Play logo

Kada ste posljednji put proveli vrijeme sami sa sobom?

Vrijeme koje provodimo sami sa sobom izuzetno je važno

Kada ste posljednji put proveli vrijeme sami sa sobom?
Play logo

Zbog užurbanog života i mnoštva obaveza koje nam takav tempo nameće imamo sve manje vremena za sebe. Posao, obitelj i razne druge obaveze ne daju nam dovoljno prostora da se posvetimo sebi.

Naslov ovog članka trebao bi vas natjerati na razmišljanje. Kada ste posljednji put bili sami sa sobom? Prepustili se svojim mislima i jednostavno uživali u samoći? Ako se ne možete sjetiti, onda definitivno nešto morate promijeniti. 

Vrijeme koje provodimo sami sa sobom izuzetno je važno jer na taj način punimo baterije i skupljamo energiju za nove izazove. 

Tijekom tih trenutaka koje provodimo sami sa sobom možemo činiti što god želimo bez da brinemo o tome hoće li to nekome smetati. Stoga naučite povremeno biti sami sa sobom i nastojte si svaki dan odvojiti barem desetak minuta samo za sebe. 

U nastavku vam predlažemo nekoliko odličnih ideja kako da iskoristite to dragocjeno vrijeme koje ćete provoditi sami sa sobom.

Beauty rituali

U ritualima vezanima uz ljepotu žene vole uživati kad ostanu same. Pedikura, maska na lice ili topla kupka samo su neke od tih slatkih aktivnosti u kojima bismo mogle (i trebale) uživati satima. Stoga neka vas ne grize savjest, pošaljite muža i djecu baki i prepustite se samo sebi. Svima je potreban mali odmor od svakodnevnih obaveza s kojima se stalno susrećemo pa se nemojte nimalo dvoumiti jer ćete se nakon toga osjećati preporođeno. 

Pogledajte epizodu svoje omiljene serije

Bilo da je riječ o Seksu i gradu, Kućanicama ili Tračerici, sjednite ispred kauča i uživajte u jednoj ili dvije epizode svoje omiljene serije. Nije važno o kojoj je seriji riječ niti njezina kvaliteta, važno je da uživate.

Pročitajte nešto

Zacijelo ste nakupili časopise, knjige ili članke na internetu koje biste voljeli pročitati. Zašto ne biste odvojili nekoliko trenutaka i pročitali ih? Skuhajte kavu, zavalite se u udoban naslonjač i uživajte. Nemojte nikome dozvoliti da vas ometa.

Izađite iz kuće

Ponekad je dobro maknuti se od svega i svih kako bismo imali malo mira. Stoga izađite iz kuće i prošećite obližnjim parkom ili pak otiđite u kino, shopping ili na večeru, sami. Čitajte knjigu, proučavajte ljude ili jednostavno uživajte u svom obroku i nipošto se nemojte sramiti toga da ste sami. 

Učinite nešto kreativno

Želite li kvalitetno provesti vrijeme sami sa sobom, a uz to ste i prilično kreativna osoba, napravite nešto lijepo – napišite stranicu dnevnika, pjesmu, nacrtajte sliku ili napravite kratki fotosession u prirodi. Također se možete poigrati i s uređenjem interijera i promijeniti nešto u svom domu. Što god da vam je hobi, ovo su odlični trenuci u kojima mu se možete više posvetiti. 

Odspavajte malo

Mnogi od nas imaju problema s nedostatkom sna. Osjećate li se umorno nakon što ste stigli s posla, nema boljeg načina za odmor nego spavanje. Stoga se zatvorite u sobu na sat vremena i priuštite si kvalitetan počinak koji ste zaslužili. 

Hodajte

Hodanje je najbolji lijek za sve. Ako se želite opustiti ili ste imali stresan dan na poslu pa želite rasteretiti misli, otiđite u šetnju posve sami ili povedite sa sobom psa ako ga imate. Nakon šetnje osjećati ćete se mnogo bolje i svježije. 

Play logo


Foto: patrisyu/Freedigitalphotos.net

Play logo