Sukulent ili zeleni ljiljan?

Svaki horoskopski znak ima sobnu biljku koja mu najbolje odgovara - a koja je tvoja?

Ako i tebe muči pitanje koju sobnu biljku odabrati, odgovor bi mogla potražiti u zvijezdama i svom horoskopskom znaku

horoskop-biljke.jpg
Foto: Pexels

Svi znamo da su sobne biljke dobre za nas - osim što uljepšavaju naš interijer, brojna istraživanja otkrila su da su osobe čiji su domovi ispunjeni florom sretnije i imaju dulji životni vijek, za razliku od onih osoba koje u svojim domovima nemaju ni jednu biljku.

Image
Tvoja duhovna životinja

Afrički tvor ili vijetnamska svinja: Koji si egzotični kućni ljubimac prema horoskopu

Slično tome, još je jedno istraživanje pokazalo je da je provođenje vremena za brigu o biljkama i vrtu slično odlasku u teretanu, što je još jedna od prednosti biljaka u kućanstvu. No, unatoč svim njihovim prednostima, kada je riječ o kupnji sobnih biljaka, uvijek nas muči pitanje - koju bismo trebali kupiti?

Svima koji se nađu u takvoj dilemi od velike pomoći može biti astrologija. Baš kao što nam može otkriti koju boju kose odabrati prema horoskopskom znaku, koji je pas najbolji za tebe prema horoskopu ili koje je vino kao stvoreno za tebe s obzirom na tvoj horoskopski znak, astrologija nam može otkriti i koje su sobne biljke najbolje za određeni horoskopski znak. Zanima te koja sobna biljka tebi najbolje odgovara? Saznaj u nastavku.

Jarac: Calathea

Uobičajeno zvana zebra ili paun, biljka Calathea kao stvorena je za Jarca. Baš kao i zemljani znak, i ove su biljke vrlo izdržljive i ne smeta im ako ih ponekad zaboraviš zaliti.

Vodenjak: Sukulenti

Oštri, analitični i neovisni Vodenjaci nisu za dramu, zbog čega su izdržljivi mali Sukulenti njihovi idealni biljni prijatelji. Sposobni da cvjetaju u gotovo svim uvjetima, ne trebaju puno vode ili prostora za korijenje, što im olakšava život u malim teglicama.

Ribe: Alokazija

Poznata i pod nazivom slonove uši, Alokazija je veliki hidrofil, zbog kojih je kao stvorena za vodeni znak Ribe. Vole se utapati u malo vode, pa im tjedno "kupanje" u sudoperu čini čuda. Posjedni ih u tanjurić s malo vode i šljunka da povećaju razinu vlage i biljka i bit će vrlo sretne.

Ovan: Zeleni ljiljan

Kao stvoren za smjele i vatrene Ovnove, Zeleni ljiljan privlači pažnju iz svakog kuta. Za njih je također vrlo lako brinuti - samo ih nemoj pretjerano zalijevati jer nisu veliki ljubitelji vlažnog tla.

Bik: Tamjanikovke

Tvrdoglave i senzualne, Tamjanikovke su Bikovi biljnog svijeta. A s preko dvije tisuće različitih vrsta, mnoge od njih vole život u zatvorenom i vrlo su jednostavne za održavanje.

Blizanci: Kokedama

Što bi moglo biti bolje za zračni znak Blizanaca od nekoliko ovih "plutajućih" ljepotica? Dolaze u parovima (baš kao i Blizanci), a nećeš morati ni kupiti teglice za njih, jer je svaka biljka sadržana u svojoj mahuni prekrivenoj mahovinom i objesi se pomoću jeftine špage.

Rak: Spatifilum

Rakovi su poznati po svojoj empatiji i suosjećanju, pa je biljka Spatifilum kao stvorena za njih. NASA je ustanovila da je ovo jedna od vodećih sobnih biljaka za čišćenje zraka, a ove su ljepotice vrlo prilagodljive i ne održavaju se, što im omogućuje da prežive u tamnijim sobama.

Lav: Pilea Cadieri

Sa svojim srebrnastim oznakama koje gotovo svjetlucaju na sunčevoj svjetlosti, Pilea Cadieri savršena je za živahne Lavove. Ova biljka koja je poput trofeja kao stvorena je za tvoju policu ili viseću žardinjeru kako bi ju svi mogli vidjeti.

Djevica: Lirasti fikus

Baš kao i Djevica, biljka Lirasti fikus skromna je, ali snažna, zahvaljujući tankoj stabljici i istaknutim listovima. Vode joj treba samo jednom tjedno, a najbolje uspijeva na dobro osvijetljenim mjestima, posebno tijekom proljeća i ljeta.

Vaga: Ružičasti filodendron

Romantične Vage zaslužuju jednako romantične biljke i nijedna biljka nije bolja za njih od Ružičastog filodendrona, koji je s ljubavlju poznat kao ružičasta princeza. Sa svojim raskošnim lišćem i mekim efektom boje, rijetka je biljka, ali iznenađujuće jednostavna za održavanje.

Škorpion: Svekrvin jezik

Biljka Svekrvin jezik, poznata i kao zmijska biljka i mač svetog Jurja, ova biljka mnogih moćnih imena savršena je za Škorpiona. Baš poput Škorpiona, suptilna je, ali upečatljiva, raste okomito i ne "prelijeva" se iz tegle. Također je vrlo izdržljiva, a najbolje uspijeva kada gotovo pa zaboraviš na nju.

Strijelac: Monstera

Strijelci su poznati po svojoj ekstravagantnoj prirodi, pa je za njih kao stvorena ova ekstravagantna sobna biljka - i njezino valovito lišće u obliku srca. Poput promjenjivog Strijelca, i ova je tropska biljka vrlo prilagodljiva i naći će način da uspije u većini podneblja.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.