Glavni problem su oni sami

Samosabotaža: Pet znakova koji su sami sebi najgori neprijatelji

Analiziraš li sve previše do točke tjeskobe i nesigurnosti? Ulaziš li u rasprave jer odbijaš vidjeti stajalište druge osobe? Ili se stalno kritiziraš i omalovažavaš? Ako si na bilo koje od ovih pitanja odgovorila potvrdno, vjerojatno pripadaš jednom od pet horoskopskih znakova koji su sami sebi najveći neprijatelji

profimedia-0493102651.jpg
Foto: Profimedia

Najgori neprijatelj ponekad nije nečiji bivši najbolji prijatelj ili doživotni suparnik, već jednostavno sama ta osoba. Glavni problemi u životima ovih ljudi ne potječu od onih koji ih okružuju, već su ih u potpunosti oni sami napravili.

Iako očito ne namjerno, oni se samosabotiraju, samokritiziraju i samosputavaju, a u astrologiji postoji pet horoskopskih znakova koji su sami sebi najgori neprijatelji.

Image
Osnaži sebe

Kako se obračunati sa svojim najvećim kritičarom - onim u sebi

Prema rječniku, biti sam sebi najveći neprijatelj znači "prouzročiti sam većinu svojih problema ili većinu loših stvari koje ti se događaju, jednostavno zbog svog karaktera." Bilo da dopuštaju da njihova nesigurnost prevlada ili su previše tvrdoglavi da vide što je najbolje za njih, na kraju će naštetiti sebi i svojim odnosima - dugoročno.

shimmer fallback

Zapitaj se: Analiziraš li sve previše do točke tjeskobe i nesigurnosti? Ulaziš li u rasprave jer odbijaš vidjeti stajalište druge osobe? Ili se stalno kritiziraš i omalovažavaš? Ako si na bilo koje od ovih pitanja odgovorila potvrdno, vjerojatno pripadaš jednom od pet horoskopskih znakova koji su sami sebi najveći neprijatelji.

Bik

Bik ima tendenciju biti tvrdoglav što ga čini upornim i odlučnim, ali ga dugoročno može povrijediti kada ga počne sputavati. To može biti u obliku ostanka u nezdravoj vezi ili posla u slijepoj ulici jer ne žele odustati. Bik jednostavno treba naučiti balansirati.

Tvrdoglavost ovog znaka može biti prednost kada se koristi na pravi način, ali ga ne bi smjela spriječiti da sluša različite perspektive i gleda na stvari kroz različite točke gledišta.

shimmer fallback

Blizanci

Blizanci nerijetko glume đavoljeg odvjetnika. Logika Blizanaca ih natjera da nevjerojatno detaljno prouče svaku opciju za što, naravno, treba vremena, a vjerojatno i previše vremena. Oni su pretjerano analitični i neće stati dok se svaki kamen ne okrene, ali čak i kada znaju sve činjenice, često su još uvijek neodlučni. Oni vide iskupljujuće kvalitete u svakoj opciji i ne mogu odabrati jednu, ali trebaju imati na umu da je svaka odluka bolja nego nikakva.

Ako provode previše vremena brinući se o ispravnom izboru, uskoro će otkriti da uopće nemaju izbora.

shimmer fallback

Rak

Rakovi su iznimno osjetljivi i skloni su sve shvaćati osobno, što ih zauzvrat može učiniti nesigurnima. Njihovi problemi s povjerenjem tjeraju ih da odgurnu ljude. Iako bi njihov najveći strah mogao biti odbacivanje, kada bezbroj puta od partnera i prijatelja traže potvrdu, oni samo stvaraju samoispunjavajuće proročanstvo i manifestiraju najgore.

Štoviše, zbog nesigurnosti se mogu osjećati pretjerano tužno i depresivno. Rakovi moraju naučiti oslanjati svoje osjećaje sreće i samopoštovanja na vlastiti uspjeh - kojeg ima mnogo - umjesto na nekom drugom.

shimmer fallback

Djevica

Djevice su kronični 'overthinkeri'. Toliko se usredotočuju na sitne detalje i hipotetske situacije da ih stres i tjeskoba mogu ostaviti paraliziranima. Rastavljat će svaku dobru stvar sve dok im ne ostane ništa osim mana, a njihovi odnosi često pate jer su previše kritične, kako prema sebi - tako i prema drugima.

Njihova sposobnost laserskog fokusiranja ne mora nužno biti loša stvar. Može im pomoći u projektima i na poslu ako se koristi na pravi način i s pozitivnim mislima. Ipak, Djevice bi se trebale sjetiti napraviti korak unatrag i pogledati širu sliku, jer vjerojatno problem nije tako ozbiljan kao što se čini.

shimmer fallback

Škorpion

Škorpioni toliko ne mogu pustiti stvari, da je to ponekad do točke opsesije. Hvataju se za osobu, projekt ili vezu i posvećuju sve svoje vrijeme i energiju tome.

To im može pomoći da završe projekte i napreduju na poslu, ali kada je njihova pozornost usmjerena na pogrešnu stvar, to se može pokazati kao gubitak vremena ili pretjerano i potpuno neprikladno ponašanje (primjerice uhođenje bivšeg).

Iako je njihov intenzitet vrijedan divljenja, Škorpioni moraju naučiti istu strast posvetiti sebi. Umjesto da neprestano gledaju prema van, Škorpioni bi se za promjenu trebali usredotočiti na sebe, jer je briga o sebi uvijek vrijedan pothvat.

shimmer fallback

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.