Što otkriva o tebi?

Saznaj kojoj natalnoj karti pripadaš u astrologiji - dnevnoj ili noćnoj

Mnogi od nas se sa starenjem sve manje poistovjećuju sa svojim Sunčevim znakom, no jesi li ikad čula za noćnu ili dnevnu natalnu kartu? Provjeri koja je tvoja i što otkriva o tebi

profimedia-0241848199.jpg
Foto: Profimedia

Ponekad se ljudi ne osjećaju poput svog horoskopskog znaka, ali pitaju li se ikad zašto?

Kad pomislimo na astrologiju, obično nastojimo potražiti svoj horoskopski znak, ali zapravo postoji čitava natalna karta koja otkriva tko smo.

Image
Numerologija

Broj životnog puta - što znači i kako izračunati svoj

Ovisno o onome što tražimo, često je naš Mjesečev znak važniji od Sunčevog, ponekad je to naša Venera ako tražimo odgovore za ljubav, a ako pokušavamo shvatiti kako komuniciramo to bi mogao biti Merkur. Ako se često ne osjećaš poput svog horoskopskog znaka, to je povezano s time imaš li dnevnu ili noćnu kartu.

Poanta je da se u našim natalnim kartama i u našim životima događa puno toga što nadilazi ono što je naš Sunčev znak. Ustvari, mnogi se od nas sa starenjem sve manje poistovjećuju sa svojim Sunčevim znakom, no jesi li ikad čula za noćnu ili dnevnu natalnu kartu?

Ne radi se samo o tome jesi li rođena tijekom dana ili noći, već o tome gdje tvoje Sunce pada na tvojoj karti. Koja je tvoja natalna karta i što ona otkriva o tebi - saznaj u nastavku:

Kako znati imaš li dnevnu ili noćnu kartu

Prvo što trebaš je koristiti besplatni kalkulator kako bi saznala svoju natalnu kartu, odnosno gdje su se nalazili svi planeti u vrijeme tvog rođenja.

Kada to učiniš, pronađi vodoravnu crtu na podznaku da bi vidjela na kojoj je strani tvoje Sunce ili još lakše, pogledaj u kojoj se kući tvoje Sunce prikazuje.

Ako je Sunce iznad horizontale (ili horizonta) liniji ili u kućama 7-12, tada imaš dnevnu kartu. Ali ako je Sunce ispod linije horizonta ili u kućama 1-6, tada imaš noćnu kartu.

Ako imaš dnevnu kartu…

Imaš tendenciju da se više povežeš sa svojim Sunčevim znakom, a ponekad ga čak i dovedeš do krajnosti, pogotovo ako si rođena pod vatrenim znakom kao što je Ovan. U životu si sklonija akciji i fizičkom izražavanju.

Obično si uvijek u pokretu i poznata si kao ona koja unosi život u svaku zabavu i druženje. Nema puno toga što te može usporiti. Uživaš biti u središtu pozornosti, ali ponekad to možeš odvesti predaleko. Imaš neobičnu životnu radost koja privlači druge k tebi.

Horoskopski znakovi s dnevnom kartom

 • Ovan: fokusiran, strastven, vođa
 • Blizanci: usmjereni, hladniji, manje im je stalo do toga što drugi misle
 • Lav: u središtu pozornosti, usmjeren prema sebi, rizičan
 • Vaga: perfekcionist, ne sluša dobro, usredotočena je na cilj i na uspjeh
 • Strijelac: samoorijentiran, često se predomišlja i ljude isključuje i uključuje po volji
 • Vodenjak: mijenja svijet, mučenik, i ne treba nikoga (ili tako samo izgleda)

Ako imaš noćnu kartu…

Vjerojatno ćeš više rezonirati sa svojim Mjesečevim znakom i možeš osjećati stvari puno dublje, pogotovo ako si vodeni znak. Imaš tendenciju biti tiša i povučenija osoba, i više si introvertna nego ekstrovertna.

Dosta promatraš druge i općenito sve što se oko tebe događa prije nego što doneseš bilo kakve iznenadne odluke. Vodiš se srcem i osjećajima, i ponosiš se time iako znaš da to možda neće uvijek dovesti do planiranih rezultata. Imaš tajanstvenu stranu svog horoskopskog znaka koja privlači druge kao da su pod čarolijom.

Horoskopski znakovi s noćnom kartom

 • Bik: manje tvrdoglav, pokoran, tih
 • Rak: iscjelitelj, ponekad isprazan, preplavljen osjećajima
 • Djevica: prelako se preplavi osjećajima, postane teška i za sebe (a kamoli za druge), rastresena idejama
 • Škorpion: preferira još tamniju stranu života, čuva tajne do krajnjih granica i živi u svom svijetu
 • Jarac: ima poteškoća vjerovati sebe, ne zna kada krenuti dalje
 • Ribe: neorganizirane, izgubljene u svom svijetu mašte, imaju problema s iskrenošću

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.