Pronađi svoju životinju

Kineski horoskop: Najbolje (i najgore) osobine tvog znaka

Kineska astrologija naglašava duhovnost i svaki horoskopski znak predstavlja jednu životinju. Pronađi svoju

profimedia-0159973183.jpg
Foto: Profimedia
Play logo

Istočni horoskop, poznatiji i kao kineska astrologija, temelji se na 12 arhetipskih temperamenata koje simbolizira 12 različitih životinja.

Play logo

Kao i u zapadnoj astrologiji, svaki kineski horoskopski znak, odnosno životinjski znak uključuje i negativne i pozitivne osobine te osobine ličnosti.

Image
Zvijezde prognoziraju

Kineski horoskop za 2021.: Koga čeka uspjeh, a koga teška godina

Još jedna razlika između istočne astrologije i zapadne je da se istočna temelji na zviježđima, dok zapadna astrologija koristi Sunčev sustav. Položaj sunca u odnosu na zviježđa pruža uvid u to kako univerzalno povezuješ određene stvari.

Dakle, istočna astrologija usredotočena je na temelje principa i poretka, a također razmatra sinkronicitet, koji se naziva i teorijom značajnih slučajnosti. Istočna astrologija tvrdi da će, što je veća odvojenost osobnosti i duhovne biti, nečiji karakter biti mračniji. Ona naglašava duhovnost i integrira nečiju duhovnost s njihovim karakterom.

Play logo

Koji je tvoj kineski horoskopski znak

Iako se horoskopski znakovi u zapadnoj astrologiji razlikuju na mjesečnoj bazi, kineska astrologija je malo drugačija. Kineske zodijačke životinje mijenjaju se iz godine u godinu, izmjenjujući se između svake od 12 životinja tijekom ciklusa od 12 godina koji započinje svaku lunarnu novu godinu.

Tvoj znak, odnosno tvoja životina, ovisi o tvojoj godini rođenja:

 • Štakor: 2008, 1996, 1984, 1972, 1960
 • Bivol: 2009, 1997, 1985, 1973, 1961
 • Tigar: 2010, 1998, 1986, 1974, 1962
 • Zec: 2011, 1999, 1987, 1975, 1963
 • Zmaj: 2012, 2000, 1988, 1976, 1964
 • Zmija: 2013, 2001, 1989, 1977, 1965
 • Konj: 2014, 2002, 1990, 1978, 1966
 • Koza: 2015, 2003, 1991, 1979, 1967
 • Majmun: 2016, 2004, 1992, 1980, 1968
 • Pijetao: 2017., 2005., 1993., 1981., 1969. godine
 • Pas: 2018, 2006, 1994, 1982, 1970
 • Svinja: 2019, 2007, 1995, 1983, 1971

U nastavku pronađi svoju životinju.

Play logo

Štakor

Ovo je prvi znak istočnog zodijaka i ukazuje da voliš nove avanture. Ako je tvoj znak štakor, smatrat će te šarmantnom i kreativnom osobom s izvrsnim vještinama preživljavanja. Analitična si i vrlo inteligentna. Uvijek si na oprezu u pogledu svoje okoline i ponekad te ona može činiti nervoznom ili tjeskobnom. Strastvena i uvijek se trudiš živjeti u trenutku.

Društvena okruženja i situacije dolaze ti prirodno. Najugodnije ti je kada se družiš s najbližim prijateljima. Također imaš jedinstveni urođeni osjećaj za ljudsku prirodu. Uživaš u prenošenju znanja i informacija onima koji žele slušati. Ambiciozna si i izuzetno snalažljiva.

Briga, prevelika uzbuđenost i promjenjiva ćud neke su od tvojih nedostataka. Ponekad kao da ti može biti teško udovoljiti i imaš standarde koje je nemoguće dostići. Također nerijetko dopuštaš da te tvoje nesigurnosti iskoriste i tada postaješ nepravedna, uznemirena i nemirna. Također možeš biti agresivna i sitničava.

Play logo

Bivol

Ovo je druga zodijačka životinja kineskog horoskopa i simbolizira snagu i ustrajnost. Pametna si, odgovorna, stabilna i posvećena stvarima u svom životu. Često te smatraju vrlo konzervativnom osobom. Poznato je da si domoljubna, ali i vjerodostojna, pouzdana i strpljiva.

Također si odlučna i žilava. Tvoja sposobnost da prevladaš nedaće i izazove je vrijedna divljenja. Vrlo si kompetentna i svjesna te zaštitnički nastrojena prema onima koji su slabiji ili inferiorni.

Možeš biti pretjerano stroga, imati užasan temperament i ponekad si toliko kruta da ništa i nitko ne može to promijeniti. Prezireš da ti proturječe i možeš imati iznenadne izljeve bijesa. Ne toleriraš nelojalnost i sposobna si se ljutiti na osobu godinama. Možeš biti posesivna, tvrdoglava, ljubomorna i osvetoljubiva.

Play logo

Tigar

Treći znak istočnog horoskopa je buntovan i zanosan tigar. Imaš mentalitet heroja koji simbolizira moć i hrabrost. Tražiš nove izazove i neustrašivo si neovisna. Imaš jak karakter. Također si prilično otporna, ovisno o okolnostima i kontekstu. Brutalno si iskrena i nekima se to ne sviđa kod tebe jer ćeš im reći što ih ide bez obzira žele li to čuti ili ne.

Također si nježna i topla prema onima do kojih ti je stalo i koje voliš. U prirodi ti je biti energična i samopouzdana. Lako se oduševiš i strastvena si osoba. Vrlo si zaštitnički nastrojena prema onima do kojih ti je stalo. Uživaš u druženju i zabavama. Imaš neku vrstu osobne aure koja privlači i tjera ljude da gravitiraju prema tebi.

S druge strane, često si neoprezna, buntovna i nedisciplinirana. Nerijetko djeluješ bez razmišljanja, što bi moglo imati teške posljedice. Ponekad možeš patiti od pretjerane zavisti, a također znaš previše šefovati s razmišljanjem da si superiornija od drugih.

Play logo

Zec

Zec kao četvrti znak istočnog zodijaka ima dobru prosudbu i kreativnost. Treba ti sloboda daleko od kaosa i smetnji. Pomalo si divlja i teško ti je pripitomiti se, zbog čega ćeš i teško pronaći nekoga tko te može pripitomiti.

Vrlo rijetko slušaš savjete drugih, posebno kada su neželjeni. Vjeruješ svojoj intuiciji i radije se služiš time nego savjetima drugih. Imaš jedinstvenu sposobnost izlječenja od psiholoških i fizičkih oštećenja.

Prijatelji te smatraju ljubaznom osobom koja će uvijek pomoći. Imaš snažan osjećaj za pravdu i jednakost. Također te smatraju suosjećajnom i predanom.

S druge strane, nerijetko si tajnovita i lako se vrijeđaš. Mrziš preuzimati krivnju i radije bi to projicirala na nekoga drugoga. Ponekad se previše fokusiraš na sebe, što bi moglo proizaći kao narcisoidnost i kukavičluk.

Zmaj

Zmaj je peti u zodijaku i sav je obavijen velom tajanstvenosti. Zmaj je znak s najviše moći, kao i snažnim utjecajem. Voliš ostati zaokupljena i zauzeta. Prirodno si rođeni vođa. Imaš sposobnost svladavanja prepreka i uvijek ćeš se potruditi doći so onoga što želiš.

Entuzijastična si i trebaš slobodu istraživanja. Slobodnog si duha i život vidiš kao da ima beskrajne mogućnosti. Moraš imati svoj vlastiti prostor i ne voliš kada ljudi olako ulaze u njega.

S negativne strane, nisi baš strpljiva i zahtjevna si. Možeš biti prepotentna i egoistična te lako osuđivati druge.

Zmija

Šesti znak istočnog zodijaka je strpljiva, pasivno-agresivna i konzervativna zmija.

Šarmantna si i tajanstvena i to je točno onako kako ti se i sviđa. Preferiraš rutinu i voliš stabilno okruženje. Voliš razmišljati o konceptima ili idejama i formulirati vlastito mišljenje, a ne slušati mišljenja drugih ili drugih koji pokušavaju utjecati na tvoju perspektivu.

Ostavljaš jako dobar prvi dojam. Možda se možeš činiti kao nepovjerljiva, ali to je samo zato što si intuitivna prema onima koji nisu pouzdani. Prikrivaš svoje osjećaje i dijeliš ih pod vlastitim uvjetima.

Ponekad možeš biti ljubomorna i posesivna te vrlo zaštitnički nastrojena prema svojim stvarima. Tada postaješ i nepravedna osvetoljubiva i tvrdoglava. Možda ćeš početi odgađati stvari i koristiti svoju energiju na negativne načine ili na načine koji čine da izgledaš jako sebično.

Konj

Konj, sedmi znak istočnog zodijaka, prirodni je vođa. Novim izazovima pristupaš s vrstom optimizma koji bi većina smatrala opasnim. Rođena si da uspiješ, vrlo si društvena i često si u centru pažnje tijekom druženja.

Živahna si i angažirana. Kreativna si i umjetnička duša. Ne podnosiš nepravdu. Ekstrovertirana si i energična. Jako si dobra prijateljica i odana onima koje voliš i do kojih ti je stalo u životu. Također si i inteligentna, neovisna, ali i pronicljiva u svom okruženju i okolini.

Tvoja mračna strana je sebična i vjeruješ da ti sve na svijetu pripada. U svojim najgorim trenucima možeš izgledati egoistično i agresivno te pokazivati nemilosrdno i rizično ponašanje.

Koza

Osma po redu je koza, sklona oslanjanju na druge. Pod svaku cijenu izbjegavaš sukobe. Apsolutno mrziš što moraš birati strane, pogotovo kad uključuju tvoje najbliže. Imaš osjećaj razumijevanja koji dolazi prirodno. Najsretnija si u opuštenom okruženju i izbjegavaš kaos kad je to moguće.

Suosjećajna si, ljubazna i drugi te doživljavaju kao brižnu osobu. Gotovo uvijek imaš puno projekata odjednom i s time apsolutno nemaš nikakvih problema. Ipak, ne voliš biti ograničena na raspored ili rokove. Prirodno si kreativna i umjetnički nastrojena.

S negativne strane, često pokazuješ neodgovorno i impulzivno ponašanje. Nisi baš dobra u donošenju odluka i lako si nezadovoljna. Često odugovlačiš i jako lako upadneš u lijeno ponašanje. Žalit ćeš se vječno kad ti nešto ne pođe za rukom, a kada nisi raspoložena.

Majmun

Majmun je deveti znak istočnog zodijaka i gotovo da ga se ne može ukrotiti. Ti si žena od akcije i uvijek moraš nešto raditi jer dosada nije u tvom rječniku. Trebaš mentalno poticajne aktivnosti da bi se osjećala ispunjeno. Pametna si i inventivna. Imaš mogućnost puno toga obaviti u kratkom vremenu, a neki kažu da si ponekad hiperaktivna.

Imaš izvanredno pamćenje i vrlo si snalažljiva. Šarmantna si i tvoja te znatiželja vodi u brojne avanture. Obično si optimistična, ali ponekad znaš potonuti.

Kad si negativno raspoložena, djeluješ pomalo oportunistički. Imaš i osjećaj nepovjerenja prema drugima te pokazuješ arogantno i sumnjičavo ponašanje kao da ne želiš ništa. Ako dopustiš da te preuzme negativnost, možda ćeš imati ozbiljnih problema u odnosima u svom životu, pa budi oprezna.

Pijetao

Deseti znak istočnog zodijaka je marljivi i strpljivi pijetao. Naučila si da u životu postoji samo nekoliko slučajeva kada ćete dobiti trenutno zadovoljstvo. Puno (i previše) gledaš u budućnost i uživaš vidjeti nagrade za svoj naporan rad. Hrabra si i u profesionalnom i u osobnom životu. Ponekad si vrlo kritična, ali i marljiva.

Dobro se odijevaš i vrlo si pristojna. Prezireš licemjere i lažljivce. U svakom trenutku imaš tendenciju govoriti svoje mišljenje. Jednom kad se profesionalno posložiš, iskusit ćeš osjećaj emocionalne stabilnosti. S jedne strane se obožavaš veseliti, ali s druge strane doživljavaš duboku tugu i žaljenje.

Možeš biti sarkastična, ali ponekad to ispadne bezobrazno i zlobno. U izuzetno negativnim trenucima, možeš se ponašati vrlo sadistički. Tvoja tamna strana može biti pretjerano kritična i opsjednuta sobom, odnosno tvoja mračna osobnost usredotočena je na jednu temu: egocentrizam.

Pas

U jedanaestom položaju istočnog zodijaka nalazi se odani pas. Izuzetno si odana prema onima koje voliš i do kojih ti je stalo, ali zlobna prema svojim neprijateljima. Posjeduješ neke od najaltruističnijih i najiskrenijih osobina u ljudskoj prirodi. Ako ti netko učini loše, vjeruješ da je tvoje pravo uzvratiti. Velika si pobornica jednakosti i pravde.

Odlična si prijateljica i sklona si njegovati dugotrajna prijateljstva. Imaš atraktivnu osobnost zbog koje ljudi prirodno žele biti u tvojoj blizini. Pouzdana si, nematerijalistički nastrojena i imaš čvrst stav o tome što je ispravno i što nije u redu. Srećom, također nisi egomanijak.

Mračna strana tvoje osobnosti uključuje uznemirenost, tajnovitost i paranoičnost. Možeš postati posesivna i lako se uključiti se u loše, nezdrave i nefunkcionalne odnose. Tvoja negativna energija prikazuje anksioznost, pesimizam, depresiju i ovisna ponašanja.

Svinja

Posljednja u istočnom horoskopu je svinja. Sposobna si prihvatiti ljude onakvima kakvi jesu unatoč stvarima koje su učinili ili se u njih upustili. Razumiješ da imaš minimalnu kontrolu nad stvarima u životu i dopuštaš prirodi da ide svojim tijekom. Možeš biti opisana kao pasivni promatrač života. Rijetko aktivno doprinosiš, ali si izuzetno inteligentna i uživaš u intelektualnim razgovorima s pametnim ljudima.

Imate specifičan smisao za humor koji nekolicina razumije. U životu si tolerantna i iskrena. Nemaš ogromnu grupu prijatelja, ali imaš nekoliko jako dobrih prijatelja za cijeli život.

Teško je zamisliti da imaš i tamnu stranu, ali svaki znak je ima. Izbjegavaš donositi odluke i kao opravdanje za to koristiš činjenicu da sve i svaoga prihvaćaš. Možeš namjerno tražiti neurotične ili kontrolirajuće partnere kako bi sve uravnotežila, ali to obično ne završi dobro. Kad pokazuješ negativne vibracije, možeš izgledati poraženo i nedostaje ti motivacije za bilo što.

Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.