-15.), pa se nastojiš tome oduprijeti. Srećom, ljubavne emocije spašavaju stvar i djeluju ljekovito na tvoju eteričnu dušu (7.-8., 11-12.). Samo se čuvaj nečije ljubomore oko 8.-9.

Pun Mjesec (12.), traži raščišćavanje situacije na poslu, što je najočitije 14.-15., kad pokazuješ da si nepopustljiva. No, zapitaj se jesi li u pravu ili je riječ o nekim teretima iz prošlosti koji te ograničavaju. U stanju si pokazati svu snagu svojih stavova, možda uz pomoć nekog prijatelja. Odličan razgovor s partnerom može donijeti dobru ideju (16.). Nakon što Venera uđe u zonu svakodnevnog rada i obaveza, pokazat će da ljupki i šarmantni pristup otvara sva vrata, pa se možeš vratiti ljubavnim užicima s puno više mira (18.).

Mars od 20. aktivira zonu doma i obitelji, gdje možda moraš dovršiti neke poslove. Nemoj dopustiti da neki nesporazum ili nejasnoća pokvari glavnu vezu, stoga je važno da otkriješ svaku tajnu, možda uz pomoć prijatelja (22.-23.). Nakon što i Sunce uđe u Djevicu (23.), potpuno se okrećeš najvažnijem partnerskom odnosu. Možda zbog toga što si otkrila nešto skriveno, dolazi do nešto oštrijih razgovara s dragom osobom (25.-29.). Mladi Mjesec zato govori o početku nove faze u odnosu, pod teretom nečega što si možda i preoštro izgovorila (27.). To opet može buditi rane iz nekog lošeg iskustva iz prošlosti (28.-29.), no barem si zadovoljna privatnim financijskim poslovima, koji zatvaraju ovaj mjesec.

Povoljni dani: 1., 1.-4., 7.-8., 11.-12., 13.-15., 16., 18., 22.-23., 31.

Izazovni dani: 1.-3., 6.-8., 8.-9., 10.-12., 14.-15., 21., 25.-29., 26.-27., 29.-29.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.


Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.