Play logo
Astrologija i samopouzdanje

Ništa ih ne može poljuljati: 4 horoskopska znaka s najjačim samopouzdanjem

Neki ljudi toliko samouvjereno kroče kroz život da im zavidimo, a oni su vjerojatno pripadnici ova četiri horoskopska znaka

BeFunky-collage (8).jpg
Foto: Profimedia.hr
Play logo

Tvoj horoskopski znak je odlična početna točka za mjerenje vlastitog samopouzdanja. Zvuči pomalo neobično? Ipak nije jer tvoje vrijeme rođenja odnosno znak predstavlja temeljni identitet, samoizražavanje i način na koji vidiš svijet. Tako svaki horoskopski znak utjelovljuje samopouzdanje na svoj način, a oni koji imaju element vatre obično imaju jasnije samopouzdanje. Vatreni znakovi poznati su po tome što su ambiciozni, izravni i da na njih neće utjecati mišljenje drugih ljudi.

Play logo

Merkur, planet komunikacije, također je odličan pokazatelj samopouzdanja jer određuje na koji način obrađujemo informacije i izražavamo se. Ovo znači da će svima biti lakše razumjeti svoje samopouzdanje, ako znaju gdje se Merkur nalazi i žele detaljnije uvide o sebi. Na primjer, ako je Merkur u znaku samouvjerenog Lava onda vjerojatno nećeš imati problema sa samouvjerenošću.

Izvor: undefined

A koji su to znakovi koji vrlo rijetko imaju problema sa samopouzdanjem i zašto je to tako pogledaj u nastavku:

Ovan

Svatko to je pročitao nekoliko opisa horoskopskih znakova zna da su pripadnici ovog znaka vođe i da nisu bez razloga prvi znak u zodijaku. Ako i ti pripadaš ovom znaku onda znaš da osjećaj vlastite važnosti očituješ u razmišljanju i stavu. Ti si pripadnik vatrenog znaka koji postavlja trendove i ne bojiš se izaći iz gomile, izmisliti nešto svoje i razbiti klišeje. Sigurna si u sebe i bez srama to pokazuješ drugima.

Play logo

Ovan je ultimativni znak samopouzdanja i rođen je u ovom svijetu da preživi, ​​a za preživljavanje je potrebna visoka razina samopouzdanja. Mars, njegova vladajuća planeta, je ratnik. Mnogi sportaši, političari, poduzetnici i rođeni vođe imaju planet Mars u Ovnu. Uspjeh u bilo kojem od ovih polja zahtijeva zdravu razinu natjecanja, a Mars daje Ovnu stimulaciju koja mu je potrebna da hrabro slijedi sve što želi i zato je na ovom popisu na prvom mjestu.

Izvor: undefined

Lav

Pripadnici ovog znaka ne moraju se brinuti zbog nedostatka samopouzdanje jer je to jedan od njihovih zaštitnog znakova. Samo kad se sjetimo fotografija ponosnog Lava u afričkoj stepi. I zbog toga ne samo da si neustrašiva, nego vidiš sebe kao izvor svjetla i života za sve oko sebe. A osim toga si i vrlo optimistična.

Znamo da bez Sunca ništa u Sunčevom sustavu ne bi bilo živo, a to je toplina koju pripadnici ovog znaka donose sa svojim samopouzdanjem. Oni su sila koja svima koristi. Sunce je također planet vitalnosti, uvjerenja i kreativne inteligencije, što Lavu daje sposobnost da čvrsto bude u središtu pozornosti.

Play logo
Izvor: undefined

Škorpion

Ako si rođena u ovom mističnom znaku onda se kroz život krećeš sa osjećajem sigurnosti znajući da uvijek možeš sebe zaštititi. U tradicionalnoj astrologiji Mars je vrlo utjecajan u ovom znaku i vrlo si smjela , a opet možeš ostati staložena bez obzira na nedaće koje ti dođu u život.

Zbog Marsa koji vlada Škorpionom ovo je fiksni znak što opet znači da je to jedni vodeni znak čije emocije stvaraju strukturu u njihovim životima. A kada je voda pažljivo usmjerena on se pretvara u moćnu energiju.

Izvor: undefined

Jarac

Možda ti neće odmah biti jasno zašto si na ovom popisu? Zato što vjerojatno ne prepoznaješ svoju samouvjerenost. No, tvoja radna etika i nepokolebljiva sposobnost da jasno i čvrsto ideš prema svom cilju donosi ti reputaciju jednog od najpouzdanijih znakova na ovom popisu. Ovim znakom vlada deseta kuća odnosno slika o sebi u javnosti tako da ćeš uvijek dati sve od sebe.

Play logo

Jarac poštuje i cijeni svoje resurse, a svaki pripadnik ovog znaka zna da je samopouzdanje neophodan resurs za uspjeh u životu. I važno je da ih neuspjeh ne gura prema nazad. Dok slijedi svoje ambicije, Jarac stječe samopouzdanje kroz svaki neuspjeh, a svaki korak znači put prema naprijed.

Izvor: undefined
Play logo